Jeremy Colliton.
Nyheter

Uppförsbacke för Colliton – Chicago tappade 2–0 och åkte på åttonde raka förlusten

ANNONS

Jeremy Colliton har fått en tung start på sejouren med Chicago Blackhawks. I natt förlorade den tidigare Mora-tränaren sin tredje raka match efter att hans lag tappat en 2–0-ledning i bortamötet med Carolina Hurricanes.
– Jag tror vi är på rätt spår, jag tror att vi vänder på det här, säger Colliton efter övertidsförlusten, 2–3.

Det var en speciell natt för Chicago Blackhawks nye målvakt Cam Ward. 34-åringen fick återvända till Raleigh och PNC Arena för första gången efter att ha lämnat Carolina Hurricanes organisation i somras. Ward var högst delaktig i att Hurricanes vann Stanley Cup 2006 och tillbringade inte mindre än 13 säsonger i klubben – större delen av tiden som förstamålvakt.

Men det blev inte bästa tänkbara återseende av Carolina för veterankeepern. Chicago tappade nämligen en 2–0-ledning i matchen och förlorade i slutändan med 2–3 sedan Sebastian Aho dödat tillställningen i förlängningen.
– Det tog mig en stund att lugna ned mig. Det fanns givetvis lite nerver med i bilden när man kommer tillbaka så här och möter sitt gamla lag. Man vill så himla gärna spela bra. Tyvärr räckte det inte hela vägen. Det var så nära, sade Ward till nhl.com efter matchen där han stoppade 37 skott och blev rejält hyllad av sin forna arbetsgivare:

”VI KOMMER ATT GÖRA DET”

För nye huvudtränaren Jeremy Colliton var det tredje raka förlusten sedan han ersatte Joel Quenneville i båset. Chicago som lag har totalt åtta raka förluster bakom sig.
– Jag tror att vi är på rätt spår, jag tror att vi vänder på det här. Jag tycker att vi har riktigt bra spelare. När saker och ting går emot dig under en längre tid är det svårt att komma ur det. Omständigheterna är vad de är. Vi måste hitta ett sätt att få det gjort. Vi kan och vi kommer att göra det, sade en optimistisk Colliton efter matchen enligt nhl.com.

I Chicago hade svenske backen Erik Gustafsson mest speltid av samtliga utespelare (25.43) medan Marcus Krüger missade mötet med sin förra klubb på grund av en benskada. Det var andra matchen i rad han missade.

I Carolina spelade Lucas Wallmark drygt 15 minuter och hade fyra skott på mål.

Carolina – Chicago 3–2 (0–1, 2–1, 0–0, 1–0)
Carolina: Teuvo Teräväinan (4), Micheal Ferland (9), Sebastian Aho (5).
Chicago: Jonathan Toews (9), Alex DeBrincat (9).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL