Håkan Södergren listar tidernas bästa anfallsspelare.
Foto: Bildbyrån
NHL

Landslagsprofilen: De är tidernas bästa forwards

Håkan Södergren har fått en grann uppgift av hockeysverige.se. Här ska den tidigare landslags- och djurgårdsprofilen utse tidernas tio bästa anfallare. Take it away!

Vilka är världens genom tiderna bästa forwards? 

Givetvis en nästan omöjlig fråga att svara på med tanke på hur spelet utvecklats under åren. Men en som kan ge en bra bild av läget är Håkan Södergren, en ikon inom svensk hockey och inte minst i hans Djurgården där han var med om att vinna fyra SM-guld. 60-åringen från Rosersberg var även med om att vinn VM-guld 1987 i Wien och jobbar sedan lång tid tillbaka som tv-expert hos Viasat med bland annat fokus på NHL.

Hockeysverige.se bad Södergren plocka ut vilka han ser som tio bästa anfallarna genom tiderna. 

– Att endast ta ut tio stycken ”toppforwards genom tiderna” är lite som att lägga huvudet till rätta i giljotinen och sen skrika "släpp bromsen!" Det känns lite respektlöst samtidigt som oron att missa någon ligger och maler i bakhuvudet. Men har jag gått med på att lägga huvudet på stupstocken är det bara att köra på, skrattar Södergren.

Så här kommer hans topp tio lista på centrar/forwards jag beundrat, mött eller sett dominera matcher eller genomföra diverse magiska hockeybedrifter.

1) Wayne Gretzky

”Tror dock ingen opponerar sig mot att denne magiker och hockeyikon besitter plats nummer ett på min (och antagligen alla andras lista). 

En europeisk kanadensare som revolutionerade ishockeyn på isen men vars betydelse utanför isen troligtvis var ännu större. För hur viktig var inte 99; an för att popularisera ishockeyn i USA genom sina insatser på västkusten (Los Angeles) och på östkusten (New York Rangers).

Tyvärr kommer vi nog aldrig få uppleva en sådan karismatisk, skicklig och speciell hockeyspelare som Wayne Douglas Gretzky igen. The Great One…” 

Wayne Gretzky.Wayne Gretzky.Foto: Bildbyrån

2) Mario Lemieux

”Den enda spelare som kunnat hota det 'The Great One' på hockeytronen, var denna franskkanadensare som mycket bildligt och passande kallas 'The Magnificent One' i Pittsburgh. 

En maskin på isen som trots skador och allvarlig sjukdom klarade av att bygga upp en Pittsburgh Penguins-organisation till en vinstmaskin på isen och samtidigt rädda klubben genom sina ägar- och managementintressen.

Under Canada Cup 1987 var 66:an helt enorm och magnifik och överglänste 99:an på många sätt.”

Mario Lemieux.Mario Lemieux.Foto: Bildbyrån

3) Gordie Howe

”Ishockeyvärldens 'grand old man' som med sina spetsiga armbågar och hänsynslösa spelstil, mot andra och sig själv, inte utan anledning kallas för 'Mr Hockey'.

Gordie Howes karriär spände över mer än 30 säsonger i professionell hockey och han personifierade mer än någon annan begreppet 'vinna till vilket pris som helst'. 

"The Gordie Howe Hat Trick" visar ju tydligt på vilken typ av spelare Gordie Howe var.

Att han dessutom lär vara den enda spelaren i professionell hockey (NHL/WHA) som spelat med sina söner ger ju bara legendstatusen extra tyngd.”

Gordie Howe.Gordie Howe.Foto: Bildbyrån

4. Valerij Charlamov

”Min ungdoms hockeyidol. Tyvärr blev hans karriär alltför kort. Men Charlamov var artisten, akrobaten och hjulet som den första och mest legendariska CCCP-femman med Michailov-Petrov-Charlamov kretsade runt. Kort klubba, enorm balans och fart på skridskorna samt tempoväxlingar som fick alla världens hockey-backar att se stappliga ut. Valerij Charlamov var sin generation bästa ishockeyspelare, oavsett nationalitet.”

Valerij Charlamov, Vladimir Petrov & Boris Michailov.Valerij Charlamov, Vladimir Petrov & Boris Michailov.Foto: Imago Sportfoto

5) Sergej Makarov

”Hur mycket har jag inte…

Svurit över

Slagit på 

Hakat i armvecket

Slashat över armarna

… och beundrat Sergej Makarov. 

Makarov var Charlamovs arvtagare och motor i nästa generations CCCP-femma, The KLM-line. När inte Krutov orkade eller Larionov klarade så tog alltid Makarov tag i taktpinnen och drev upp tempot. Då kom det alltid en solorush med åtta åkriktningsförändringar och tre, fyra dragningar samt en avslutande målpassning till nån av de fyra andra i superfemman. 

Min åsikt är att utan Makarov var denne kvintett definitivt försvagade och helt mänskliga att spela mot. Problemet var dock att Makarov sällan var borta när Tre Kronor stod för motståndet.”

Sergej Makarov.
Sergej Makarov. Foto: Bildbyrån

6) Jaromír Jágr

”Det eviga trädet. Hockeyfrisyrens okrönte Kung. Tjeckiens bäste hockeylirare genom tiderna och mannen som lever ishockey 24/7x365. 

Stor, stark, graciös, konstruktiv, impulsiv, kreativ men framför allt en passionerad hockeyälskande pojke. För så känns det, en man som vägrar växa upp och gå från pojke till man. Han lever i sin egen dröm där han att alltid kommer kunna spela hockey på elitnivå.

En pojke som vunnit allt men fortfarande har en låga som brinner för ishockey.”

Jaromir Jágr.Jaromir Jágr.Foto: Bildbyrån

7) Mike Bossy

”Det finns en magi över dubbelsiffror. Och här har vi han som satt #22 på kartan över dubbel-tvåan. Ishockeyhistoriens bästa målskytt, som ingen egentligen klarar att beskriva på annat sätt än – målskytt. Hade egentligen ingen annan stark sida på hockeyplan än målskyttet. När andra spelare siktade på att nå upp till 50 gjorda mål per säsong strävade Mike Bossy mot att aldrig göra färre än 50 mål per säsong.

Legendarisk avslutare i en av NHL hockeyns mest kompletta ”femma” någonsin.

Denis Potvin-Stefan PerssonClark Gillies-Bryan Trottier-Mike Bossy, New York Islanders-dynastins förgrundsfigurer.”

Mike Bossy.Mike Bossy.Foto: Bildbyrån

8) Mats Sundin

”Jag hade förmånen att följa Mats Sundins karriär från TV-pucken till Tre Kronor, vidare till Québec, Toronto fram till de sista skären i Vancouver. 

En fantastisk hockeykarriär som jag, trots avsaknaden av en Stanley Cup vinst i cv:et, rankar som Sveriges bäste hockeyforward genom tiderna. Att dominera en av världens hockeymetropoler, Toronto, som 'Sudden' gjorde under 13 NHL-säsonger, är inte bara imponerande utan sensationellt stort gjort av en spenslig tonåring från Sollentuna. 

Ännu mer imponerande var kanske Mats patenterade backhand. Utan att ha siffror på det eller statistisk grund för det, så undrar jag om inte Mats Sundin gjorde nästan hälften av sina 602 mål på en backhandslyftning.”

Mats Sundin.Mats Sundin.Foto: Bildbyrån

9) Teemu Selänne

“The Finnish Flash. Jokern från Jokerit som fortfarande har rekordet för flest mål någonsin som ”rookie” i NHL (76). Eleganten, skarprättaren, speedkulan. Mannen som åker lika fort på skridskor som han kör på vägarna i Finland och Kalifornien. En högerskytt som länge var en av de sista i världstoppen som spelade med träklubba. Självklart var det en Koho från Forssa i Finland. 

21 NHL säsonger hann Helsingforsbördige Teemu med innan han lade skridskorna på hyllan.

Finlands främste hockeyspelare genom tiderna.”

Teemu Selänne.Teemu Selänne.Foto: Bildbyrån

10. 
Peter Mattias Forsberg

"Världens tjurigaste ångermanlänning? Ja, det är frågan men antagligen också svaret på varför nummer 21 Forsberg blev den gigant OCH Dr Jekyll och Mr. Hyde på hockeyplan som han var. 

Är det någon svensk som kommer i närheten av epitetet 'Mr. Hockey'(se plats 3) och de egenskaperna är det Peter Mattias Forsberg. Lika elegant som han kunde dribbla motståndarnas backar i det ena momentet lika råbarkad och hänsynslös kunde han vara i moment därefter för att komma åt pucken (eller motståndaren). En sann vinnarskalle (vad det nu än är?) som har en meritlista lika lång som doften från en middag på Ulvön en augustikväll. 

Peter Forsberg är kanske den ishockeyspelare i världen som lyckats fusionera de två hockeystilarna från Nordamerika och Europa bäst av alla som försökt det.

Örnsköldsviks bästa hockeyspelare, och det säger inte lite det…”

Peter Forsberg.Peter Forsberg.Foto: Peter Krüger/Bildbyrån

– Så, då var det gjort. De 10 bästa ishockeyforwards jag sett, mött eller upplevt genom mina 61 år. Smaken är som baken, som det heter, men det här ser ju inte så pjåkigt ut om jag får säga det själv. Det enda jag ångrar är att jag inte får in Jonas BergqvistAnders "Masken" CarlssonTommy Mörth eller Jens Öhling på den här listan. Det var de värda med tanke på vad de gjorde för min hockeykarriär, avslutar Håkan Södergren.


TV: Finns det någon Stanley Cup-favorit nu?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
måndag 13 februari
19:00 Kristianstad - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Västervik Hockeyallsvenskan
tisdag 14 februari
01:30 Ottawa Senators - Calgary Flames NHL
02:00 Nashville Predators - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Detroit Red Wings NHL
04:30 Los Angeles Kings - Buffalo Sabres NHL
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Oskarshamn - Örebro SHL
19:00 Timrå - Luleå SHL
19:00 Färjestad - Malmö SHL
19:00 Leksand - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
19:00 Frölunda - HV 71 SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten