Hanna Lindqvist fick tillbaka suget efter hockeyn.
SDHL

Leksandsforwarden tappade sugen för hockeyn – hittade tillbaka via fotbollen

I våras var det mer eller mindre klart att landslagsspelaren Hanna Lindqvist skulle sluta med hockeyn. Men bara några månader senare var hon igång igen och har den här säsongen ”som vanligt” tillhört en av Leksands ledande spelare. Satsningen är 100 procentig och skulle landslagschansen komma åter så skulle hon inte tacka nej till den.

INSJÖN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Vad var det som fick 26-åriga kullan från Avesta att tänka om? Hockeysverige.se begav sig till Clas Ohlson i Insjön för att ta en promenad med henne kring Hjultorget och för att få svar på våra funderingar.
– Ju fler år som gott desto mer känner jag att jag lägger ner hela mitt vardagsliv på hockeyn eftersom jag jobbar också. Efter förra säsongen kände jag ”nu vill jag göra något annat, känna hur det är att leva ett vanligt liv”, berättar Hanna Lindqvist och fortsätter:
– Nu spelade jag fotboll den här sommaren, vilket jag egentligen har saknat under hela tiden jag har hållit på med hockeyn. Jag tyckte det var kul med fotbollen, spelade för skoj skull och hann med att träna och göra annat som jag inte hinner göra när jag satsar på hockey.

Hur mycket hockeynörd är du?
– Inte så mycket. Det är mest Leksand som jag är intresserad av. Jag hänger ju ändå med och kollar på hockey och så vidare.

Leksands fotbollslag. Foto: Privat

Vad betyder fotbollen för dig?
– När jag flyttade till gymnasiet i Leksand var det fotbollen som jag valde då jag skulle välja mellan den och hockeyn. Det har alltid varit så att jag vill spela fotboll och jag tycker också att det är riktigt kul att göra det. Jag saknar fotbollen lite, säger Leksandsforwarden med ett leende innan hon fortsätter:
– Från början spelade jag fotboll i Skogsbo. Sedan bytte jag till Avesta DFK när jag blev lite äldre.

Hur mycket fotboll har det blivit för dig i Leksand?
– Tidigare år har jag bara varit med någon träning och någon match. Jag har inte kunnat vara med något mer än så.
– I sommar blev det att jag var med i hela maj månad och det är mer än vad jag brukar vara. Sedan valde jag att fortsätta med hockeyn och då blev det ingen mer fotboll.

INGET KRAV FRÅN LEKSAND

Att det inte skulle bli någon mer fotboll den här säsongen var inget krav som Leksands IF eller tränaren Uffe Hedberg satt upp.
– Nej, han nämnde ingenting om det, men det fungerar inte att spela både och eftersom hockey drar igång redan i augusti.

Hanna Lindqvist tror ändå att det är bra om man som elitidrottare då och då testar på andra sporter och i hennes fall fotbollen.
– Ja, jag tror absolut det. Framförallt det här med spelförståelse fast det är två helt olika sporter. Det tror jag att man har nytta av. Sedan är det nog bra att inte bara nöta hockey-fys och genom fotbollen blir du också bra tränad. Det jag saknat mest är nog ändå att få tänka på lite annat än bara hockeyn.

På försommaren bestämde sig alltså Hanna Lindqvist för att satsa vidare på hockeyn.
– Det var mycket för att Uffe (Hedberg) kom tillbaka som tränare. Jag har haft honom tidigare. Sedan var han på mig en del, inte tjatade, men han pratade med mig. Han tyckte att jag skulle fortsätta eftersom han ville ha stommen i laget kvar.
– Sedan har vi ett väldigt spännande lag den här säsongen. Det gjorde mycket, att jag då fick en extra kick och ville fortsätta satsa.

Fanns det hela tiden i bakhuvudet att du ändå ville fortsätta eller räckte det med ett SMS från Uffe Hedberg så var det klart att du fortsätter?
– (Skratt) Jag gick och funderade och kunde inte släppa hockeyn helt. Det blev lite psykiskt jobbigt eftersom jag märkte själv att jag kände ett sug för att fortsätta.

Du debuterade i Leksands A-lag 2008, nu har det gått några säsonger sedan dess, har du samma syn på din hockey idag som du hade då?
– Ja, det tycker jag nog. Ju fler år jag spelat desto mer vill jag med laget, alltså just med Leksand. Jag tycker att jag sätter en högre press på mig själv, att jag verkligen vill prestera.
– När jag nu spelat så pass länge, vilket jag också tänkte mycket på när jag valde att fortsätta, under hela tiden har jag drömt om att få vinna ett SM-guld. Den här säsongen tror jag dessutom att vi har en bra chans att kunna göra det. Det här gjorde också att jag ville fortsätta.

Hanna Lindqvist. Foto: Ronnie Rönnkvist

När du går ner till träningen har du idag en annan distans till det du ska prestera och vad är det som får dig att varje dag känna att hockeyn är det roligaste som finns?
– Det som får mig att vilja köra är att jag inte uppnått det jag har drömt om sedan jag var liten. Jag är helt enkelt inte nöjd.

LANDSLAGET SOM MÅL

Hanna Lindqvist har så här långt spelat 18 A-landskamper. I och med att hon valt att satsa vidare på hockeyn finns även landslagsspel med som ett av målen framför.
– Ja, så är det. Att spela i landslaget drömmer man alltid om. I alla fall gör jag det. Landslagsspel är något som jag inte vill eller komma tacka nej till.
– Sedan tänker jag inte lika mycket på det som jag gjorde för några år sedan, men det skulle vara otroligt kul om jag fick chansen igen.

Har förbundskaptenen Ylva Martinsen pratat landslagsspel med dig den här säsongen?
– Nej, jag har inte varit i kontakt med henne.

Vilka personliga målbilder har du satt upp för den här säsongen?
– SM-guld är faktiskt det jag ser mest framför mig. Annars har jag inga stora andra målbilder förutom landslaget. Det har jag alltid i bakhuvudet, men först och främst är det att vinna med Leksand som är mitt mål, avslutar Hanna Lindqvist.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten