Otso Rantakari kommer att spela i HC Davos fram till nyår.
Foto: Robbin Norgren/Bildbyrån
Schweiziska ligan

KLART: Tidigare SHL-spelaren ersätter den svenske stjärnbacken

ANNONS

HC Davos fick ett tungt besked då det stod klart att den tidigare FBK-backen Magnus Nygren är borta från spel i flera månader. Lösningen? En finländare som även han har spelat i SHL. 

Magnus Nygren var en av de bästa backarna i ligan när han lämnade SHL 2017. Framgångarna har fortsatt till HC Davos i Schweiz där han är en av lagets viktiga pjäser. 

29-åringen var på väg in i sin tredje raka säsong i klubben när olyckan var framme. På en träningsmatch vred den tidigare Färjestadskaptenen knät så illa att han beräknas missa tre månaders spel. 

En ersättare behövde hittas och det snabbt. Nu har man hittat lösningen i Finland. 

Otso Rantakari är kanske inte ett känt namn för den breda hockeymassan längre. De tre senaste säsongerna har han spelat i Tappara och stått för 96 poäng från sin backposition på 184 matcher. 

Var delaktig i Modos degradering 

Den poängstarke backen har dock ett förflutet i Sverige, något som han förmodligen vill glömma. Säsongen 2015/16 kom han till SHL mitt under säsongen för att spela i Modo. Det blev 24 matcher i Sverige för finländaren som gjorde sitt största avtryck i den sista matchen. 

I den sjunde och avgörande kvalmatchen mellan Modo och Leksand har dalalaget tvingat fram en förlängning trots att Modo har haft det stora spelövertaget. Väl framme i sudden death är det Otso Rantakari som tappar pucken vilket leder till att Leksand kan avgöra på ett friläget. 

Modo åker ner och Leksand går upp.

Den 25-årige finländaren har repat sig efter det och har haft flera starka säsonger efter det. Hans kontrakt med HC Davos är skrivet till den 31 december och därefter finns det möjlighet för förlängning. 

Du kanske även vill läsa:
Dystra beskedet: Förre SHL-stjärnan långtidsskadad
Dystra beskedet: Förre SHL-stjärnan långtidsskadad
MoDo:s syndabock kan bli svenske stjärnans ersättare
MoDo:s syndabock kan bli svenske stjärnans ersättare
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL