Patrick Kane och Jonathan Toews ska lyfta Chicago till slutspel.
Foto: Kamil Krzaczynski-USA TODAY Sports
NHL

Chicago Blackhawks: En påskyndad återuppbyggnad

Två raka säsonger utan slutspel – men också hopp om en snabbare generationsväxling än väntat. Chicago Blackhawks fjolårssäsong skapade stora förhoppningar om att vinden är på väg att vända i "Windy City". Mycket tack vare mannen i båset, tycker Uffe Bodin.

Storhetstiden var över. Och det tycktes som att vägen tillbaka mot toppen skulle vara lika snårig som svårforcerad. Det var ungefär så man kunde sammanfatta bilden av Chicago Blackhawks när klubben missade slutspel för första gången på tio år 2018.

Fjolåret bjöd inte heller på någon slutspelshockey. Blackhawks släppte in näst flest mål (292) av alla NHL-lag och såg ofta otroligt sårbara ut i egen zon. Det positiva var att bara sju lag i hela ligan sköt fler mål än Chicagos 270. Och att laget avslutade säsongen på ett synnerligen positivt sätt med fler segrar än förluster.

Att Patrick Kane och Jonathan Toews levererade hockey på högsta nivå i kombination med att Alex DeBrincat fick sitt stora genombrott som målskytt i ligan bådar gott. Blackhawks har en hel del unga, spännande spelare som står på kö för att göra intryck i NHL. Det i kombination med förstärkningar på både målvakts- och backsidan gör att laget ser spännande ut inför säsongen 2019/20.

Kan det räcka hela vägen till slutspel?

eg-1567958602.jpgErik Gustafsson.Foto: Perry Nelson-USA TODAY Sports

POÄNGKUNGEN  

Patrick Kane

Snart 31 år gammal är Patrick Kane fortfarande en av de bästa spelarna i ligan – och kanske till och med bättre än någonsin. Under fjolåret satte han personbästa med 110 poäng och slutade trea i NHL:s poängliga efter Nikita Kutjerov och Connor McDavid. Hade Chicago tagit sig till slutspel hade det inte varit långsökt att tro att Kane hade kunnat vinna Hart Trophy. Tillsammans med kaptenen Jonathan Toews är den amerikanske stjärnforwarden den som lotsar Blackhawks generationsväxling framåt.

MÅLVAKTSETTAN

Robin Lehner

Att Lehner inte vaktar New York Islanders kasse den här säsongen får ses som anmärkningsvärt. Han hade karriärens bästa säsong i fjol och bidrog starkt till att Islanders reste sig efter förlusten av John Tavares. Long Island-klubben valde emellertid att släppa Vezina-kandidaten och i stället satsa på ryssen Semjon Varlamov. Det kan bli Blackhawks stora lycka. De sajnade Lehner till ett ettårskontrakt och säkrar därmed up målvaktsposten, som var en av lagets akilleshälar i fjol. Det är oklart var Corey Crawford står hälsomässigt efter ett par tuffa år, men sett till dagsform borde Lehner vara det givna alternativet mellan stolparna. 

BACKESSET

Erik Gustafsson

Duncan Keith får ursäkta. I fjol blev det väldigt tydligt att det numera är Erik Gustafsson som är Blackhawks offensiva toppback. 27-åringen stod för 60 poäng och var med det med i toppskiktet av backarnas poängliga. Med ett år kvar på kontraktet finns det ingen anledning att misstro att han ska kunna fortsätta växa i Jeremy Collitons spelsystem. Kemin han har byggt med framför allt Patrick Kane i powerplay är briljant.

GENOMBROTTSMANNEN

Dominik Kubalik

Blackhawks har gjort det till en vana att fynda på den europeiska free agent-marknaden. Efter spelare som Artemij PanarinDominik Kahun och Erik Gustafsson kan Kubalik bli nästa hit. Tjecken draftades av Los Angeles Kings, men Blackhawks lyckades fånga upp rättigheterna i utbyte för ett femteval i draften i januari. Senaste säsongen vann han poängligan i schweiziska ligan och stod för en produktiv VM-turnering i Slovakien. Det finns många om budet att ta en plats i Blackhawks högre hierarki, men sett till meriter och rutin skulle jag säga att Dominik Kubalik är den som har bäst chans att lyckas.

SVENSKARNA

Robin Lehner

Se målvaktsettan

Erik Gustafsson

Se backesset

Carl Dahlström

24-åringen från Järfälla har knegat på i AHL i väntan på sin chans och under förra säsongen kom den slutligen då han spelade till sin en ordinarie plats under slutet av säsongen. Sett till de förstärkningar som Blackhawks har gjort på backsidan med två nya vänsterfattade försvarare i Calvin de Haan och Olli Määttä är Dahlström inte självskriven i laguppställningen. Men i och med att han måste passera waivers för att skickas till AHL är det svårt att se att han inte skulle vara en NHL-back när säsongen startar.

Alexander Nylander

Nu är det upp till bevis. Chicago Blackhawks gjorde en rejäl investering i Nylander då man släppte ifrån sig den skicklige finske backen Henri Jokiharju till Buffalo för att få svensken i utbyte. 21-åringen har redan tre säsonger bakom sig på seniornivå, men har inte lyft till de höjder man förväntade sig efter att han valts som åttonde spelare i draften 2016. Chicago kommer att ge honom en ärlig chans. Nu är det upp till honom att ta den.

Anton Wedin

Vilken skillnad ett år kan göra. Inför förra säsongen var Wedin en allsvensk spelare av gott snitt, men kanske inte så mycket mer. Efter en stark säsong i SHL med Timrå – och 27 poäng på 32 matcher – fick han kontrakt med Chicago Blackhawks. Vid 26 års ålder känns det faktiskt om att han har en ganska bra chans att spela till sig en NHL-tröja. Mycket tack vare sin mångsidighet. Wedin är antagligen ingen topp sex-forward på NHL-nivå, men han kan mycket väl ta en plats i en av de lägre kedjorna.

Övriga svenskar i organisationen:

Philip Holm, b
Adam Boqvist, b
Lucas Carlsson, b
Jacob Nilsson, fw
Tim Söderlund, fw

DRAFTVALET

Kirby Dach

Många blev förvånade när Chicago Blackhawks använde tredjevalet i draften till att plocka den storvuxne centern från WHL. Inte för att Dach saknar potential, snarare för att det fanns andra centrar tillgängliga som ansågs mer intressanta. 18-åringen svarade för 73 poäng på 62 matcher för Saskatoon Blades förra säsongen. Mycket tyder på att det är där han kommer att spela även den här säsongen. Dach är en gänglig spelare med en bra kombination av spelsinne och kraft. Trots sin storlek har han bra koordination och god kontroll över sin kropp. Det är en kombination som kan komma att göra honom svårstoppad. Även i NHL.

COACHEN

Jeremy Colliton

Det går undan i hockey. För två år sedan lämnade Jeremy Colliton Sverige och Mora för att bli coach för Rockford Icehogs i AHL. Bara ett drygt år in på det jobbet hade han blivit utsedd till NHL:s yngsta coach – och ersatt självaste Joel Quenneville i Blackhawks bås. Det blev en skakig start för Colliton på nya jobbet, men så fort han fick implementera sina idéer och började lämna sina egna avtryck på lagets spel kom det vinster på löpande band. Blackhawks var ett av NHL:s bättre lag efter nyår. Då var man redan så långt efter att slutspel ändå var en utopi, men lagets framsteg skapar ändå hopp för framtiden. Det gör även Collitons progressiva coachning och hans förmåga att lyfta individer.  

PROGNOSEN

Det var en generationsväxling som jag förväntade mig skulle ta tid. Men nu står jag här inför säsongen 2019/20 med en positiv känsla kring var Chicago Blackhawks är på väg.

General managern Stan Bowman kan inte applåderas för alla sina aktioner genom åren – Brent Seabrook kan exempelvis anses ha det värsta kontraktet i hela ligan – men hans mod att göra förändringar måste hyllas. Oavsett om det handlar om att sparka en ikon som Joel Quenneville och ersätta honom med en i Nordamerika oprövad Jeremy Colliton till att våga plocka in stukad talang som Dylan Strome och ge honom förtroendet att lyckas i NHL.

Det lag som Chicago Blackhawks ställer på isen inför den stundande säsongen känns som det har kapaciteten att gå till slutspel. Offensivt sett har de allt man kan begära. Det är i försvars- och målvaktsspelet som bristerna har funnits. Där kan värvningarna av Robin Lehner och Calvin de Haan hjälpa till att skapa stabilitet om allt faller väl ut.

Det är emellertid i båset som jag tror att Blackhawks har sin största tillgång just nu. Jeremy Colliton är måhända den kanske minst rutinerade coachen i hela NHL, men han kompletterar det med sin progressiva sin på hockey. Till skillnad från många av old school-coacherna i NHL har han förmågan att kommunicera med sina spelare, få dem att växa som spelare och individer som får honom att sticka ut.

Det finns fortfarande brister i det här lagbygget, men med Collitons stabila ledarskap och en Patrick Kane i förarsätet tror jag att det här räcker till slutspel. Chicago Blackhawks är på väg uppåt igen. 

nhl-flames-vs-blackhawks-chicago-usa-02-dec-2018-1562184955.jpegJeremy Colliton. Foto: USA Today Sports

IN OCH UT   

Nyförvärv: Robin Lehner, mv, N Y Islanders, Calvin de Haan, b, Carolina, Olli Määttä, b, Pittsburgh, Philip Holm, b, Torpedo Niznij Novgorod, Tim Söderlund, fw, Skellefteå, Anton Wedin, fw, Timrå, Dominik Kubalik, fw, Ambri-Piotta, John Quenneville, fw, New Jersey, Aleksi Saarela, fw, Carolina, Andrew Shaw, fw, Montréal, Ryan Carpenter, fw, Vegas, Zack Smith, fw, Ottawa, Alexander Nylander, Buffalo.

Förluster: Cam Ward, mv, slutat, Anton Forsberg, mv, Carolina, Gustav Forsling, b, Carolina, Brandon Davidson, b, Calgary, Henri Jokiharju, b, Buffalo, Dominik Kahun, fw, Pittsburgh, John Hayden, fw, New Jersey, Luke Johnson, fw, Minnesota, Marcus Krüger, fw, Zürich, Andreas Martinsen, fw, Anaheim, Artion Anisimov, fw, Ottawa, Chris Kunitz, fw, slutat.

CHICAGO BLACKHAWKS TRUPP 2019/20  

MÅLVAKTER
#50
Corey Crawford (G)341984Montréal, QC, CAN18898L19/20$6,000,000
#40Robin Lehner (G)281991Göteborg, SWE192109L19/20$5,000,000
BACKAR
#63Carl Dahlström (D)241995Stockholm, SWE193105L20/21$850,000
#44
Calvin de Haan (D)  281991Carp, ON, CAN18588L21/22$4,550,000
#56Erik Gustafsson (D)271992Nynäshamn, SWE18480L19/20$1,200,000
#2


Duncan Keith (D)   “A”361983Winnipeg, MB, CAN18587L22/23$5,538,462
#68
Slater Koekkoek (D)251994North Dundas, ON, CAN18888L19/20$925,000
#5


Connor Murphy (D)261993Boston, MA, USA19396R21/22$3,850,000
#6
Olli Määttä (D)251994Jyväskylä, FIN18893L21/22$4,083,333
#7
Brent Seabrook (D)   “A”341985Richmond, BC, CAN190100R23/24$6,875,000
FORWARDS
#91
Drake Caggiula (W/C)251994Whitby, ON, CAN17884L19/20$1,500,000
#22
Ryan Carpenter (C/RW)281991Oviedo, FL, USA18388R21/22$1,000,000
#12
Alex DeBrincat (RW/LW)211997Farmington Hills, MI, USA17175R19/20$778,333
#88
Patrick Kane (RW)   “A”301988Buffalo, NY, USA17880L22/23$10,500,000
#8
Dominik Kubalik (LW)241995Plzen, CZE18781L19/20$925,000
#64
David Kämpf (C/RW)241995Jirkov, CZE18888L20/21$1,000,000
#92


Alexander Nylander (RW/LW)211998Calgary, AB, CAN18587R20/21$863,333
#11Brendan Perlini (LW/RW)231996Guildford, GBR19196L19/20$874,125
#47
John Quenneville (C/W)231996Edmonton, AB, CAN18688L20/21$750,000
#20
Brandon Saad (LW)261992Pittsburgh, PA, USA18593L20/21$6,000,000
#65
Andrew Shaw (RW/C)281991Belleville, ON, CAN18083R21/22$3,900,000
#95
Dylan Sikura (W/C)241995Aurora, ON, CAN18075L20/21$750,000
#15
Zack Smith (LW/C)311988Maple Creek, SK, CAN18895L20/21$3,250,000
#17
Dylan Strome (C)221997Mississauga, ON, CAN19091L19/20$863,333
#19
Jonathan Toews (C)   “C”311988Winnipeg, MB, CAN18891L22/23$10,500,000
Anton Wedin (LW/RW)261993Sundsvall, SWE18188L19/20$925,000
Du kanske även vill läsa:
Anaheim Ducks: Omstart med näbbar och klor
Anaheim Ducks: Omstart med näbbar och klor
Arizona Coyotes: En motvillig frälsare
Arizona Coyotes: En motvillig frälsare
Boston Bruins: Orkar veteranerna brumma en sista gång?
Boston Bruins: Orkar veteranerna brumma en sista gång?
Buffalo Sabres: Hög tid att bli kvitt loser-stämpeln
Buffalo Sabres: Hög tid att bli kvitt loser-stämpeln
Carolina Hurricanes: Festen har bara börjat
Carolina Hurricanes: Festen har bara börjat
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten