Sök
Hugo Leufvenius.
Nyheter

JVM-doldisens framfart har väckt NHL-intresse: ”Några som har hört av sig”

Han var en av skrällarna i Tomas Monténs bruttotrupp till JVM. Men ännu återstår en bit innan Hugo Leufvenius kan titulera sig JVM-spelare på riktigt.
— Nu är det bara hårt arbete som gäller och se till att jag kommer in i den slutgiltiga truppen, berättar forwarden för hockeysverige.se.

LÄS MER: Efter genombrottet i Kanada – nu hoppas Hugo på JVM

När Tomas Montén presenterade den preliminära truppen till Junior-VM i Kanada var det några namn som den samlade presskåren höjde på ögonbrynen för. Ett av namnen var Hugo Leufvenius som till vardags spelar för Sarnia Sting i OHL. När hockeysverige.se träffade den storväxte (190 cm/102 kg) forwarden hemma på Ekerö i somras hade han målsättning klar för sig ” Ett mål den här säsongen är JVM. Jag närmade mig lite förra säsongen, men jag trodde aldrig då att jag skulle komma med. Nu har jag haft en bra säsong i Kanada och ska starta den här så bra som möjligt. Det kanske leder till att jag får spela JVM. Det skulle vara en dröm”.

OVERKLIG KÄNSLA

Nu är målet nära och då Hugo Leufvenius fick beskedet att han var med i den preliminära truppen blev han givetvis mycket glad.
– Jag blev självklart jätteglad. Det var många tankar som kom på en och samma gång samtidigt som det kändes lite overkligt. Jag hade såklart haft tankar på att jag kunde komma med och så vidare, men, som jag sa, det kändes ändå lite overkligt i stunden eftersom Junior-VM är något jag alltid sett på TV och nu skulle jag själv få chansen att spela den turneringen, berättar 19-åringen som har ganska klart för sig vad Tomas Montén hoppas att han levererar om han kommer med i JVM-truppen.
– Han vill ha en stor forward som jobbar hårt, vinner mycket puck framför motståndarnas mål och i sarghörnen, att jag städar upp där men även hänger dit några puckar när jag är framför mål.

Truppen är inte spikad ännu, men forwarden från Ekerö IK hoppas att han kommer ta sig hela vägen in i den slutliga JVM-truppen.
– Nu har jag tagit ett steg. Nästa steg för mig är att ta mig in i den spikade truppen. Nu är det bara hårt arbete som gäller och se till att jag kommer in i den slutgiltiga truppen.

VAR MED I ÖRNSKÖLDSVIK

Hugo Leufvenius har spelat en turnering med Juniorlandslaget den här säsongen. Där svarade han för två mål och totalt fem poäng på tre matcher. Han var även och besökte utvisningsbåset under sex minuter.
– Det var i ”Ö-vik”. Vi spelade matcher mot Ryssland, Tjeckien och Finland. Jag tycker att det var kul att få komma tillbaka till landslaget och dra på mig den tröjan igen.
– För min del tycker jag att det gick bra. Jag fick göra ett par kassar och skötte mitt jobb som jag skulle. Jag gjorde det bra framför mål, vann mycket puck och så vidare. Det känns skönt när jag tänker tillbaka på den helgen.

Hur upplevde du farten och speeden på internationell nivå?
– Det går lite fortare där och det är så att ju högre nivå du kommer till desto snabbare går hockeyn. J20-landslagshockey, vet alla som sett på JVM, går väldigt fort. Det gäller att vara på tårna och se till att ha farten uppe när man spelar sådana matcher.

Är just snabbheten du jobbat extra med den här säsongen för att få ett högre tempo i kroppen?
– Ja, det försökte jag jobba en del med under sommaren. Jag fortsätter jobba med det under säsongen också. Det är ett viktigt moment och precis som jag sa innan så ju högre nivå du kommer till desto snabbare går hockeyn. Då får man också se till att man själv blir snabbare.

Hugo Leufvenius. Foto: Ronnie Rönnkvist

Truppen som Tomas Montén tagit ut innehåller ingen Rasmus Dahlin, men Hugo Leufvenius är ändå imponerad över det lag som åker över till Kanada för att slåss om medaljerna i Junior-VM.
– Vi har en bra trupp som har en jättechans att ta sig långt. Alla är väldigt duktiga hockeyspelare. Jag känner en del av killarna sedan tidigare och jag vet att det är en bra grupp utanför isen också.
– Vi ska se till att jobba bra tillsammans och ta oss en lång väg i Victoria och Vancouver.

Hur långt är lång väg?
– För mig är det bara guld som gäller. Jag ser inget annat än det och jag vill alltid vinna allt, säger Hugo Leufvenius med en självklarhet i rösten.

BRA SÄSONGSINLEDNING

Sarnia-forwarden har gjort en mycket fin säsongsinledning i OHL. På lagets 29 inledande matcher har han svarat för 19 mål och totalt 34 poäng. Med det ligger han på 18:e plats i hela OHL:s poängliga.
– Hittills har det gått bra. Jag har gjort en del mål, försökt skjuta mycket och då har många av skotten gått in. Överlag har jag annars försökt förbättra mitt försvarsspel och sett till att sköta mig lika bra i försvarszonen som jag gör i anfallszonen. Det här har tycker jag själv att jag bättrat mig lite på.

Har NHL-organisationerna börjat höra av sig till dig efter den här säsongens framgångar?
– Det är några som har hört av sig och det är kul. För mig är det bara att fortsätta köra och hoppas på att fler blir intresserade.

Hur ser resan ut för att du ska komma optimalt förberedd inför Junior-VM?
– Jag har fem matcher kvar innan jag åker. Det gäller att se till att jag spelar bra sista matcherna och förbereder mig både fysiskt och psykiskt inför JVM. Det kommer att vara en tuff uppgift att åka till Victoria och Vancouver för att spela dom här matcherna så det gäller att vara redo, avslutar Sarnia Stings bästa målskytt och poängligaledare den här säsongen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten