Rosvalla
Bildbyrån
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Då var det dags - med prestigematcher direkt

Några strömatcher har förstås redan lirats, men ikväll kan man säga att försäsongen drar igång på riktigt allvar och den gör det med ett par oerhört intressanta matcher.

Några lag har redan gått i elden och begått träningsmatchpremiär. Till exempel smiskade ju Nybro upp IK Oskarshamn förra veckan och under gårdagskvällen visade sig Boden vara ett starkare lag än Kiruna AIF när man vann med 5-2 och nyförvärven Per Savilahti NaganderHenri Tamminen och William Dageryd omedelbart hittade in i målprotokollet.

Men ikväll går startskottet för försäsongen på allvar då allt fler lag ger sig ut på isarna för att spela match och kvällen bjuder på några synnerligen högdelikata möten.

Till exempel drabbar några rivaler samman.

Skövde-Mariestad
Det har förvisso gått lite inflation i derbymatcher i och med att Skövde och Mariestad mötts så mycket under försäsongen många av de senaste åren, men ett derby är alltid ett derby och visst kittlar det lite att säsongens första träningsmatch står mellan de två rivalerna. Mariestad som med rutinerade Andreas Appelgren som ny tränare satsar stenhårt på att revanschera sig efter fjolårsfiaskot. Skövde som breddat truppen och gärna vill se att kommande säsong blir mer framgångsrik än den mellanmjölk som var vintern som gick. Det här kan bli riktigt intressant.

Nybro-Vimmerby
De två smålandsgängen är förvisso inte superrivaler. För Nybro heter fienden Kalmar och för Vimmerby kittlar det ännu mer om det är Västervik eller Tranås som står på andra sidan röd. Men på ett sätt kommer de här två gängen vara bittra rivaler i vinter. De kommer ju att vara inbegripna i det race om platser i Allettan som söderserien blir den kommande hösten. Nybro med en storsatsning, Mikael Tisell som ny tränare och en mängd namnkunniga nyförvärv. Vimmerby med en till stora delar ombyggd trupp och gamle Färjestad-ikonen Peter Nordström som ny tränare. Frän matchup så här tidigt på försäsongen.

Ikväll kommer vi även få se ett gäng Hockeyettan-gäng gå i klinch med storheter från Hockeyallsvenskan.

Nyköping-Södertälje
Första träningsmatchen för säsongen. Första matchen som Nyköpings sportklubb (nu när namnbytet gått igenom och blivit godkänt av bestämmande instans). Första matchen med Fredrik Mälberg som ny huvudtränare och första matchen i lagets dress för många av spelarna. Klart att det finns mycket att glädjas åt för fansen i Nyköping. Att det dessutom är första mötet med rivalerna från Södertälje på bra länge gör naturligtvis inte saken sämre. Det lär bli en fräsig kväll på Rosvalla även om SSK (med en bra match mot Djurgården i benen) ganska enkelt borde kunna städa av det hela.

Västervik-Kalmar
Ifjol räckte det till spel i playoff 1(där Huddinge blev för svåra), den här säsongen satsar Kalmar betydligt hårdare och har gjort ett par riktigt starka värvningar. Om det är för att hamna i topp i söderserien eller för att fortsätta hålla den bittra rivalen Nybro på avstånd låter vi vara osagt, men på papperet kommer Kalmar kunna ställa minst tre väldigt offensivt potenta lines på isen redan i första träningsmatchen. Detta då mot ett Västervik som i vanlig ordning behövt bygga om ganska ordentligt för att kunna ställa ett slagkraftigt allsvenskt lag på benen. Borde bli en bra genomkörare för båda gängen.

Huddinge-Almtuna
Almtuna åkte ur Hockeyallsvenskan efter en plattmatch mot Kristianstad i kvalseriens sista omgång i våras, men IK Panterns ekonomiska öde skickade dem tillbaka uppåt i seriesystemet. Flera av de Hockeyettan-spelare som de redan hunnit värva är dock kvar och det gör det här till lite av en match mellan två urstarka Hockeyettan-lag. För Huddinge har ju ägnat silly season åt att värva hem i stort sett varenda skicklig ettan-spelare som någonsin burit klubbens tröja. Det är ett bygge med namn som skrämmer och som med all sin skicklighet borde defilera i toppen av östra serien när det väl börjar gälla poäng. Men hur står de sig mot Almtuna? Det blir ett bra kvitto.

Utöver dessa fighter bjuder kvällen på ytterligare några matcher av stort intresse.

Hudiksvall-Strömsbro
Första matchen som tränare i Hudiksvall för Per Ljusteräng och första matchen som Hockeyettan-förening för Strömsbro. Det är två intressanta story lines att följa här. Det är förstås alldeles för tidigt på försäsongen att kunna kräva några som helst linjer i spelet, men Ljusteräng är i Hudiksvall för att spetsa till offensiven som var lagets akilleshäl säsongen som gick och hur det tar sig uttryck är något att hålla ögonen på under försäsongen. Samtidigt är det nog många som är intresserade av hur Strömsbros Gävle-bördiga gäng står sig. Själva har de höga ambitioner, men på papperet är det väldigt svårt att utläsa var de egentligen står slagkraftsmässigt.

Borås-HC Dalen
Nykomlingen Borås har redan begått sin premiär för säsongen genom att besegra Halmstad och nu är det dags att gå i klinch med ytterligare ett lag som förväntas kriga på söderseriens undre halva. Visst är HC Dalen en joker i den kommande kampen om Allettan-platserna, men de kommer inte finnas med som någon form av favorit i förhandssnacket. Det här blir ett första test för några av de ganska lovande nyförvärven dock.  

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 23 maj
15:20 USA - Tjeckien VM
15:20 Kazakstan - Italien VM
19:20 Österrike - Storbritannien VM
19:20 Kanada - Danmark VM
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
tisdag 24 maj
03:30 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
11:20 Sverige - Lettland VM
11:20 Tyskland - Schweiz VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM
01:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
onsdag 25 maj
03:30 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
01:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
torsdag 26 maj
01:00 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten