FESTEN STÄLLS IN. Vegas Golden Knights hade planerat att göra NHL-premiären till en fest. Efter masskjutningen förra veckan har planerna ändrats.
Vegas

Vegas Golden Knights ställer in planerna på premiärfest – hedrar masskjutningens offer

ANNONS

I natt gör Vegas Golden Knights hemmadebut i NHL. Men det blir ingen feststämning när NHL:s nykomling tar sig an Arizona Coyotes i T-Mobile Arena. Matchen tillägnas de som förlorade livet och skadades under vansinnesskjutningen i Las Vegas förra veckan.
– Det blir ingen typisk öppningsmatch, vi sparar den till på fredag, säger klubbens general manager George McPhee till USA Today.

58 dog och närmare 500 personer skadades när Stephen Paddock öppnade eld från sitt hotellrum på 32:a våningen av hotellet Mandalay Bay i centrala Las Vegas. Vansinnesdådet, som är det värsta i USA:s historia, sände chockvågor genom hela USA och har lagt sordin på stämningen i spelstaden.

När Vegas Golden Knights spelar sin historiska första NHL-match på hemmais i natt blir det därför inte den fest som den var tänkt att bli. Klubben kommer exempelvis att skippa all sargreklam och ersätta den med hashtaggen #Vegasstrong för att visa sympati med offren. Den bombastiska ceremoni man hade planerat att presentera inför matchen blir heller inte av.
– Planerna man hade på att fira den första grundseriematchen har modifierats av respekt för den fruktansvärda tragedin, förklarar NHL-kommissionären Gary Bettman i ett pressmeddelande.

”SKA FÅ FOLK ATT TÄNKA PÅ ANNAT”

George McPhee, Vegas general manager, säger till USA Today att man sparar firandet till fredagens hemmamatch mot Detroit Red Wings.
– Kvällens match handlar inte om oss, det handlar om att hedra och minnas offren, att stötta deras familjer och hylla de som var på plats först och gjorde ett sådant fantastiskt jobb.

Golden Knights veteranback Deryk Engelland, som har behållit sitt sommarboende i staden sedan sin tid med Las Vegas Wranglers i ECHL i början av 00-talet, säger att spelarna och klubben har en viktig del i stadens läkande efter masskjutningen. Han har fått sms från brandmän och andra räddningsarbetare som har uttryckt sin glädje över att NHL-klubben finns där som ett ljus i en mörk tid.
– Det är precis vad vi behöver fortsätta att göra, att få folk att tänka på annat och få dem att känna att deras liv kan återgå till det normala, säger Engelland.

Matchen startar 04.00 svensk tid i natt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL