Sök
Halmstad kan bli ett av gängen som går på semester ikväll.
Bildbyrån
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Här avgörs det ikväll
Ikväll är det dags för returmöten i playoff 2-spelet i Hockeyettan. För sex lag står säsongen på spel och troligtvis kommer några matchserier att avgöras redan ikväll. Här är mina tankar om matcherna.

Troja/Ljungby-Boden
Den första playoff 2-kvällens klaraste seger kom när Troja/Ljungby vann en grinig match borta mot Boden med 4-1. Ett trubbigt Boden som för en gångs skull inte hade supertätt målvaktsspel att luta sig mot. Jag tror det var en nyckelmatch. Hade norrlänningarna tagit den fighten hade de kunnat sätta press på Troja/Ljungby, nu tror jag det blir oerhört svårt.

För Ljungby-gänget har haft en småknölig säsong utan att riktigt imponera, men börjat få det att lossna ordentligt i playoff-spelet. Tre raka segrar och 12-1 i målskillnad är ganska imponerande siffror och det ska mycket till för att Boden ska kunna låsa upp Troja i dess egen hemmaborg. Speciellt som det är en så pass rutinerad motståndare att Bodens sätt att försöka riva upp känslor inte bekommer dem särskilt mycket. Det blir säkert tätt och tight, men får Troja något mål att gå på kan det rinna iväg. Då kan det bli frustrerat hos gästerna. Troja går vidare till playoff 3 redan ikväll, speciellt då Boden ser ut att sakna ett gäng viktiga spelare som Viktor LindgrenSebastian Kauppila och Sebastian Harila.


Halmstad-Tranås
Initialt trodde jag på att det skulle gå till tre matcher innan Tranås lyckades stänga den här matchserien. Men med tanke på hur hjärtskärande det blev för Hammers senast är jag beredd att revidera den uppfattningen. När Tranås dundrade in 2-1 i sudden death och skaffade sig matchboll i serien var det oerhört tungt för ett Halmstad som ärligt talat inte gått särskilt starkt på slutet. Laget har haft svårt att göra mål, spelet har sett...well, ganska torftigt ut och den där toppformen som bitvis funnits där genom säsongen är man inte särskilt nära. Halmstad litar hårt på ett bländande målvaktsspel och att det ska ta dem långt. Dessutom har de varit betydligt bättre borta än hemma den här säsongen, speciellt i avgörande matcher.

Samtidigt som Tranås är boostade med energi efter att ha vunnit tre av fyra sudden death i playoff-spelet och har ett spel som sedan andra halvan av Allettan faktiskt sett ganska pålitligt ut. Tranås är sett över hela linjen ett bättre lag än Halmstad och när Hammers nu lever med realiteten att de MÅSTE vinna på hemmaplan för att säsongen inte ska vara över är det en enorm press som de måste hantera. Jag tror ärligt talat inte att de klarar av det och att Tranås slår in matchbollen redan ikväll.


Borlänge-Visby/Roma
Det var förbannat dumt att välja Visby/Roma, det inser nog dalkarlarna efter sudden-förlusten i match ett. En match som hemmalaget Visby enligt rapporterna nog borde ha vunnit redan under ordinarie speltid. Men nu är Borlänge förstås lite mer förberedda på hur det är att möta det utstuderade playoff-motståndet och kan tackla det på ett bättre sätt än i bortamatchen.

Samtidigt lär Hans Särkijärvis grabbar inte vara särskilt ansatta av stundens allvar. De har varit i den här typen av situation förut och gillar läget. Skulle de bli torsk idag är de trygga i att de ändå kan ordna avancemanget imorn. Precis som de gjorde mot Lindlöven. Dessutom jobbar öborna med en bred trupp och har i de senaste matcherna haft lyxen att sätta jobbiga (för motståndarna) spelare som Jonatan Stuxberg och Adam Rachidi på läktaren. Till skillnad då från Borlänge som fått klara sig utan käkskadade Patrik Elfsberg. Jag tror nog ändå att Borlänge kan ordna en seger ikväll, men då avgör Visby matchserien imorgon.


Hudiksvall-Nybro
Det är som upplagt för att Hudiksvall bara ska åka hem och serva hem den här matchserien. Inte enbart på grund av att det blev en sudden-seger i Liljas Arena i match ett, utan även med tanke på hur den matchen såg ut. För det var visserligen siffermässigt jämnt, men spelmässigt körde Glada Hudik långa stunder över sitt motstånd. Hur ska Vikings kunna resa sig från det?

Jag tror dock inte alls på att Hudiksvall defilerar i mål här. Nybro har blivit omskakade av mötet på hemmaplan och Mikael Tisell har haft tid på sig att skruva på detaljer. Dessutom finns det då och då en liten tendens till att det låser sig för Hudiksvall när det tycks som mest uppenbart att de ska vinna. Det här kan bli bra mycket tätare än vad många tror och jag blir inte förvånad om Nybro faktiskt pressar fram en tredje och avgörande fight med en seger ikväll. Hudiksvall är dock fortsatt favoriter att ta hem matchserien i slutändan.


Huddinge-Vimmerby
Det här blir ett mentalt spel utan dess like och jag är spänd av förväntan inför att se hur båda de här gängen reagerar på situationen. Att Huddinge är ett bättre lag gubbe för gubbe skriver nog de allra flesta under på. Där finns så väl rutinen som spetsen och bredden, men hur står det till med inställningen och framförallt med försvarsagerandet? Nu är det vinna eller försvinna, kan hemmalaget mobilisera den kyla som behövs för att dyrka upp försvarsstarka Vimmerby i ett sådant läge. Utan att blotta sig för mycket bakåt. För det är exakt det som krävs, att hantera situationen på ett så bra sätt att de kan spela med tålamod och inte bli frustrerade.

Samma sak gäller egentligen för det mentala spelet i Vimmerby. Nu sitter de i en guldsits, efter segern hemma i tisdags har de hajpade Huddinge på gaffeln, men är de mentalt starka för att klara av ett hemmalag som kommer kliva ut och skölja över dem? Finns den mentala beredskapen för att klara av att stå emot och på allvar frustrera sin skickliga motståndare, eller är risken överhängande att Vimmerby omedvetet drar sig tillbaka lite och ger bort initiativet? Spelar Vimmerby sitt spel utan att drabbas av nerver då avgörs den här serien ikväll. Påverkas de mentalt blir det en tredje och direkt avgörande imorgon.


Mariestad-Östersund
Det är intressant det där hur folk som är insnöade i hockeyn har svårt att lyfta blicken och se helheten framför endast den egna horisonten. Efter matchen i tisdags tyckte Östersundslägret att de gjorde en av säsongens bästa perioder i den andra, medan snacket från Mariestad gick att de gjorde en av sina sämsta perioder efter jul. Yeah right åt båda hållen. Sånt där snack blir bara tramsigt.

Första mötet var en jämn och intensiv hockeymatch, men i mina ögon var det inget större snack om att Mariestad som helhet är ett spetsigare hockeylag än vad Östersund är. Trots att de har tre oerhört viktiga trotjänare på skadelistan. Östersund har varit trubbiga hela säsongen, det handlar om oförmåga eller ett spelsätt som inte öppnar för mållavemang snarare än att det varit stolpe ut. Samtidigt kryllar Mariestad av spelare som kan göra det oväntade och avgöra matcher. I tisdags var till exempel Erik Olsson och Jesper Lindén stora segerkreatörer. Jag har väldigt svårt att se hur Östersund ska kunna vända på det här och blir inte förvånad om Mariestad avgör redan ikväll.
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten