Lassi Thomson i duellen med Barrett Hayton
Bildbyrån
Junior-VM 2020

Kaptenen skadad i kanadensiska krossen

ANNONS
Kanada är klara för final. Redan efter knappt fyra minuter hade de gått upp i en 3-0-ledning mot Kanada - och slutresultatet blev 5-0. Men en skada på Barrett Hayton oroar.

OSTRAVA(HOCKEYSVERIGE.SE)

Tre matcher återstår av JVM. Nedflyttningsavgörandet mellan Tyskland och Kazakstan, samt två rivalmöten som ska avgöra var medaljerna hamnar. Sverige möter nämligen Finland i kampen om bronset, medan Ryssland och Kanada gör upp om guldet.

Det står nämligen klart efter kvällens semifinal i Ostravar Arena. Kanada körde över Finland med 5-0 och hade avgjort redan efter 3:55. Då ledde de nämligen med 3-0 mot ett paralyserat finskt lag.

Connor McMichael gjorde 1-0 innan supertalangen Alexis Lafrenière satte tvåan och ett annat draftprospect till sommaren, Jamie Drysdale, sköt 3-0. Innan den första perioden var över hade även Ty Dellandrea gjort mål för Kanada, till 4-0. I mittakten kom sedan 5-0, då Lafrenière fick måljubla för andra gången i matchen. 18-åringen har 4+4 på fyra matcher under turneringen.

SKADADES I SLUTPERIODEN  

Värt att notera är också att Kanada har hittat en förstemålvakt att lita på. Joel Hofer, som inledde som backup, har imponerat sedan han tog över från oprövade Nico Daws och höll i kväll nollan för lönnlövens del.

Men allt var inte guld och gröna skogar i kväll. I slutperioden tacklades lagkaptenen och poängsprutan Barrett Hayton bryskt av den finske kaptenen Lassi Thomson.  Han åkte sedan med smärta ut i båset och återvände inte till spel. Han fanns heller inte på isen under nationalsången.

Kanada möter Ryssland i final i morgon kväll, medan Finland behöver ladda om kvickt för en bronsmatch under söndagseftermiddagen.

Den här artikeln handlar om: