Robin Lehner var överallt i natt
Nyheter

Ny supermatch av Lehner – till ingen nytta

ANNONS

Han höll nollan genom hela de ordinarie 60 minuterna. Men det räckte inte för Robin Lehner och New York Islanders. Glödheta Jordan Staal avgjorde för Carolina.
– Jag vet inte var de här målen komm ifrån, men jag ska inte klaga, säger Staal.

Frågan är hur många spelare i det här slutspelet som varit bättre än Jordan Staal. Han var vital genom hela serien mot Washington och blev dessutom målskytt i match sju. Den tidigare Stanley Cup-vinnaren med Pittsburgh blev alltså hjälte i natt och har nu 4+3 på åtta matcher under slutspelet.

Veteranen tog till vara på en sargretur, fyra minuter in i förlängningen, och sköt segern till Carolina. De leder nu matchserien mot New York Islanders, som ju svepte Pittsburgh i den första slutspelsrundan.

”VÅRT SPEL ÄR PÅ UPPGÅNG”

Jordan Staal är på jakt efter en ny Stanley Cup-titel och bär verkligen sitt lag på sina axlar just nu.
– Jag försöker bara göra mål och vinna matcher. Jag vet inte var målen kommer ifrån men jag ska inte klaga. Vi kom in till den här matchen och kände oss bra, för vi vet att vårt spel är på uppgång, säger han enligt nhl.com.

Robin Lehner, som varit slutspelets kanske allra bästa spelare, gjorde en ny stormatch i natt. Han höll alltså nollan genom de inledande 60 minuterna men fick inte med sig en seger ändå. Han verkade dock inte vara allt för knäckt.
– Jag är nöjd med den energi vi kom in med och det är en viktig detalj. Det är en 1-0-förlust i förlängning, sånt händer. Nu ska vi få en bra natts sömn, ha en bra dag i morgon (idag) och vinna på söndag.

Petr Mrázek har också hittat storformen. Han inkasserade sin andra nolla under slutspelet. Serien mellan Carolina och New York Islanders ser alltså ut att lika väl kunna bli en serie mellan två tidigare ifrågasatta målvakter, som nu gett sina lag drömmar om en lång slutspelsvår….

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL