Bobby Ryan.
Foto: Richard A. Whittaker/Icon Sportswire
NHL

Prisades av NHL – nu köps han ut

ANNONS
Efter en succéartad comeback i Ottawa Senators prisades Bobby Ryan med Bill Masterton Trophy för en och en halv vecka sedan.
Nu ser amerikanens tid i Senators vara över.
Enligt TSN:s Darren Dreger kommer Ryan att köpas ut från sitt kontrakt.

Efter att ha brottats med alkoholproblem under en längre tid valde Bobby Ryan i höstas att ta itu med sina problem. Den amerikanske forwarden spelade inte någon match mellan den 16 november och 25 februari.

I hemmacomebacken mot Vancouver Canucks stod Ryan för tre mål i Senators 5–2-seger – och för en och en halv vecka sedan prisades amerikanen med Bill Masterton Trophy, priset som delas ut till den spelare som "bäst förkroppsligar ihärdighet, sportsmannaanda och hängivenhet till sporten ishockey".

Trots priset och det faktum att han tagit sig tillbaka till hockeyn igen ser nu 33-åringen ut att få ge sig ut på klubbjakt. Enligt TSN:s insider Darren Dreger kommer Ottawa att utnyttja den möjlighet man har att köpa sig ur kontraktet med Ryan, som har en lönetaksträff på 7,25 miljoner dollar.

Förra säsongen stod Ryan för åtta poäng (5+3) på 24 matcher. 

I och med utköpandet av kontraktet kommer Senators att spara 3,666 miljoner dollar i lönetaksträff den kommande säsongen, enligt CapFriendly.


TV: Så reagerade Dahlin – efter Marcus Johanssons trejd

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL