Ylva Martinsen.
SDHL

Haltande tabellen får konsekvenser för landslaget: ”Skulle ha kört tjejerna i botten”

Hon har nu klarat av 50 procent av sin debutsäsong som förbundskapten för Damkronorna. I en lång intervju med hockeysverige.se berättar hon nu om sina intryck så här långt. Samt vad hon tycker SDHL borde förbättra.
— Vi måste ha en dialog om hur vi kan styra upp ligan, säger hon.

HUDDINGE (HOCKEYSVERIGE.SE)
Ylva Martinsen har nu avverkat sin första halva säsong som förbundskapten. En tid där Damkronorna blandat och gett en del. Mycket visar dock på att det mesta går åt rätt håll. Det visade inte minst 7-0 segern över Schweiz i den senaste turneringen.

Vilka svar fick förbundskaptenen själv från turneringen i Finland och hur ser hon på sin första tid i sitt nya jobb? Hockeysverige.se fick en intervju med henne om det.
– Vi fick testa oss mot två av våra VM-motståndare, Tyskland och Japan, som vi har i gruppen. Svaren vi fick var att det blev två jämna matcher. Den mot Tyskland förlorade vi, men vi vann mot Japan, säger Ylva Martinsen och fortsätter:
– Det var lite olika prestationer. Mot Tyskland spelade vi stundtals ganska bra, men inte sett över 60 minuter. Det är ett bra lag samtidigt som vi inte fick ordning på vårt ”penatly killing” där Tyskland gjorde två mål på oss.
– Mot Japan gjorde vi ett mål i powerplay och släppte inte in något i ”penatly killing”. Vi hade även ett väldigt bra målvaktsspel som gjorde att vi kunde vinna den matchen.

BRA MATCH I STORSEGERN

Damkronornas toppmatch under turneringen var den mot Schweiz där Sverige alltså vann med hela 7-0.
– Det var en väldigt bra match från vår sida. Vi mötte ett bra schweiziskt lag som egentligen bara saknade en spelare. Det var Lara Stalder som är skadad. Däremot hade Schweiz sina collegespelare på plats.
– Vi hade pratat innan matchen om lärdomarna vi tog med oss från Tysklandsmatchen, att vi måste in framför deras mål, ha trafik och vinna kamper där inne. Självklart offensivt men också framför vårt eget mål för att hjälpa Julia (Åberg) som skulle stå mot Schweiz.
– Det här går vi även ut och gör, vilket också är det som avgör matchen. Jag tror nästan alla målen görs från det som man kallar 90-procentsytan, alltså där framför målet. Vi gör mål på styrningar, returtagningar och vi har ”skymmare” på kassen. Det är viktiga bitar i dagens hockey då vi möter så pass bra målvakter. Det var kul att spelarna fick betalt eftersom dom jobbade väldigt hårt.

Sabina Küller. Foto: Ronnie Rönnkvist

Vilka spelare har klivit fram och överraskat lite på dig under turneringen i Finland?
– En som var väldigt bra under turneringen var Isabell Palm. Hon låg dessutom bakom vårt 2-1 mål mot Japan när hon bröt in framför mål och skapade en situation där Hanna Olsson, som följt med upp, gräver in returen. Det var ett viktigt mål. Dels för att vi vann matchen men även för att det är sådana mål vi också måste göra.
Sabina Küller var väldigt, väldigt bra första två matcherna. Tyvärr blev hon skadad mot Schweiz och fick lov att åka hem. Hon var viktig för oss, spelar åt båda hållen och gjorde det jättebra.

Julia Åberg. Foto: Ronnie Rönnkvist

En ytterligare positiv lagdel var målvaktsspelet där både Julia Åberg och Sara Grahn gjorde bra ifrån sig.
– Julia hade jag inte jobbat med tidigare. Sara jobbade jag ihop med i augusti. Det var ingen överraskning att Julia var bra eftersom vi hade sett henne i Leksand, men det var väldigt roligt att se henne på internationell nivå, hur bra hon spelade och hur lugnt hon agerade. Hon spelade även med väldigt stor pondus, kommunicerade med sina utespelare och tog för sig.
– Hon gjorde sin debut mot Schweiz och gjorde då en jättebra match. Mot Japan var hon också strålande. Det var en jättejämn match där det kunde gå hur som helst, men vi gör två mål och Japan ett. Mycket är det tack vare Julias spel.

Ylva Martinsen ser Leksandsmålvakten som en av kandidaterna till en VM-plats senare i vår.
– Kan hon behålla formen och fortsätta visa så är hon absolut med och tävlar om en VM-plats.

Om du ser tillbaka på er planering som ni gjorde innan säsongen, hur långt har ni kommit i jobbet att bygga det här laget?
– Vi har använt dom här tre turneringarna till att verkligen testa spelare, titta på hur dom går i sina klubblag och försökt spå i glaset hur dom kan fungera internationellt. Man kan säga att vi har skaffat oss en lite bredare bild, vilket känns bra.
– Sedan har vi konsekvent jobbat med vår spelidé. Dom som har varit med i alla tre turneringarna har självklart fått en grund. Den här gången var allt tvunget att gå lite snabbare eftersom vi inte hade någon riktigt träning innan turneringen. Det går ändå snabbt att påminna spelarna om hur vi vill spela så det känns som vi ligger bra i fas.

Vilken respons för det jobb du gör har du fått från spelare och ledare så här långt?
– Jag har hört från tränare att dom fått hem spelare som är positiva till Damkronorna, är glada och kommer hem med energi.
– Sedan är det viktigt, den bollen ligger hos mig också, att prata med SDHL om, vilket det varit skriverier om, att tabellen haltar något enormt. Det är dessutom väldigt många olika speldagar. Innan senaste turneringen hade vi 14 spelare i Damkronorna som spelade tre eller fyra matcher mellan onsdag till söndag. Vi samlades sedan på måndag och hade match på tisdag.
– Det här gjorde att vi strök träningen på måndagen eftersom det inte var någon vits eftersom vi bara skulle ha kört tjejerna i botten.

”FINNS ÄVEN EN ORÄTTVISA”

Martinsen hoppas att en dialog med SDHL kan göra att liknande situationer inte uppstår under framtida säsongerna.
– Vi måste ha en dialog om hur vi kan styra upp ligan. Det finns även en orättvisa i det här eftersom spelarna som har spelat väldigt många matcher har vi chansen att titta mycket på och tvärtom.
– Exempelvis hade Linköping väldigt många matcher i oktober, men nästan inga nu. Det här är inte så jättebra för dom. Att det haltar så enormt är inget bra för Damkronorna. Där behöver vi på något vis ha en bättre dialog.

Givetvis är det här något som även gör att intresset för SDHL naggas lite i kanten.
– Ja, det blir inget bra. Det här vet alla inblandade också.

Trots att det har varit blandade resultat under inledningen av den här säsongen känner Ylva Martinsen att bygget av Damkronorna är på rätt väg.
– Jag kände att efter att vi lämnade Finland att vi håller på att bygga en tro på det vi håller på med. Klart en match mot Japan som alla känner är jämn, att vi då lyckas vinna den bygger på den tron. Att vi gör många mål mot Schweiz, där vi verkligen hade islossning, bygger också på tron.
– Sedan är det bara att konstatera att Finland är bättre än oss just nu. Det är inget snack om den saken och där har vi ett jobb att göra.
– Allt vi gör då vi är i väg med Damkronorna plussar på den här tron och vad vi vill göra nästa gång vi ses, vilket är det viktigaste för mig. Spelarna svarar väldigt bra på det arbete som vi vill att dom ska göra och den arbetsmiljö vi håller på att skapa i Damkronorna.

Vilka spännande spelare har du sett kliva fram lite extra i SDHL under säsongen?
– En som varit bra i sitt Djurgården är Josefine Bouveng. Hon är 01:a och var med i 18-landslaget och spelade en turnering. Hon går på HG i Djurgården och är en spännande spelare som gjort en hel del poäng.
– En som har gått framåt sedan hon flyttade är Felizia Wikner Zienkiewicz i HV71. Jag tycker att hon tar steg i sin utveckling hela tiden och är en spännande spelare för framtiden. Det känns som att hon är en klassisk träningstalang och har ett högt eget driv. Hon ger sig själv chansen att bli så bra som hon bara kan. Jag vet att hon jobbar väldigt hårt, när ingen annan ser, för att bli bättre.

Det är få svenska unga spelare som har framträdande roller i sina klubbar, hur ska vi få till en ändring där?
– Det finns många delar i det svaret. En del är respektive klubbs ställningstagande ”Hur vill vi att vår verksamhet ska vara och vad ska vi förlita oss på”. Att ha en ström av utländska spelare och bygga så eller ge möjligheten till svenska spelare som är lite yngre?
– Där tycker jag Djurgårdens upplaga den här säsongen är bra exempel. Djurgården har satsat förhållandevis både svenskt och ungt. Man ger unga tjejerna chansen att växa in i det i stället för att i stor utsträckning värva utländskt. Även Modo har gjort så även om dom också har en stomme med utländska spelare. Björn (Edlund) i Modo har blivit tvungen att jobba så och där ser vi flera unga svenska spelare som blommat ut.
– Sedan tror jag att SDHL på något vis måste begränsa det här med antalet utländska spelare. Att ha helt fritt med antalet utländska spelare tror inte jag är helt rätt melodi. Självklart kan vi inte gå från att ha helt fritt till bara två. Det är inte så jag menar, men jag tror att man måste sätta någon form av tak så vi inte till slut har ett helt lag med bara utländska spelare. Det skulle inte vara positivt för vår utveckling.
– Det skulle bli svårt att motivera och hålla igång rekrytering runt om i breddföreningarna om vi sedan inte har någon plattform för att ta emot våra unga svenska tjejer.

Kommer du klara av att fira en lugn jul eller kommer du bara tänka hockey?
– Jag ska först stänga ner vår senaste turnering och titta på matcherna här hemma i lugn och ro. Sedan ska jag var ledig under julhelgen, men den 27:e åker jag till Luleå för att se mellandagshockeyn mellan Luleå och Modo. Efter det ska nästa lag skakas fram till turneringen i januari, men lite ledigt ska jag ha, avslutar förbundskaptenen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 03 december
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Luleå - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten