Nyheter

Experten om finalrysaren: ‘Extra viktigt för Oskarshamn att vinna’

I kväll avgörs den HockeyAllsvenska finalen. Då möts AIK och Oskarshamn på Hovet i Stockholm. Vinnaren får möta Timrå i ett SHL-kval, medan förloraren får möta Leksand eller Västerås i en ”andra chansen”. Hockeysverige.se’s allsvenska expert Joakim Englund tror att det är viktigare för Oskarshamn att vinna i kväll.
– För AIK:s del ser jag det inte som lika viktigt då jag tror man har bra chanser att avfärda både Västerås och Leksand i två raka matcher, säger han.

Wow, vilken serie vi fått se mellan AIK och Oskarshamn. Den har haft egentligen allt. Häftiga vändningar, sena avgöranden, glödheta känslor och ruskigt jämna och intensiva matcher.

Eller som hockeysverige.se’s allsvenska expert Joakim Englund säger: Man har ett leende på läpparna.
– Jag får ofrivilligt ett fånigt leende där mungiporna går från öra till öra. Rivaliteten mellan AIK och Oskarshamn har inte riktigt funnits där tidigare utan har växt fram under den här säsongen och har nått sin kulmen nu. Rivaliteten och känslorna har tagit nya nivåer med enormt tajta och tuffa matcher. Bara en sådan sak som att man ikväll spelar sin femte match mot varandra på nio dagar gör att man inte tycker särskilt gott om sina motståndare, säger han inför kvällens avgörande drabbning.
– Det är oerhört mycket kamp. Varenda millimeter ska försvaras, vilket man kan se när det blir avblåsning i ytterzonerna. Det uppstår ju något kurr varje gång. 

”OSKARSHAMN HAR LIKA VASS SPETS SOM AIK”

Englund var på plats i Oskarshamn i söndagens match och fick med sig starka känslor från den rysaren.
– Jag satt ganska nära isen och där kunde se att spelarna börjar ogilla varandra mer och mer. Men man är ändå noga med att inte passera gränsen som kan sätta det egna laget i ett dåligt läge. Men var går gränsen egentligen? Jag gillar ju den här typen av hockey när det tillåts lite mer. Om valfri match i den här matchserien hade spelats i grundseriens omgång två skulle det dock hagla utvisningar i parti och minut.

Det har varit grinigt. Här är det, som så ofta, Fredric Weigel som får utstå en hård behandling från Arsi Piispanen. Foto: Bildbyrån

Många hade AIK som klara favoriter inför serien och är förvånade över att blivit så pass jämnt som det har blivit. Det var trots allt ytterst nära att Oskarshamn säkrade vidareavancemanget på hemmaplan redan i match fyra. Englund menar att bredden var det som talade för AIK.
– Jag gissade inför finalserien att AIK skulle vinna med 3-1 i matcher. Oskarshamn har gjort det bra men jag kan inte säga att jag är jätteförvånad. I mitt tycke har Oskarshamn lika vass spets som AIK men har däremot inte samma bredd.

”TROR DE HAR BRA CHANSER ATT AVFÄRDA VÄSTERÅS OCH LEKSAND”

AIK har ju haft pressen på sig genom hela serien. Tror du ändå de har ett mentalt övertag eftersom de vann senast?
– Det är så klart ett påstående som AIK försöker intala sig själva, men nu är det en helt ny match på Hovet. Där vann ju Oskarshamn finalmatch tre, dessutom. När jag pratade med några Oskarshamnspelare efter matchen i söndags fick jag också känslan av att man redan då hade släppt den förlusten.
– Däremot så tror jag inte favoritskapet är så tufft att hantera för AIK-spelarna. Att spela i AIK innebär alltid en stor press, oavsett om man är ett topplag eller inte.  Och även om man förlorar ikväll så får man ju faktiskt ytterligare en chans att ta sig till det slutliga SHL-kvalet.

Foto: Bildbyrån

Ja, hur viktigt är det för lagen att vinna i kväll och slippa spela mot vinnaren i Slutspelsserien?
– För Oskarshamns del tror jag det är extra viktigt. Där tror jag man kan få det tufft mot framförallt Leksand om det skulle bli dem i nästa steg. För AIK ser jag det inte som lika viktigt. Jag tror man har bra chanser att avfärda både Västerås och Leksand i två raka matcher.

SATSAR PÅ SAMMA MÅLVAKTER

Målvaktssidan har varit en het potatis sedan Christoffer Rifalk, den annars så storspelande, gjorde en rejäl tavla när AIK avgjorde senast. I kulisserna står en annan skicklig burväktare, Adam Åhman. Men trots det tycker Joakim Englund att Rifalk ska få fortsatt förtroende även i kväll.
– Rifalk har gjort det jättebra mot ett spelförande AIK och jag ser ingen anledning att byta ut honom för ett misstags skull. Även om Åhman också är en av seriens allra bästa målvakter och gärna vill ta tillbaka ett par puckar från första finalmatchen så ser jag ingen anledning att byta ut Rifalk.

Är det lika givet att Johannes Jönsson ska stå för AIK?
– Precis som Oskarshamn så bytte man målvakt efter första finalmatchen och jag ser inte  någon anledning att byta för dem heller. Inom laget sitter man dock på en informationsbank en annan inte har tillgång till, så väljer man att skifta målvakt har man underlag för det.

”DÄRFÖR TROR JAG PÅ AIK”

AIK-tränaren Tomas Mitell.

Vilka blir nycklarna för lagen i kväll?
– I AIK ser jag ingen spelare som är viktigare än någon annan utan där får jag istället säga att nyckeln är att inte dra på sig utvisningar, och att när man väl gör det måste man spela bra. De släppte in alla tre mål senast i numerära underlägen och det märks på tränare (Tomas) Mitells uttalanden i media att han har respekt för Oskarshamns powerplay samtidigt som han försöker sätta press på domarna.
– I Oskarshamn skulle jag säga att lagets lägre hierarki på backsidan blir nyckeln. Alltså back nummer fem, sex och sju. Lagets fyra bästa backar är minst lika bra som AIK:s, men de lite svagare korten behöver komma upp och spela sin bästa hockey för att laget ska slå AIK.

När allt kommer till kritan tror den tidigare Västerviksbacken dock på AIK-seger i kväll.
– Om kvällens match skulle spelas tio gånger tror jag AIK vinner sex matcher och Oskarshamn fyra. Därför måste jag svara AIK.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 14 augusti
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten