Rasmus Dahlin.
Nyheter

Rasmus Dahlin: ”Frölunda är bättre när jag är borta”

ANNONS

Han är backen alla pratar om. Frölundas Rasmus Dahlin gör succé även under JVM. Efter fyra matcher toppar han passningsligan på sex poäng.
– Man kan bara njuta av att spela med honom, säger Lias Andersson till hockeysverige.se.

BUFFALO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Han förväntas gå etta i sommarens draft. Under JVM:s inledning har Rasmus Dahlin visar varför. Efter gruppspelets fyra matcher är Dahlin i ensam ledning av assistligan med sex poäng.
– Spelar man med sådana killar som jag får spela med så är det bara att spela pucken till dem så gör de bra grejer där ute, säger han ytterst ödmjukt.

Lias Andersson, lagkamraten i både Juniorkronorna och Frölunda ser kanske det hela lite annorlunda.
– Han passar pucken bra och rör sig bra där ute. Alla vet hur han fungerar och hur han är på isen. Man kan bara njuta av att spela med honom, säger Sveriges lagkapten till hockeysverige.se.

”DE HAR BETYTT I STORT SETT ALLT”

Förutom medspelarna på isen så har även Rasmus Dahlins föräldrar följt med över till Buffalo för att se sin son spela. Ett stöd som uppskattas.
– Jag hade en ledig dag igår och då åkte jag och käkade middag med dem. Jag fick koppla bort hockeyn lite så det var väldigt skönt.

Vad har familjen betytt för dig genom karriären?
– Oerhört mycket. I stort sett allt måste jag säga. Det har varit stöttning från första början och de betyder väldigt mycket.


Rasmus Dahlin. Foto: Joel Marklund / Bildbyrån. 

”FRÖLUNDA ÄR BÄTTRE NÄR JAG ÄR BORTA”

Samtidigt som Dahlin gräver guld i Buffalo fortsätter Frölunda att ta segrar hemma i SHL. Och det har inte 17-åringen missat.
– Jag håller absolut koll. De vann med 3-2 senast (hemma mot Mora).

Eftersom SHL inte gör uppehåll under JVM får klubben klara sig utan supertalangen under några matcher. Något som resultatmässigt har gått bra så här långt. Frölunda har spelat fem matcher utan Dahlin och vunnit fyra.
– De är bättre när jag är borta, säger Dahlin själv.

Det kan du väl inte mena?
– De spelar väldigt bra.


Dahlin i Frölunda-tröjan. Foto: Simon Eliasson / Bildbyrån

”ALLA ÄR MEDVETNA OM ATT DET HAR BLIVIT SÅ”

Frölunda får dessutom klara sig utan Dahlin i fler matcher. Efter att Juniorkronorna vunnit sin grupp i JVM väntar nu kvartsfinal mot Slovakien. Det är ett Sverige som har 44 raka vinster i gruppspelet. Men i junior-VM:s slutspelsmatcher har de blågula haft svårt att prestera som bäst när det också gäller som mest. De tre senaste åren har Sverige lämnat turneringen utan medalj.
– Ja, det känns som att alla är medvetna om att det har blivit så de senaste åren. Vi har en jäkla revanschlust i laget och alla förberedda för att ge allt.

Snackar man något om det i gruppen?
– Ja, absolut. Vi har så jäkla många vinnarskallar och vi vägrar att förlora.

Sveriges kvartsfinal startar vid midnatt och sänds i SVT.

Den här artikeln handlar om: