Sök
Ronnie Rönnkvist / Bildbyrån
Landslag

Orden om debutanten: "Glöder i ögonen"

Tre Kronor ska äntligen få spela på hemmaplan. Idag tog förbundskapten Johan Garpenlöv ut sin trupp - som bland annat innehöll en debutant. Hockeysverige.se samtalademed de assisterande coacherna, Stefan Ladhe, Marcus Ragnarsson och Markus Åkerblom om den blågula truppen.
LIDINGÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det blev en ganska skrällfri trupp som Förbundskaptenen Johan Garpenlöv presenterade inför Beijer Hockey Games. En debutant i form av Jonathan Pudas och lite extra spännande comeback i form av Mario Kempe. Däremot saknades spelare så som Patrik BerglundMagnus Pääjärvi, Anton Lander och Dennis Rasmussen. Inte heller Luleås skickliga back Erik Gustafsson fanns med då han tackat nej av personliga skäl.

Hockeysverige.se satte sig ner med assisterande coacherna, Stefan Ladhe, Marcus Ragnarsson och Markus Åkerblom efter presskonferensen, som ägde rum på Beijers byggvaruhus på Lidingö, för att få en närmare inblick i truppen.

Landslagsledningen som tagit ut truppen.Landslagsledningen som tagit ut truppen.Ronnie Rönnkvist

Målvakter: 
Lars JohanssonMagnus Hellberg:
Stefan Ladhe:
- Lasse gjorde en jättebra turnering i Channel One-cup och vann båda sina matcher. Han storspelade mot Ryssland. Han storspelar oftast när han spelar med oss. Något han gör även i sitt klubblag. Det är en riktig tävlingsskalle som har en förmåga att koppla på den då det gäller. Han kändes ganska given. Förra veckan stod han mot SKA, alltså en stormatch. Jag blir lite glad då dom lyfter in honom även i viktiga matcherna.
- ”Mange” spelade bara två matcher mellan Karjala Cup och Channel One. Båda var mot Kunlun. Efter Channel One Cup i december har han spelat mycket mer, presterat och fått förtroende. Han har stått för en stabil period och lyft sig och spelar sin bästa hockey nu om man ser till hela säsongen. 


Däremot saknades Adam Reideborn som var med i den senaste turneringen.
- Adam har varit med i två turneringar. För hans del har det varit lite tvärtom, att han spelade lite mer i början av säsongen och fick mycket förtroende. Då den andra killen (Timur Bilyalov) kom in i Bars Kazan tog han chansen. Det har inneburit att Adam fått spela mindre.
- Då kändes målvaktsparet vi tagit ut ganska givet även om Adam, Anders Lindbäck och några till ligger med där. Det finns konkurrens, men det kändes inte jättesvårt att ta ut Mange och Lasse den här gången.

Stefan Ladhe har också bra koll på vad som händer på målvaktssidan i NHL och vilka som kan bli aktuella till VM därifrån.
- Problemet där är att väldigt många har utgående kontrakt. Det är intressant att höra både media och fans tro att vi bara kan plocka hem killarna hur som helst.
- Det är inget som säger att dom inte kan spela VM bara för att dom är kontraktslösa, men det händer inte speciellt ofta. Därför blir våra europeiska målvakter viktiga inför VM eftersom det kanske är dom som kommer stå där.
- När det gäller NHL är det alltid vilka som är tillgängliga och skadefria som är nummer ett. Men sedan är det också vilka som inte är tillgängliga för att dom är kontraktslösa.
- Vi har bra kontroll på vad som händer där borta, men det här är fakta. 

Lars Johansson brukar imponera.Lars Johansson brukar imponera.Foto: Bildbyrån

Backar: 
Mikael Wikstrand, Klas DahlbeckViktor Lööv, Henrik TömmernesJesper Sellgren  Lukas Bengtsson  Jonathan Pudas. 
Marcus Ragnarsson:
- Wikstrand, Dahlbeck, Lööv och Tömmernäs var med förra turneringen. Dom här fyra står för någonting både offensivt och defensivt. Det är genuina backar man kan lita på och jag känner mig trygg med alla fyra. Jag vet vad vi får av dom och alla har en hög lägstanivå. Det visade dom inte minst i Channel One.
- Lukas var med förra säsongen och gjorde det bra då, Tyvärr har han varit skadad i början av den här säsongen. Nu är han igång, får spela mycket i SKA och gör det jättebra. Det var naturligt att han skulle in. Dessutom är han ”rightare”. Det finns mycket ishockey i honom. Han är lugn och trygg med pucken samtidigt som han tävlar bra utan puck. Det ska bli kul att se och även att få lära känna honom.
- Pudas är en som jag haft ögonen på och kanske velat ha med honom redan från början. Av olika anledningar har det inte blivit så. Jag tycker han är spelskicklig men också att han tävlar på ett väldigt bra sätt. Det glöder i ögonen på honom då han spelar och det ska bli kul att se vad han kan komma upp till på den här nivån.
- Sellgren var med i Karjala Cup. Han hade en lite tung period efter där. Både jag och ”Åke” (Markus Åkerblom) har sett honom några gånger i Luleå och vi tycker att han har stuckit ut där. Det ska bli kul att se honom igen. 


Ni har bara tagit ut sju backar?
- Förut tog vi ut åtta. I och med att vi spelar i Sverige och det skulle hända något så kan vi kalla in någon. 

Jonathan Pudas.Jonathan Pudas.Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Forwards:
Linus JohanssonGustav Rydahl, Mathias BroméFredrik Händemark, Oscar LindbergJacob Josefson, André PeterssonMalte Strömwall, Leon BristedtDaniel Zaar, Mario KempeDennis Everberg, Carl Klingberg.
Markus Åkerblom:
- Vi har hittat en väldigt bra mix mellan både offensiva och defensiva spelare. Framförallt den här kärnan av spelare vi har på centersidan gillar jag jättemycket. Dom gör att vi får en stabilitet i spelet och kan spela både offensivt och defensivt.
- Sedan är det såklart så att utan spelare som Andé Peterson och Malte Strömwall skulle vi bli mindre spetsiga. Därför är det jättekul att dom får möjligheten att komma hem och vara med i den här turneringen också.

En av SHL:s bästa spelare den här säsongen har varit energiknippet från Örby, Mathias Bromé.
- Bromé tillför otroligt mycket energi. Han är en mycket noggrann och energifull hockeyspelare. Många gånger missuppfattar nog folk honom som bara en offensiv spelare, men han har jättemycket hockey i sig och kan spela i alla situationer. Både boxplay och powerplay. Han är en av spelarna som kan ta i stort sett vilken roll som helst i Tre Kronor. 


Ett glädjebesked är också att Mario Kempe är tillbaka i Tre Kronor.
- Mario blir en ny erfarenhet för mig. Jag har aldrig jobbat med Mario utan bara sett honom på Tv tidigare. Dennis Everberg har jag inte heller jobbat med tidigare. Inte heller med Jacob Josefson. Det är tre nya killar för mig som det ska bli kul och jättespännande att jobba med. 

Mario Kempe spelade VM förra året.Mario Kempe spelade VM förra året.Foto: Bildbyrån

Förra NHL-stjärnan Patrik Berglund saknas, vad är statusen där?
- Vi har haft en dialog med honom under hela säsongen. Han var med i Karjala Cup. Vi är ganska överens, både han och vi, att han behöver lite mer tid för att acklimatisera sig. Han får landa lite till innan han blir aktuell och även vill vara med i Tre Kronor?

Har han tackat nej till landslagsspel?
- Vi har haft en dialog där vi kommit överens om att han inte är med nu i Beijer Hockey Games.

Tre spelare har inte kommit loss från sina ryska klubbar.
Magnus Pääjärvi är i en situation där hans ryska klubb inte tycker att han ska åka iväg för att spela den här turneringen. Det får vi tyvärr bara acceptera.
- Samma sak är det med (Dennis) Rasmussen och Anton Lander. Dom har hemma i sina klubbar att dom inte vill att dom ska åka. Det handlar om kontraktsfrågor, men vi tycker naturligtvis att det är jättetråkigt och synd att det blir så här eftersom vi har en överenskommelse med KHL vad som gäller. 


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten