Harald Lückner.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

C More-experten plockar ut sitt All Star Team från säsongsinledningen

ANNONS
Hockeyallsvenskan har hunnit lite drygt en fjärdedel in på säsongen och vi bad C Mores expert Harald Lückner ge sin syn på inledningen, samt plocka ut ett All Star-team.

Harald Lückner berättar att han tycker att årets allsvenska börjat bra. Men att den tyvärr delat upp sig.
— Det är fem lag som är klart bättre än de andra och det är de som ligger i topp nu. Jag tycker de har imponerat. Sen finns det mer att önska från både AIK och Mora, men de har i princip fått helt nya lag. Sen har vi Södertälje som varit en flopp hittills, berättar han för hockeysverige.se och fortsätter:
— Sen kan man inte begära så mycket mer av Kristianstad, Karlskrona och de här lagen som kämpar därnere.
— Men topplagen tycker jag har gjort vad man kan förvänta sig. Däremot finns det väl mer att önska av mellanskiktet, runt åttonde plats och neråt.

Det är tidigt än på säsongen, men de som ligger topp fem nu, tror du att det är de som kommer ligga topp fem när serien är slut?
— Absolut. Jag tippade det innan och jag vidhåller det.

Topp fem just nu består av Björklöven, Karlskoga, Modo, Timrå och Västerås. C More-experten hyllar Björklöven som leder serien med sina 36 poäng:

— Jag trodde inte Björklöven skulle vara så kompletta som de är, men Kenttä har en jäkla förmåga att pussla ihop ett lag alltså. Där är han mästare, sen håller han dem i schack alltså, han ligger på dem och sätter tummen i ögat. Han börjar med en bra målvakt och sen har han värvat in spelskickliga backar. Nu stack Hjelm i och för sig till Södertälje, men de har ett helt annorlunda spel nerifrån. De kastar ju upp pucken och spelar in i mitten precis som Oskarshamn gjorde ifjol.

Harald Lückner berättar att han tror Björklöven kommer spela allsvensk final. Han berättar också vilka han tror de kommer få möta där.
— Modo hade jag som favoriter. Nu tycker jag att de ångat igång. Så det skulle inte förvåna mig om det blir en final i Norrland.

Kan Björn Hellkvists Modo knipa en finalplats?Kan Björn Hellkvists Modo knipa en finalplats? Foto: Bildbyrån

Som utmanare till en finalplats ser han Timrå.
— Man vet ju aldrig om de förstärker. Men de har inte samma djup i sitt lag som Modo och Björklöven, berättar han innan han fortsätter med övriga lag bland topp fem:
— Västerås blev av med spetsen efter de gjorde en sådan bra säsong. Sen har de en oerhört duktig tränare i Paananen, men frågan är om han får ihop det fullt ut innan säsongen är slut. Men både de och Karlskoga kommer vara med och störa där. Men jag tror ändå att det kommer bli de andra tre lagen som kommer vara med där och slåss om finalbiljetten.

Avslutningsvis ger han oss sitt All Star-lag med kommentarer från inledningen.

MÅLVAKT:

Joe Cannata, Björklöven
— Han har ju verkligen stadgat upp hela det laget och leder målvaktsligan också ganska överlägset. Han har spelat hur bra som helst och det har ju gjort att Björklöven leder serien också. De har fått sån trygghet i laget, det är det de saknat tidigare. Han är den klart bästa målvakten hittills, det är inget snack.

BACKAR:

Tom Hedberg, Modo
— En som jag tycker varit kanske bäste back, men som får ganska lite kredd. Han är en komplett back, bra skridskoåkare, bra spelsinne och gör det här enkla hela tiden som gör att han skapar tid åt sig själv och får mycket beröm av Hellkvist också. Han har bra plus/minus och gjort en hel del poäng på slutet också.

Jerome Leduc, Västerås
— Kom in ganska sent istället för Ingman. Han har tillfört ganska mycket, en ganska lång rightfattad back som spelar ganska moget och bara blir bättre och bättre.

FORWARDS:

Jonathan Dahlén, Timrå
— Det är den individuellt största stjärnan vi har i serien. Han har verkligen levt upp till förväntningarna. Han kom tillbaka för att ha roligt med hockeyn igen och det verkar han ha från start.

Albin Lundin, Timrå
— Han har gjort ungefär 16 poäng i snitt per säsong. Nu är han väl uppe 27 efter en fjärdedel. Jag vet inte vad som har hänt? skrattar Lückner.

Ett vasst radarpar. Albin Lundin och Jonathan Dahlén.Ett vasst radarpar. Albin Lundin och Jonathan Dahlén. Foto: Bildbyrån

Jonathan Johnson, Modo
— Han har fått en ny vår däruppe. Han har tränat bättre än någonsin. När han var i Tingsryd och Troja, då fick han jobba som snickare, nu är han heltidsproffs och har kunnat tränat riktigt bra. Han har fått en enorm utveckling, det har ju varit en slitvarg i fjärdekedjan förut. Men nu är han i förstakedjan och leder Modo som har sju raka segrar och han gör poäng så det bara stänker om det.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch