Daniel Ljunggren hoppas på en SHL-chans.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

”Jag tror att jag skulle göra det bra i SHL”

Med sina 41 poäng delade han på den interna poängligan i Mora den gångna säsongen.
Nu är Daniel Ljunggren klubblös – med siktet inställt på spel i SHL.
– Alla vill till SHL, även jag, säger 26-åringen till Hockeysverige.

Daniel Ljunggren har varit en stabil poängplockare i Hockeyallsvenskan under ett par år nu. 

De 41 poäng han sprutade in under den gångna säsongen var ett personligt rekord för 26-åringen och han delade på den interna poängligasegern med radarpartnern Johan Persson.

Medan Persson förlängt sitt kontrakt med dalaklubben är framtiden fortsatt oviss för Ljunggren. Han hoppas dock ha en ny klubbadress klar så fort som möjligt.

– Det är klart, det är inte världens bästa situation, säger Ljunggren till Hockeysverige.se.
– Samtidigt har jag varit i liknande lägen tidigare. Det hade självklart varit optimalt att ha haft klart med ett lag när säsongen tog slut så man vet var man hamnar, men jag är som sagt lite van vid den här situationen. 
– Det är inte optimalt, men det är inte heller något jag tycker är jättejobbigt heller. Det är ingen panik ännu.

”KLART ATT LAG HÖRT AV SIG”

Totalt har den 26-årige centern producerat 149 poäng i Hockeyallsvenskan under de fem senaste säsongerna. 

Nu har han ställt in siktet på spel i SHL till nästa säsong.

– Det är klart att jag vill spela i SHL. Sen om jag är mogen redan nu eller om man får ta något år till i Hockeyallsvenskan, det får man se. Samtidigt börjar jag bli lite äldre nu och chanserna kanske inte blir lika stora i framtiden.
– Jag tror att jag skulle göra det bra i SHL, men det är mycket som ska stämma. Det ska finnas plats och ett lag ska tycka om en, så det är svårt att säga hur det blir. Men alla vill till SHL, även jag.

Poängsuccén i Mora har så klart inte gått andra klubbar obemärkt förbi.

– Det är klart att det har varit lite lag som har hört av sig, men det är svårt för alla lag med att sätta budgetar och så där. Mycket är oklart just nu runtom i världen, så vi får helt enkelt se vad som händer.

Daniel Ljunggren.Daniel Ljunggren.Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

STORT FÖRTROENDE: ”DE HADE TÅLAMOD”

Tillsammans med Johan Persson och Emil Bejmo lyfte han Mora ur höstens källarmörker. 

– Individuellt var det absolut ett stort steg framåt. Jag fick mycket förtroende redan från första början av Jeff Jakobs, tidigare Moratränare) där han sade till min kedja att vi skulle få försöka leda laget, säger Ljunggren och fortsätter:
– Vi fick verkligen våra chanser. De hade tålamod med oss, då det inte riktigt gick som vi ville i början. Vi hade ett par skitmatcher, men han sade ändå: ”Det är lugnt, kör på. Vi tror på er”. Efter det började allt rulla på.

När den hockeyallsvenska grundserien skulle summeras i början av mars fick dalalaget finna sig på en niondeplats i tabellen.

– Vi kom aldrig riktigt in i det i början. Ingenting kuggade i, utan det var väldigt krampaktigt på de flesta ställena, rent lagmässigt. Sen blev det som det blev med tränarbyte och så där, men vi fick ändå igång något slags maskineri där kring jul.
– Vi började vinna lite matcher, men vi hade förlorat för mycket mark under säsongsöppningen för att kunna hota på slutet. Det krävdes väldigt mycket energi för att vända skutan i det skedet och vi hade inte den orken som behövdes under de sista veckorna där vi verkligen behövde vinna matcher.
– På det stora hela var det en väldigt tuff säsong, det ska jag vara ärlig och säga. 

De 41 poäng Ljunggren skrapade ihop var sju poäng bättre än hans tidigare personliga poängrekord i Hockeyallsvenskan. 

– Jag är absolut nöjd med det. Jag fick mycket förtroende att spela powerplay och i offensiva situationer och 41 poäng är ändå ett bevis på att man gör någonting rätt. Det var absolut klart godkänt för egen del, säger Ljunggren ödmjukt.

Det är svårt att sätta fingret på något specifikt som ligger bakom poänglyftet, menar Ljunggren, men mycket av det handlar om de mentala aspekterna.

– Jag har väl börjat lära mig i vilka lägen jag kan chansa och inte. Jag har blivit bättre på att avgöra när det är mer lämpligt att försöka sig på en avgörande passning och att man faktiskt kan göra det lite oftare än man tror.

– Det är svårt att sätta fingret på något, mycket handlar nog också om självförtroendet. Sen har jag blivit ett år äldre också, så lite är det väl även erfarenhet som spelar in.

Daniel Ljunggren och radarpartnern Johan Persson.Daniel Ljunggren och radarpartnern Johan Persson.Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

”KAN ABSOLUT TÄNKA MIG EN FORTSÄTTNING”

Även samarbetet med framförallt Johan Persson var en stor anledning till framgångarna, menar 26-åringen.

– Jag hittade en så pass bra kemi med mina kedjekamrater och framförallt kanske med Persson. Han var en duktig målskytt och gav man honom pucken visste man att ”ja, nu kan det nog bli mål här”. 

– Jag tror att allt är en kombination av att jag tog kliv framåt samtidigt som jag fick spela med Persson som satte dit puckarna. Det var inte speciellt svårt att få de här ”gratispoängen”, om man säger så, skrattar Ljunggren.

Och kanske blir det ytterligare en vinter i Dalarna med strålande samspel mellan Persson och Ljunggren? För trots att målet och ambitionen är SHL-spel till hösten utesluter inte Kungsbackasonen en fortsättning i Mora.

– Mora är absolut ett alternativ. Jag trivdes skitbra däruppe. Sen var det en lite sportsligt tyngre säsong för laget och sådär, men jag kan absolut tänka mig en fortsättning där.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten