Torey Krug.
Foto: Bob Dechiara-USA TODAY Sports
NHL

Uppgifter: Stjärnan trejdas – här kan han hamna

ANNONS
Torey Krug uppges ha nobbat ett sexårskontrakt värt över 350 miljoner kronor från Boston Bruins. 
Därför pekar nu mycket på att Boston trejdar bort stjärnbackens rättigheter så att han kan skriva kontrakt med en annan klubb. 

Boston Bruins är emot att ge spelarna alltför dyra kontrakt då storstjärnorna Brad MarchandPatrice Bergeron och David Pastrnak alla sitter på relativt billiga kontrakt, jämfört med vad de presterar. 

Torey Krug sitter nu på ett utgående kontrakt och vill ha bra betalt – mer än vad Bruins är villiga att ge honom. 
Enligt TSN:s Frank Seravalli ska Boston ha erbjudit Krug ett sexårskontrakt med en cap hit på 6,5 miljoner dollar, vilket vore värt totalt strax över 350 miljoner kronor. Ett maxbud från Bruins sida som dock Krug uppges ha nobbat. 

Därför ska Boston nu försöka trejda bort stjärnbackens rättigheter till en annan klubb. 

FYRA KLUBBAR JAGAR KRUG

Enligt Rear Admiral på Barstool Sports ska Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights, Florida Panthers och Detroit Red Wings vara intresserade av att plocka till sig Krug för att sedan skriva kontrakt med 29-åringen. 

Backen kommer att bli unrestricted free agent i oktober men om ett lag trejdar till sig rättigheterna till honom kommer de att få sitta i lugn och ro för att förhandla fram ett kontrakt med Krug, i stället för att konkurrera med andra lag när han går ut på öppna marknaden. 

Torey Krug har varit ett rejält offensivt hot de senaste åren och växt ut till en stjärnback i NHL. Sedan Krug tog plats i NHL på riktigt säsongen 2013/14 är det endast sex spelare som har gjort fler poäng i ligan under samma period. 

Totalt har han spelat 523 NHL-matcher, alla för Boston Bruins, och gjort 337 poäng. De två senaste säsongerna har varit amerikanens bästa i karriären sett till poängsnitt.


TV: Experterna diskuterar Byfugliens framtid i NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL