Sök
SHL

Succéspelaren står utan klubb: ”Haft en bra dialog med några SHL-klubbar”

Han säger själv att han kanske gjorde sitt livs säsong, som 33-åring. Men efter Timrås degradering är Johannes Salmonsson kontraktslös. Det finns intresse efter succésäsongen – men åldern och skadehistoriken får några klubbar att rygga tillbaka.
– Man kan inte välja och vraka direkt, säger han till hockeysverige.se.

Johannes Salmonsson har tidigare förklarat att han var beredd att sluta spela hockey. Då upptäckte han en mirakelbehandling och betalade 180 000 kronor ur egen ficka för att genomföra en höftoperation. Operationen räddade karriären, Salmonsson värvades av Timrå, och gjorde där succé med 19 poäng på 33 matcher. Ett riktigt starkt facit för 33-åringen, som aldrig gjort sig känd som någon poängspruta, direkt.

LÄS ÄVEN: Mörkade för sin egen klubb – läkarna undanhöll lösningen

Men det slutade ändå i moll. Johannes Salmonsson fick en smäll i huvudet under kvalet mot Oskarshamn – och Timrå åkte ur.
– Det sitter kvar lite, fortfarande. Jag fick mycket känslor för klubben, Timrå är en fin förening. Jag hade förlängt med två år och allting kändes toppen… Det är riktigt surt.
– Vissa lag sätter sig verkligen direkt hos en. Så är det. Man har varit i en del klubbar genom karriären och vissa lag bygger man aldrig upp samma känslor för. Men hos Timrå fick jag dem direkt. Jag trivdes bra och fick spela i ett grymt gäng med många bra och fina killar. Det är en varm och fin förening, Timrå.

”DET TUFFASTE JAG VARIT MED OM”

Uppsalabördige Salmonsson berättar att det var karriärens värsta motgång tillsammans med ett lag.
– Det var ju första gången som jag var med och åkte ur. Kollar vi i Sverige så har jag tidigare ofta fått vara med och gått långt i slutspel. Med AIK och Linköping var jag i semifinal fem år i rad, exempelvis. Men det blir en annan typ av besvikelse om man åker ur då. Det här var solklart det tuffaste jag varit med om.

Något som gjorde den tunga avslutningen på säsongen ännu tuffare var prövningarna Johannes Salmonsson behövt gå igenom för att ens kunna spela hockey. Först med en operation, sen via provträning med Timrå innan han fick ett permanent kontrakt.
– Jag satsade allt på ett kort med operationen och det blev ju väldigt bra. Jag kom in bra i laget och allt kändes bra både på och utanför isen. Framför allt kände jag att jag kunde få lite lugn och ro i livet, och slippa flänga runt så mycket, eftersom jag skulle vara där i två år till… Så ja, det var väldigt tungt, säger den rivige forwarden och fortsätter:
– Jag fick en bra koll och kände verkligen att de i Timrå tyckte jag var en bra hockeyspelare. De såg mig varje dag och tyckte jag var bra.

”HAFT ERBJUDANDE FRÅN TYSKLAND”

Foto: Imago Sport

Men trots succén har Salmonsson ett annat rykte som är svårare att sudda bort.
– Av de som däremot inte sett mig lika mycket är det fortfarande många som tvivlar. Där är det fortfarande mycket om att jag haft många skador och hade tunga år i Tyskland. Jag menar, det är såklart inte så att alla vet att jag kanske inte ens borde ha spelat de två sista åren i Tyskland eftersom jag var så skadad. Dessutom är det många som är åldersfixerade. Det är synd, för jag känner själv att jag kanske gjorde mitt bästa år i karriären som 33-åring. Ändå är det inte direkt bara att välja och vraka nu när jag letar klubb, skrattar han.

Nu tränar Johannes Salmonsson på egen hand med en PT, måndag till fredag. I vintras hoppades han på att kunna spela hockey i fyra år till, men säger nu att den siffran snarare har ökat än minskat. Men då måste han förstås hitta någon klubb att spela för.
– Vi har pratat med ganska många klubbar. Men det är många som säger att de har spelare på positionen som jag kan spela på just nu, men säger ”vi får se vad som händer”.

KLUBBJAKTEN FÖRSVÅRADES – EFTER MISSFÖRSTÅND

Samtidigt vill han i nuläget inte skriva på för vilket lag som helst, heller. Familjesituationen kan smalna av möjligheterna något.
– Jag har haft något erbjudande från Tyskland men det har inte riktigt känts rätt av familjeskäl. Jag är i en position nu där det främst är Berlin eller München som är aktuellt eftersom de har svenskt dagis och svensk skola. Jag vill inte sätta barnen i tysk skola nu när de har kommit in i det svenska systemet, och så vidare.
– Men jag trodde det skulle kunna gå ganska enkelt att få kontrakt i Berlin eller München eftersom jag hade en bra säsong i SHL och dessutom har ett tyskt pass. Men de såg mig väl när jag spelade i Tyskland och inte var speciellt bra, och såg mig inte speciellt mycket i år…

FOTO: Bildbyrån

Klubbjakten försvårades dessutom ytterligare efter en tabbe från Johannes Salmonssons tidigare agent.
– Det var en sportchef i Tyskland som jag snackat en del med, som det blev ett missförstånd med. Min dåvarande agent lovade att jag skulle komma ned med det erbjudande som fanns på bordet men jag tackade nej och ville ha högre lön. Då tyckte de att jag betedde mig dåligt och jag blev lite fundersam på varför. Jag menar, att vara missnöjd med ett löneerbjudande och förhandla om den måste väl vara det absolut vanligaste en sportchef får vara med om. Så jag ringde upp sportchefen för någon månad sedan och försökte reda ut det där, och varför han snackade skit om mig. Då visade sig det att agenten hade sagt att jag skulle komma ned för de pengarna, innan jag hade tackat ja. Då gjorde jag mig av med agenten.
– Sen sitter det kvar att jag inte spelade speciellt bra i Tyskland heller, och att jag hade mycket skador och problem med ryggen och höften. Men som sagt, jag hade kunnat gå till några lag där nere också, som jag inte ville tacka ja till för att det kändes fel för familjen.

HÅLLER SHL-DÖRREN ÖPPEN

Johannes Salmonsson.

Tyskland var ett spår för Salmonsson. SHL ett annat. Och ännu lever båda möjligheterna.
– Jag känner att jag inte vill stressa fram något än. Jag har en bra dialog med några SHL-klubbar där vi är på stadiet att vi vet var vi har varandra och jag känner att de gett bra svar. Det finns intresse fortfarande, liksom. Men jag har inga problem att vänta heller. Om jag kunde landa ett kontrakt efter en höftoperation och två dåliga år i Tyskland så ska det nog kunna lösa sig nu med, säger SHL-profilen och skrattar till.
– Sen är det klart att Finland skulle kunna bli aktuellt också. Där finns det ju också svenska dagis och sånt, och av någon anledning verkar många som går dit lyckas också. Man har sett en del halv-anonyma svenskar som gått till Finland och spelat till sig KHL-kontrakt. Det är också ett alternativ.

Men någon stress, det känner han inte. Faktum är att Johannes Salmonsson inte skulle ha några problem att, likt förra året, vänta en bit in på säsongen innan han ansluter till ett lag.
– Jag är nog beredd att vänta i år igen. Förra året körde jag med Flemingsberg och kunde gå på is och köra ensam varje dag. Då kunde jag nöta på saker man inte har tid med annars och jag kände att ”fan, det här ger ganska mycket”! Det var som att man var 15 år där ute igen, men jag tyckte det var ruskigt kul att få köra så igen, avslutar han.

 

Du kanske även vill läsa: Mörkade för sin egen klubb – läkarna undanhöll lösningen: ”Tog smärtstillande för att ta mig igenom dagen” Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten