Tomas Skogs.
Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Veteranbacken kan missa resten av grundserien

ANNONS
Tomas Skogs har missat de senaste fem matcherna och kommer inte heller till spel i kvällens match mot Karlskrona. Nu rapporterar Dalarnas Tidningar att Mora kan tvingas klara sig utan sin veteranback under den resterande delen av Hockeyallsvenskans grundserie. 
– Det kan handlar om ett par veckor där men vi vet inte exakt, säger Moratränaren Tomek Valtonen till tidningen.

Moras backveteran Tomas Skogs har inte kommit till spel för Mora sedan bortamatchen mot BIK Karlskoga den 8 januari. 

En skada som från början ansågs vara på dag-till-dag-basis har uppgraderats till vecka-till-vecka – och nu är det osäkert om 35-åringen hinner komma tillbaka i spel innan grundserien avslutas den 6 mars.
– Det kan handlar om ett par veckor där men vi vet inte exakt. Tomas är en jätteviktig del av laget men i den här branschen får man jobba med det man får och lösa problemet när de uppstår, säger Moratränaren Tomek Valtonen till Dalarnas Tidningar.

Skogs har stått för fem passningspoäng på 25 matcher för dalalaget den här säsongen. Trots att man riskerar att sakna honom under den överskådliga framtiden känner Valtonen ingen stress över att hitta en ersättare till veteranen.
– Vi får se där. Jag och sportgruppen i Mora för en dialog om spelare nästan dagligen, men just nu finns inget konkret och det finns heller ingen konkret önskan från min sida, säger han.

Den här artikeln handlar om: