Ny storseger för Wild
Nyheter

Ny vild målfest när Minnesota vann: ”En fjäder i hatten”

ANNONS

Minnesota Wild föll mot Edmonton med 7-2 i lördags för att sedan studsa tillbaka och besegra Montreal Canadiens med 7-1 under natten mot onsdag. Inatt kom nästa storseger: 5-1 mot Florida Panthers.
– Att göra mer än två mål två matcher i rad är en fjäder i hatten, sa tränaren Bruce Boudreau efteråt.

Minnesota WIld har tagit upp kampen om slutspelsplatserna. Efter 7-2-förlusten mot Edmonton under lördagen hade Bruce Boudreaus manskap förlorat fem av de senaste sex matcherna och man hade bara gjort 13 mål (och släppt in 24 på dessa sex. Men nu har tycks laget ha lagt det bakom sig. 7-1 mot Montreal följdes upp under natten med klara 5-1 mot Florida Panthers.
– Många gånger gör ett lag sju, åtta mål i en match varpå de gör ett mål i nästa match. Då står man där och säger ”Jösses, jag önskar att vi hade sparat några till den här matchen”. Så att göra mer än två mål i två raka matcher och, än viktigare, att släppa in färre än två är en fjäder i hatten, berömde tränaren efteråt.

Nino Niederreiter blev stor matchvinnare med två mål och en assist och även Jonas Brodin hamnade i målprotokollet när han gjorde 5-1 i den tredje perioden. Niederreiter var lättad efter matchen:
– För mig handlar mycket om självförtroende. Nu har jag spelat på högerkanten ett tag och det har hjälpt mitt spel väldigt mycket, sa han efteråt.

PÅ RÄTT VÄG

Det var tredje gången i lagets historia som man lyckas göra tolv mål på två matcher. Första gången var den 10-11 aprill 2009 och den andra var 12-14 januari 2017. Med de två segrarna ligger WIld nu en poäng fårn en wildcard-plats i Väst och det ser lite ljusare ut:
– När man vinner två matcher på det här sättet känns det naturligtvis bra. Jag tycker att det finns vissa saker vi kan göra bättre. Du kommer alltid att ha några småsaker att fixa i varje match där motståndarna får ihop några bra byten. Men det handlar om hur vi håller uppe tempot, sammanfattade Charlie Coyle matchen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL