Veckans lag
Veckans Lag

Veckans SHL-lag #18

Två och en halv omgångar spelades under den gångna veckan. Här är spelarna som stack ut allra mest – samt de stora snackisarna från veckan som gått. 

Målvakt: 

Oscar Alsenfelt, Malmö (2)

Ska jag vara helt ärlig kunde jag lika gärna ha singlat slant om ifall det skulle vara Alsenfelt eller Jonas Gunnarsson som skulle ta veckans målvaktsplats. Båda vaktade kassen i två matcher och vann båda. Bägge två höll nollan i en match och släppte bara in en puck i den andra. Den stora skillnaden är att Alsenfelt räddade 58 skott medan Gunnarsson ”bara” stoppade 43 puckar.
Målvaktspositionen den här säsongen känns i allmänhet extra svår då det är väldigt många av SHL:s burväktare som håller en väldigt hög nivå.

Oscar Alsenfelt briljerade återigen i Malmö-kassen. Oscar Alsenfelt briljerade återigen i Malmö-kassen. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Backar: 

Adam Ollas Mattsson, Malmö

Lite i skymundan gör 23-åringen en riktigt stark säsong. Han värvades in från AHL inför säsongen med måttligt höga förväntningar. Hade väl lite av en trög start men har kommit in i spelet mer och mer och tar nu ett stort ansvar på Malmös blålinje. Han är en riktigt klippa i egen zon och visar potential att bli en av SHL:s allra bästa defensiva backar. Finns lite mer att kräva offensivt men även där har Ollas Mattsson förbättrats. Blir oerhört viktig för Malmö inför slutet av säsongen.

Johannes Kinnvall, HV71

HV71:s powerplay gick från iskallt till glödhett som över en natt. Den kanske största anledningen till det är Kinnvall. Han har steppat och varit HV:s bästa spelare den senaste tiden och dominerar i PP med vassa skott samt fina, öppnande passningar. Fem poäng kom från 22-åringens klubba vilket var bäst bland backarna. Hans mest imponerande statistik från veckan är dock skott på mål. På tre matcher sköt han 17 skott, överlägset mest av alla under veckan. Det är nästan Raymond Bourque-takter i antal skott per match!

Johannes Kinnvall har återigen växt ut till en av de bästa offensiva backarna i ligan. Johannes Kinnvall har återigen växt ut till en av de bästa offensiva backarna i ligan. Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Forwards: 

Alexander Bergström, HV71

Bergström värvades in för att bidra med spets till ett annat ganska uddlöst HV. Hittills måste man ändå säga att han verkligen har lyckats. Den här veckan stod 34-åringen för sex poäng på tre matcher och totalt har KHL-värvningen gjort 23 poäng sedan ankomsten till Jönköping vilket ger en delad tredjeplats i den interna poängligan, trots att Bergström spelat nästan tio matcher färre än de andra spelarna i laget. 

Marcus Nilsson, Färjestad (2)

"Lilliz" kanske inte var lika dominant som han har varit tidigare men oj vad viktigt han är för detta Färjestad. Karlstadsklubben förlorade båda matcherna när han var avstängd men direkt när Nilsson kom tillbaka märktes det stor skillnad på FBK:s offensiv och speciellt powerplay-spelet. Detta gjorde att Färjestad vann båda sina matcher efter att Nilsson kom tillbaka, jag påstår verkligen inte att FBK vann båda matcherna tack vare honom men det går inte att förneka att Färjestad spelar mycket bättre med "Lilliz i laget och på isen. Får nu äntligen sin välförtjänta chans i Tre Kronor. 

Per Åslund, Färjestad

Tre matcher – sju poäng. Per Åslund hade verkligen en supervecka där han var den stora drivande kraften i Färjestads offensiv. 33-åringen står för en rejäl revanschsäsong efter den jobbiga skadan som förstörde fjolåret och har faktiskt varit en av SHL:s bästa forwards. Hans 32 poäng är fjärde bäst i ligan och hans 13 mål är bara två färre än skytteligaledarna Victor EjdsellBroc LittleGustav Rydahl, och Oscar Möllers noteringar.

Per Åslund var poängbäst av alla under den gångna veckan. Per Åslund var poängbäst av alla under den gångna veckan. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Veckans...

...kontrovers: Håkan Åhlund fick lämna Oskarshamn och det hela har förvandlats till en soppa där det är svårt att veta vem som egentligen bär ansvaret för att det har blivit som det har blivit. Oavsett vems "fel" detta är så är det en väldigt låg nivå för en elitklubb. Det här är Oskarshamns historiska första säsong i SHL och det är meningen att alla inblandade ska komma ihåg den med glädje och stolthet. Det här lämnar en stor skamfläck över vad som borde varit en rolig jungfruresa för denna Smålandsklubb. 

...frälsare?: Per-Erik Johnsson och Jeff Jakobs kommer nu in till Oskarshamn i ett försök att göra... ja, vad egentligen? Laget har redan presterat över förväntan och risken är det bara blir komplicerat om de nu ska ändra spelidé och så vidare. Den stora frälsaren för IKO kanske dock inte har kommit än. Rickard Palmberg är klar för spel i klubben sedan tidigare och kommer att ansluta när veckan nu under landslagsuppehållet, kan han komma in med samma energi och spel som han hade i Timrå i fjol så finns all möjlighet för Oskarshamn att fortsätta lyfta – om resten av gruppen nu känner sig tillräckligt motiverade, det vill säga.

...näste man till rakning?: Håkan Åhlund försvann och blev därmed den andre tränare att få sparken den här SHL-säsongen. Frågan är om inte Roger Melin står näst på tur. Han har redan uttryckt, i frustration bör tilläggas, att han tycker att det är "tur att man ska sluta med den här skiten snart". Melin blir 64 i år och kan inte vara tänkt att vara den långvariga lösningen för detta Leksand om de ska etablera sig i SHL. Frågan är hur motivationen är hos Melin och med tanke på att läget inte verkar ljusna känns det som att klubben snart är beredda att agera. 

...comeback: Lias Andersson var tillbaka i Jönköping och Kinnarps Arena för lördagens möte mot Växjö. Det kändes perfekt att kasta in honom i ett annars ganska ljummet Smålandsderby för att hetta till det lite och jag är förvånad över att Lias själv fick pusha för att han skulle få spela redan innan uppehållet. HV-fansen hymlade inte med vad de tyckte utan välkomnade sin förre guldhjälte med öppna armar. 

...skadesmäll: Olle Alsing har varit en av SHL:s bästa allround-backar under säsongen och det var till och med snack om att Ottawa skulle kalla över honom mitt under säsongen för att han imponera så (samt att Senators hade backkris). Att han nu kan missa de närmaste två månaderna är ett hårt slag för Djurgården. Det är väldigt jämnt runt slutspelsstrecken och vill det sig illa kan DIF tvingas gå via åttondelsfinalen och risken finns att Alsing inte hinner tillbaka till dess. 

...otäcka: Skridskoskenor som flyger upp och skär någon är, tack och lov, sällsynt. Det är dock alltid lika läskigt när det sker men frågan är om situationen med Marcus Ersson inte är den otäckaste på länge. Han skyndades till sjukhus efter att ha fått en skridsko i ansiktet och har fått både specialisthjälp samt opererat sitt öga. Det är bara att hålla tummarna för att det inte är så allvarligt som det låter och att det bara är säkerhetsåtgärder. 

...finaste: Idrottsgalan brukar oftast vara en ganska sömnig affär som håller på alltför länge med på tok för många onödiga moment inslängda mellan prisutdelningarna. Det här året fanns det dock en tid då jag satt bänkad och det var när Tobias Forsberg var uppe på scen, höll tal och delade ut pris. Hans framträdande lämnade inte många ögon torra. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten