Selma Aho.
SDHL 1

HV-talangen om tuffa tiden: ”Jag har knappt varit i skolan”

ANNONS

Hon drabbades av en hjärnskakning den 3 december och har sedan dess inte spelat över huvud taget. Nu bryter Selma Aho tystnaden om den tuffa skadan som hållit henne borta även från gymnasiestudierna. 
– Det som är mest frustrerande är att jag inte vet när det blir bättre, säger hon i en intervju med Jnytt. 

Selma Aho anslöt till HV71 för två säsonger sedan med goda lovord kring sig. Hon har ansetts vara en av de största talangerna som svensk damishockey fått fram den senaste tiden.

Men den 3 december drabbades hon av ett kraftigt bakslag i HV:s match mot SDE. Hon föll rätt in i sargen och ådrog sig en hjärnskakning. I förra veckan stod det också klart att hon missar resten av säsongen. I en intervju med Jnytt berättar den 19-åriga backen om hur tufft det varit.
– Jättetråkigt och frustrerande. Det som är mest frustrerande är att jag inte vet när det blir bättre. Just nu är den här säsongen slut, jag vill komma tillbaka. Jag vill kunna gå en dag i skolan och inte bara gå hem och lägga mig i sängen direkt efteråt.

TAR STUDENTEN I VÅR

Hon går sista året i gymnasiet och trots den svåra skadan hoppas hon kunna ta studenten längre fram i vår.
– Ja det ska jag göra. Jag har fått hjälp för att jag ska klara den, och jag får längre tid på arbeten och sånt. Skolan har ställt upp, det har funkat bra. Det känns som att det kommer lösa sig på ett bra sätt. Det är förhoppningen, men jag vet inte. Jag vet att jag inte kommer få de betygen jag skulle kunna fått, det är inte kul. Det är klart att man vill få bra betyg, särskilt när man vet att man kan få bättre.

Självklart är det så att hjärnskakningen har präglat hur hon lever och vad han kan och inte kan göra. Men hon hade inte trott att det skulle vara så här jobbigt.
– Det är svårt att sätta sig in i hur det är med hjärnskakning. Det är värre än vad jag trodde.

Och när exakt hon kommer att göra comeback är fortfarande oklart. Men det ser inte ut som att det är inom den närmaste framtiden.
– Jag har sagt det att jag hade mycket hellre brutit något, då vet man att den här tiden är det så och sen är det rehab en tid. Nu är det mer att ”när man läker i huvudet” och det vet man inte,

Den här artikeln handlar om: