Nick Olesen.
Ronnie Rönnkvist
HockeyAllsvenskan

En dansk tradition – han ska bli nästa poängkung

I fjol var Nicolai Meyer Södertäljes och Hockeyallsvenskans stora profil. När den danske poängkungen nu har försvunnit till Malmö och SHL tar en landsman vid där han avslutade. Hockeysverige.se har träffat SSK:s nya danska spjutspets, Nick Olesen.
– Jag gillar att ha förväntningar på mig, säger han till hockeysverige.se.
 

SÖDERTÄLJE (HOCKEYSVERIGE.SE)
Nick Olesen har haft en brokig resa genom danska och svensk hockey. Han flyttade till Sverige och Karlskoga 2011, var nära att ta en SHL-tröja med Växjö, återvände till Danmark efter att testat på Division 1-spel i Brunflo. Åter till Sverige där han förra säsongen fick sitt stora genombrott i Pantern. Efter klubbens konkurs flyttade 23-åringen vidare till Södertälje. 

HOPPADE AV SKOLAN

Som ni hör har hans karriär tagit många vändningar, men allt började hemma i Fredrikshamn.
– Fredrikshavn är en stad som nästan bara har hockeyn och inte så mycket annat. Jag hade bra tränare hela tiden där fram till A-laget och bra förutsättningar, berättar Nick Olesen då hockeysverige.se träffar honom på Scaniarinken strax efter lagets näst sista träning innan fredagens premiär hemma mot Mora.
– Det var några stycken som jag såg upp till då jag var liten. Inte bara spelare som spelade i Fredrikshavn utan överhuvudtaget danska spelare. Bland annat Morten Green som varit i Sverige länge. När jag gjorde mina första matcher i landslaget var han fortfarande med där, vilket var lite roligt.
– En annan är Mike Grey. Han är lite av en legendar i Fredrikshavn och har spelat närmare 800 matcher där.

Nick Olesen är född 1995, men redan 2011 lämnade han Danmark för att spela i Sverige första gången.
– Jag var 15 år då jag flyttade till Karlskoga och det var för att utveckla min hockey. Jag gick inte på gymnasiet utan satsade fullt på hockeyn.

Du pluggade inte alls i Karlskoga?
– Jag började plugga där, men jag hade svårt med svenskan och hoppade av skolan. Då blev det hockey på heltid istället.
– Min agent hade en spelare som gick till Karlskogas A-lag i Hockeyallsvenskan. Sedan fick agenten in mig i J18 där.

ishockey-hockeyallsvenskan-pantern-vastervik-1562183509.jpegNick OlesenFoto: Bildbyrån

Som tränare fick Olesen Calle Steén som spelat i elitserien för Färjestad och Leksand, men även tillbringat tre säsonger som spelare i Bofors.
– Calle var hård, men han hjälpte mig att bli en bättre hockeyspelare. Jag hade och har fortfarande en stor respekt för honom. Vissa gillar honom och andra inte. Jag tyckte att han var hård på ett bra sätt. 

MÅNGA KLUBBYTEN

Det blev en hel del klubbyten efter tiden i Karlskoga, Växjö, Odense, RB Hockey och Brunflo innan Olesen valde att flytta hem till Fredrikshavn där han blev kvar under drygt två säsonger.
– Först hamnade jag i Division 1 här i Sverige eftersom jag inte ville spela i den danska ligan. Man har alltid sett danska ligan som lite sämre än dom andra runt om i Europa.
– Jag tyckte att kanske inte att Division 1 var bättre än danska ligan, men jag tänkte att jag kunde utvecklas bäst där. När jag sedan väl kom hem fick jag en stor roll i laget, fick ett bra självförtroende och spelade mycket.
– Dessutom var allt mycket lättare att vara i min hemstad. Alla kompisar och mina föräldrar fanns ju där. Då gick också stegen i min karriär uppåt.

Blev det som en nystart?
– Lite så kan man säga att det var. Det var skönt att komma hem några år. Ville jag ha käk kunde jag åka hem till mina föräldrar, säger Södertälje-forwarden med ett lätt leende och fortsätter:
– Allt var lugnt och dom trodde på mig i Fredrikshavn. Det gav mig ett bra självförtroende och efter tiden där åkte jag iväg igen.

Hur hamnade du i Brunflo innan du åkte hem till Danmark?
– Bra fråga (skratt). Det var tränaren i Timrå, Johan Thelin, som ville ha mig lite nära så han kunde hålla koll på mig.
– Hockeyn kanske inte var jättebra där uppe, men jag fick spela så pass mycket att det för mig bara gick framåt. Att byta dit var ett bra steg för mig att ta i min karriär.

Du har fått stora roller i Brunflo och Danmark, är det också anledningen till att du växt så pass mycket som hockeyspelare senaste säsongerna?
– Lite så är det. Jag behöver spela för att bli en bättre hockeyspelare. I lagen jag spelat i mot slutet fram till nu har jag också fått spela mycket. 

TESTADE MED MALMÖ

Inför förra säsongen lämnade Nick Olesen Fredrikshavn för spel i Pantern. Där svarade han förra säsongen för 14 mål och totalt 37 poäng på 48 matcher. Dessutom fick han testa på spel i SHL med Malmö en match under säsongen.
– Jag pratade inför säsongen med lite olika allsvenska klubbar efter att jag haft en bra säsong i Danmark. Min agent pratade med (Viktor) Stråhle i Pantern och det var också den klubb som kändes bäst för mig.
– Sedan hade Pantern ett samarbete med Malmö så dom hade också lite koll på mig.

Fanns det här med att få chansen i SHL med Malmö med då du valde klubb?
– Ja, det fanns med i tanken, men det var inte viktigast. Det viktigaste var att fortsätta utveckla mig. Jag känner att det blev rätt val för mig och jag tycker också att det gick ganska bra.

Pantern hade ånyo en ganska turbulent säsong med lite publik och en tuff ekonomisk situation, men det här var inget Nick Olesen tänkte så mycket på. Det påverkade inte heller hans utveckling som spelare.
– Malmö är en väldigt fin stad och det var mysigt att bo där. Det var lite tråkigt i början när vi spelade i Rosengårds ishall. Vi behövde åka fram och tillbaka mellan olika ishallar hela tiden. Förutom det var allt ganska bra.
– Det där med ekonomin, jag försökte inte tänka på det. Min lön kom alltid i tid och allt sådant fungerade jättebra.

Hur ser du på din utveckling på isen under förra säsongen?
– Stråhle litade på mig och jag fick spela mycket. På det sättet fick jag ta en stor roll i laget och då utvecklas man.
– Jag tog med mig in lite av självförtroendet från säsongen i Danmark. Första 20 matcherna gick lite så där. När jag väl kom in i det blev det bra.

VM BETYDDE MYCKET

Framgångarna i Pantern gjorde att Nick Olesen fick chansen att spela VM för Danmark. Där svarade 23-åringen för ett mål och totalt tre poäng på sju matcher.
– Det är vad man vill som hockeyspelare, att få representera sitt land. Jag tänkte inte så mycket innan säsongen att komma med till VM. Det gällde att vara bra när jag var på samlingarna. Nu gick det ganska bra och tränaren i landslaget trodde på mig. Han lät mig också spela ganska mycket under VM.
– Självklart var det lite tufft att möta bästa spelarna i världen, men jag gjorde mål mot USA och slutade på plus ett i turneringen. På det sättet tycker jag att det var godkänt.

Givetvis har VM-spel betytt mycket för hans utveckling.
– Jo, man utvecklas såklart mycket och blir en bättre hockeyspelare om man får spela stora turneringar. Man tar till sig lite av vad dom andra är bra på och försöker själv jobba på dom bitarna.

Efter succén i Pantern och VM tvingades Nick Olesen till att byta klubb. Ny adress blev då Södertälje.
– Pantern gick i konkurs och jag behövde ett annat lag. Min agent pratade med Södertälje och han sålde in mig ganska bra där… eller så sålde dom in sig (skratt), jag vet inte, men det kändes bra med Södertälje.
– Jag hade bara hört bra saker om klubben och jag tror att Södertälje är ett bra ställe för mig att utvecklas ännu mer och ta nästa steg.

Var det aktuellt med spel i Malmö?
– Det har jag ingen aning om. Det är min agent som sköter allt sådant.

Hade du några andra alternativ från SHL?
– Det var lite snack med vissa SHL-klubbar, men hur mycket det var vet jag inte riktigt. Det viktigaste är att jag får spela mycket och det känns som tränarna här i Södertälje litar på mig. Det är här jag ska ta nästa steg.

Är du i den fasen av din utveckling där det är viktigare att få mycket speltid än att spela i en fjärdekedja i SHL?
– Kanske är det lite bättre träningar i SHL, vilket också kunde göra att jag utvecklas, men för mig känns det som viktigast att få spela mycket matcher. Det är då man utvecklas mest och det är där jag är just nu. 

ishockey-hockeyallsvenskan-aik-sc29adertc28alje-1562183628.jpegOlesen ska ersätta Nicolai Meyer i SSK.Foto: Bildbyrån

Det här också stora förväntningar på att Nick Olesen ska producera mycket offensivt. Lite att ta vid på den nivån där spelare som Thomas Valkvæ Olsen och Nicolai Meyer varit tidigare säsonger.
– Jag gillar att ha förväntningar på mig så det är ganska lugnt. Sedan gäller det för mig att prestera på isen, vilket är mitt jobb.

Vilken nivå håller det här laget?
– Om vi får till det och håller oss till vår gameplan så tror jag absolut att vi blir att räkna med i toppen av Hockeyallsvenskan den här säsongen, avslutar Nick Olesen. 

Du kanske även vill läsa:
Klubben bekräftar – poängkungen lämnar för SHL
Klubben bekräftar – poängkungen lämnar för SHL
KÅGSTRÖM: Hockeyallsvenskans tio bästa nyförvärv
KÅGSTRÖM: Hockeyallsvenskans tio bästa nyförvärv
VM-forwarden byter allsvensk klubb
VM-forwarden byter allsvensk klubb
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 26 januari
18:00 Leksand - Modo SDHL
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Luleå - Rögle SHL
19:00 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 Örebro - Oskarshamn SHL
19:00 Malmö - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Växjö SHL
19:00 Brynäs - Timrå SHL
fredag 27 januari
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Minnesota Wild - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - New Jersey Devils NHL
02:00 Winnipeg Jets - Buffalo Sabres NHL
03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - St Louis Blues NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
18:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:30 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
lördag 28 januari
01:00 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks NHL
01:00 Florida Panthers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators NHL
01:00 New York Islanders - Detroit Red Wings NHL
02:30 Dallas Stars - New Jersey Devils NHL
04:00 Seattle Kraken - Calgary Flames NHL
04:00 Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets NHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
15:15 HV 71 - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten