Sök
Vad ska ett kval vara bra för?
Bildbyrån
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Ett helt meningslöst kval
Det blir ett kval i norr. Mellan två lag. Om två vakanta platser.

Sundsvall och Härnösand ska alltså mötas i ett kval trots att det är två vakanta platser i den norra Hockeyettan och jag kan inte känna något annat än varför?

Det är ju bara byråkratin som talar här och precis som för några år sedan när Kiruna AIF och Kovland tvingades resa långt och sluggas mot varandra trots att platserna i ettan egentligen redan var deras (Kovland valde sedermera att tacka nej) ska det alltså spelas kval bara för formens skull.

Jag tycker det blir lite väl petnoga med vad som står på papperet. Båda gängen kommer ju erbjudas platser i Hockeyettan om de vill i och med att en serie som ska spelas på tolv lag bara lirades på tio säsongen som gick. Det blir ju mest bara löjligt att det ska kvalas om något som i praktiken redan är klart.

Sunt förnuft borde råda snarare än paragrafrytteri. Ge gängen sina platser i Hockeyettan bara!

* * *

Annars kan man väl inte säga annat än att kvalet till södra och västra Hockeyettan får en flygande start.

På söndag stångas Tyringe och Osby i ett härligt Skåne-derby redan i första omgången och i västkvalserien ska Surahammar ta sig an de två division 2-ångloken Munkfors (borta) och Hallstahammar (hemma) i de två första omgångarna. Den senare matchen även den ett fantastiskt derby. Det är kvalserier som jag kommer följa med stort intresse.

* * *

Vid den här tiden ifjol var Kalmar ett succélag som i rollen som nykomling smiskat upp rivalerna Nybro Vikings ordentligt och pressat Huddinge i playoff.

Snacka om att saker och ting gått snabbt utför sedan dess.

För det är inte bara på isen som föreningen Kalmar tycks ha förfallit den gångna säsongen. På isen har insatserna varit under all kritik resultatmässigt och sett till organisationen tycks det ha gått i samma riktning. Spelarlönerna har inte betalats ut på slutet och ekonomin verkar vara minst sagt ansträngd. Det är ingen direkt guldsits för en klubb som skulle spänna musklerna och bli det där poplaget att räkna med i den södra Hockeyettan.

klubbens hemsida försöker styrelsen nu förklara läget i ett långt inlägg och det ska man ha all cred för, men det framstår i mångt och mycket som ett sätt att försöka sminka en en oerhört tuff situation och lägga ut lite dimridåer som skingrar tvivel. Mellan raderna lyser det väl egentligen mest igenom att klubben inte alls klarat av omställningen efter att förre klubbchefen Tobias Johansson lämnade och att man nu söker anledningar att försöka förklara misslyckandet med.

* * *

Ska Forshaga kopiera konceptet och ta upp jakten på Grums?

Ja, mycket talar för att division ett-hockeyn i Värmland kan komma att bli lite hetare redan till kommande säsong.

Dennis Hall funderar ju nämligen i allra högsta grad på att fortsätta på tränarbänken i Forshaga, i en lite mer renodlad roll som huvudtränare (något som jag snackade med honom om tidigare i veckan). Men ska så bli fallet har han en del krav.

Att det blir lite mer nytänk och en kulturförändring just likt den som gjordes i Grums för några säsonger sedan.

När Robin Forslund (som numera lämnat för att istället bli domare) kom in som sportchef började han ju rensa ut lite gamla trötta spelare för att istället bygga en trupp med unga, hungrig, träningsvilliga spelare som vill någonstans i karriären. Spelare som kanske inte är några namn alls för tillfället, men som har skicklighet nog att bli något i framtiden om de bara ges rätt förutsättningar. Det är det som gjort Grums till ett Allettan-lag de två senaste säsongerna.

Lite samma typ av resa har även Lindlöven gjort om vi blickar ett par år tillbaka i tiden och det är samma spår Dennis Hall vill växla in på om han ska fortsätta träna Forshaga.

Den där lite slappa kulturen där det inte tränas och tävlas tillräckligt hårt och där det är lite ”gött” för åldrande spelare som fortfarande tycker det är latjolajban med hockey ska bort och ersättas av något lite mer drivet och seriöst.

Blir det så, ja då kan det bli en ganska häftigt att följa Värmlandshockeyn kommande säsong.

* * *

Var det någon som på allvar trodde att Östersund skulle besegra Mariestad i tisdags när matchen gick till förlängning?

Nej, knappast va?

När Jesper Lindén, helt sopren framför kassen efter tveksamt försvarsagerande, kunde sätta 3-2-pucken till Bois innebar det åttonde raka sudden-nederlaget i playoff för Östersund. Då räknar jag tillbaka till tiden då klubben skiljdes från sammanslagningen med Brunflo och återigen blev sin ”egen”. Det är möjligt att det blir ännu fler raka sudden-förluster om man bemödar sig med att räkna ännu längre bakåt.

Men oavsett, det är ett våldsamt jobbigt facit för Östersund. Klart att det måste sitta i skallarna.

* * *

Efter förlusten borta mot Almtuna igår blev Kristianstad det tredje gänget (tillsammans med AIK och Väsby) att bli klara för vårens stundande kvalserie och någonstans måste man väl säga att det var välregisserat att skåningarna blev kvalserieklara på exakt samma is och mot exakt samma lag som de blev klara för Hockeyallsvenskan våren som gick.

Det var payback för Almtuna.
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten