TILL NHL. Henrik Borgström, Troy Terry och Casey Mittelstadt har skrivit på varsitt NHL-kontrakt.
Nyheter

Nu invaderar collegestjärnorna NHL

ANNONS

Det våras för collegestjärnorna i NHL. Under helgen blev ett helt knippe av NCAA:s främsta spelare klara för NHL-spel. Det gäller inte minst starka trion Casey Mittelstadt, Troy Terry och Henrik Borgström.

Den amerikanska collegehockeyn producerar allt bättre spelare. Det märks inte minst när man tittar på vilka spelare som har förstärkt NHL de senaste veckorna. Boston Bruins plockade in den amerikanske OS-spelaren Ryan Donato från Harvard. Han tackade genom att göra fyra poäng (2+2) på sina två första NHL-matcher med klubben.

Under helgen blev en annan OS-amerikan, Jordan Greenway, klar för Minnesota Wild och i hans fotspår följde ytterligare ett koppel spelare. Inte minst då Casey Mittelstadt, förra sommarens draftåtta, som lämnar University of Minnesota för att avsluta säsongen med Buffalo Sabres.

19-åringen, som gjort 30 poäng (11+19) på 34 matcher i NCAA den här säsongen, fick sitt stora genombrott när det blev JVM-brons med USA i januari. Han vann poängligan och utsågs till turneringens MVP efter att ha svarat för elva poäng (4+7) på sju matcher i turneringen. Nu har han skrivit på för Buffalo och kommer att avsluta säsongen i NHL.

EN AV FINLANDS STÖRSTA TALANGER

Detsamma gäller en annan före detta JVM-stjärna i Troy Terry. 20-åringen är klar för Anaheim Ducks efter att ha svarat för 48 poäng (14+34) på 39 collegematcher för University of Denver. Terry, som hade fem assist på fem matcher i OS, fick sitt genombrott på JVM i Montréal i fjol där han sköt USA till guldet genom att avgöra både semifinalen mot Ryssland och finalen mot Kanada med straffmål. Terry draftades ursprungligen av Ducks i femte rundan 2015.

Sist men inte minst är en av Finlands mest spännande talanger också klar för spel i NHL. Det handlar om Terrys lagkamrat från University of Denver, Henrik Borgström. 20-åringen har skrivit på för Florida Panthers, som draftade honom som 23:e spelare i första rundan 2016, efter en säsong med 52 poäng (23+29) på 40 matcher i NCAA.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL