Sök
Vladimir Egorov …
Nyheter

Han drillar NHL-svenskarna: ”Klart att vi är konkurrenter”

Sommarmånaderna innebär sällan rast och ro för en NHL-spelare. Efter några veckors paus tränar de hårdare än under någon annan period på året. Och våra NHL-svenskar tar hjälp av olika personer. En av dessa är Vladimir Egorov.
– Vi har olika sätt att se på träningen, säger Egorov om sina konkurrenter när han träffar hockeysverige.se.

HÄGERSTEN (HOCKEYSVERIGE.SE)
För många NHL-spelare i framförallt Stockholmsområdet är Vladimir Egorov en av deras viktigaste personer under sommarhalvåret. Känns inte namnet igen? Det är okej, eftersom hans koppling till hockeyn en riktigt tuff sommarträning. Hockeysverige.se satte sig i bilen och åkte till Axelsbergs Bollplan inte långt från hamnen i Hägersten. Där tränar nämligen Egorov NHL-spelare som Niklas Kronwall, Johnny Oduya, Marcus Krüger, Mattias Janmark, Oliver Kylington, Gabriel Carlsson, Mario Kempe, Adrian Kempe, Joakim Nordström med flera.

FÖDD I KALININGRAD

En gång är ingen gång – fyra vändor per spelare är det som gäller

När Hockeysverige.se kommer fram är killarna fullt upptagna med en intensiv fotbollsmatch där ingen lägger fingrarna emellan. Senare under träningen drar de bland annat en drygt 60 kilo tung ställning över den tröga konstgräsplanen. Inte en gång – fyra(!). Efter varje tillfälle faller spelarna ihop som ett korthus och att kasta upp tycks inte vara långt borta. Efter träningens slut, när spelarna ligger utslagna över mer eller mindre hela Axelsbergs Bollplan, får vi en pratstund med tränaren med det ryskklingande namnet.
– Jag är född i Kaliningrad som ligger lite mitt emellan Litauen, Polen och Vitryssland. Där bodde jag till det att jag var 16 år. Jag var lite halvstökig där som nästan alla andra tonåringar, säger Vladimir Egorov på klockren svenska och med ett leende innan han fortsätter:
– Sedan flyttade jag och mamma hit efter det att hon träffat en svensk kille. Jag såg det som en möjlighet att starta om på nytt när vi kom till Sverige.

BAKGRUND I KAMPSPORTENS VÄRLD

Växande klientel – Egorovs metod går hem hos NHL-svenskarna

Det var i Norrtälje som ”Vladde” och hans mamma hamnade inledningsvis.
– Där gick jag i skolan och lärde mig svenska. Sedan började jag på gymnasiet. Där gick jag teknikprogrammet. Under det sista året insåg jag att det inte var något jag ville jobba med.
– Fram till det att jag var 16 år hade jag tränat kampsport så jag hade den bakgrunden. Dessutom var jag själv ganska smal så jag började styrketräna och utvecklade ett studieintresse där som ledde mig in till fysioterapeutsprogrammet på Karolinska Institutet, säger han och fortsätter:
– Jag hoppade av det programmet inför sista terminen eftersom jag inte kände att det inte höll en bra nivå. I stället körde jag SL-buss under tre år mellan Stockholm och Norrtälje. Sedan återvände jag och avslutade utbildningen. Jag fastnade där i ett och ett halvt år till och tog min legitimation.
– Under min sista placering där hamnade jag på en klinik med bra folk som gjorde att jag fick motivationen tillbaka. Då började söka online vilka kurser det fanns och då började hela den här utvecklingsbiten rulla igång och mitt fokus ligger främst på den medicinska delen.

Hur kom du in på att träna några av världens bästa hockeyspelare?
– Marcus Krüger tränade med en kollega till mig, Carl-Johan Björk. Han skulle inte fortsätta jobba med det här så jag tog över Marcus en sommar. Det var bara träning eftersom mitt vanliga jobb är behandling av smärtproblem och olika skador.
– Jag började träna Marcus och sedan har det droppat in lite killar med lite olika smärtgrejer som frågade om dom fick träna med mig istället.

Oliver Kylington

Vladimir Egorov har även varit med Tre Kronor under en period.
– Ja, jag var med i World Cup. Jag tror att Rikard (Grönborg) frågade lite olika killar vem dom ville ha med sig. Mitt namn dök upp flera gånger så (Johan) Garpenlöv och Rikard träffade mig. Det var så jag kom in i det laget.

Givetvis var det stort att få vara med kring World Cup.
– Det var extremt hedrande att få vara med. Speciellt eftersom jag inte är född i det här landet. Visst, jag är ryss men då kände jag mig som en del av det svenska landslaget. Den känslan blev ännu starkare då vi vann VM-guldet (2017). Det var häftigt och jag är evigt tacksam att jag fått den möjligheten, menar han.

Är det här du bygger vidare på kontakterna med NHL-spelare?
– Ja, jag tror det. Ryktet byggdes nog upp innan, men det kanske var där som proppen gick ur.

Ser du killar som exempelvis Andreas Öhgren som en konkurrent eller en kollega?
– Den som säger att man inte är konkurrenter ljuger. Svaret är ja. Klart att vi är konkurrenter och vi har olika sätt att se på världen och träningen.
– På många sätt är jag olik många andra eftersom jag har en femårig medicinsk utbildning i grunden. Jag är en ganska besatt person så min fritid ägnar jag mest åt att läsa vidare inom mitt område. Det skapar säkert problem inom personliga relationer också. Jag tror att jag har någon bokstavskombination där, skrattar Egorov.

Med vilken filosofi går du in och tränar dom här killarna?
– Det blev först lite fel eftersom vi försökte leta rörelser som är likt det man gör i hockeyn. Det där stämmer inte eftersom fysträning ska skapa en motor. Där behöver inte rörelsen vara lika.
– Oavsett om du åker skridskor, hoppar när du spelar basket eller vad som helst, så måste du först ha fotkontakt med marken. Det är med den kontakten du för kraften nedåt och sedan hoppar eller göra vad du vill. Ju bättre du är på att placera dig där du kan trycka ifrån med hela kroppen i bra vinkel desto mer motor kommer du att ha.
– Sedan kan det finnas rörlighetsinskränkningar. Då har jag speciella pass som är anpassade för det.

I grunden, behöver alla hockeyspelare samma sorts träning?
– Vi är inne i en era där hastigheten bestämmer väldigt mycket och dina första steg bestämmer förmodligen ännu mer. Titta på en spelare som (Connor) McDavid. Det är svårt för backarna att hinna med honom.
– Så svaret på din fråga är: I grund och botten, ja, men med lite variation. Jag är ändå på det klara med att hastigheten är det viktigaste. Du åker sällan i toppspeed under en hockeymatch utan det är dom första skären du måste ha koll på. Som målvakt måste du också kunna förflytta sig snabbt och backarna måste också vara snabba i första stegen eftersom dom oftast är felvända, säger Egorov och fortsätter:
– Konditionen, du får mycket vila under en hockeymatch, men oftast är den genetiskt bestämd. Du kan träna upp den till en nivå i barndomen, men efter den nivån så kan du inte rubba den.

Färdiga för idag

Hur mycket följer du killarna under säsongen då det handlar om träning?
– Träningsmässigt är det svårt eftersom jag inte vill lägga mig i lagens politik. Vi bestämmer lite riktlinjer och jag reser runt i USA och jobbar med dom som vill och kan. Vi försöker göra det bästa av situationen utan att trampa över på någons revir. Tränarna där borta måste få känna sig delaktig och viktiga för att det ska fungera, avslutar Vladimir Egorov innan han slår sig ner hos några av killarna som sitter i skuggan bakom ett av avbytarbåsen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten