Broc Little
SHL

Stjärnan snart tillbaka i spel för topplaget: ”Positivt”

ANNONS

Han har missat Linköpings femton senaste matcher med en fotskada. Nu kan däremot Broc Little vara på väg tillbaka i spel för ”Cluben.” Enligt Corren tränade amerikanen för fullt på gårdagens träning för första gången sedan skadan.

Broc Little värvades inför säsongen ”hem” till Linköping efter en säsong i schweiziska Davos. Little hann spela tio matcher i sin återkomst innan han åkte på en ligamentsskada i foten i samband med en match mot Skellefteå i slutet av oktober.

Sedan dess har 30-åringen missat femton matcher. Beskedet från klubben var att han kunde spela som tidigast på annandagen när Linköping åker ner för att möta Malmö. Om allt vill sig väl kan forwarden däremot återvända till spel redan innan jul.

Igår när Linköping tränade var Broc Little med och körde för fullt. Det har han inte gjort sedan skadan i oktober.
– Det var positivt, säger tränare Tommy Jonsson till Corren om Little. Han vill däremot inte spekulera i när amerikanen kan vara redo för spel igen.

LÅNG FRÅNVAROLISTA OROAR

Broc Littles återkomst kommer lägligt för Linköping då allt inte är en dans på rosor för den östgötska klubben. Almen Bibic är skadad på obestämd tid med en hjärnskakning, Johan Södergran och Adam Ginning lämnar för JVM och Nick Sörensen förväntas missa nästa match då han ska bli pappa. Nu kan även Sebastian Karlsson missa matcher med en skadad axel.
– Det är ömt och inte hundra procent, så mycket kan jag säga. Jag har gjort en undersökning och ska prata mer med våra läkare imorgon. Just nu vet jag inte mer än så, säger centern till Corren.
– Det är klart att vi är och har varit lite vinklippta, säger Sebastian Karlsson.

32-åringen fick en smäll mot axeln i förlustmatchen senast mot Färjestad. Det ska däremot inte vara lika allvarligt som den tidigare axelskadan han drogs med i höstas.

Daniel Olsson Trkulja har också missat några matcher med en skada men var med och tränade igen redan i måndags och förväntas kunna spela igen efter uppehållet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL