FESTEN STÄLLS IN. Vegas Golden Knights hade planerat att göra NHL-premiären till en fest. Efter masskjutningen förra veckan har planerna ändrats.
Vegas

Vegas Golden Knights ställer in planerna på premiärfest – hedrar masskjutningens offer

ANNONS

I natt gör Vegas Golden Knights hemmadebut i NHL. Men det blir ingen feststämning när NHL:s nykomling tar sig an Arizona Coyotes i T-Mobile Arena. Matchen tillägnas de som förlorade livet och skadades under vansinnesskjutningen i Las Vegas förra veckan.
– Det blir ingen typisk öppningsmatch, vi sparar den till på fredag, säger klubbens general manager George McPhee till USA Today.

58 dog och närmare 500 personer skadades när Stephen Paddock öppnade eld från sitt hotellrum på 32:a våningen av hotellet Mandalay Bay i centrala Las Vegas. Vansinnesdådet, som är det värsta i USA:s historia, sände chockvågor genom hela USA och har lagt sordin på stämningen i spelstaden.

När Vegas Golden Knights spelar sin historiska första NHL-match på hemmais i natt blir det därför inte den fest som den var tänkt att bli. Klubben kommer exempelvis att skippa all sargreklam och ersätta den med hashtaggen #Vegasstrong för att visa sympati med offren. Den bombastiska ceremoni man hade planerat att presentera inför matchen blir heller inte av.
– Planerna man hade på att fira den första grundseriematchen har modifierats av respekt för den fruktansvärda tragedin, förklarar NHL-kommissionären Gary Bettman i ett pressmeddelande.

”SKA FÅ FOLK ATT TÄNKA PÅ ANNAT”

George McPhee, Vegas general manager, säger till USA Today att man sparar firandet till fredagens hemmamatch mot Detroit Red Wings.
– Kvällens match handlar inte om oss, det handlar om att hedra och minnas offren, att stötta deras familjer och hylla de som var på plats först och gjorde ett sådant fantastiskt jobb.

Golden Knights veteranback Deryk Engelland, som har behållit sitt sommarboende i staden sedan sin tid med Las Vegas Wranglers i ECHL i början av 00-talet, säger att spelarna och klubben har en viktig del i stadens läkande efter masskjutningen. Han har fått sms från brandmän och andra räddningsarbetare som har uttryckt sin glädje över att NHL-klubben finns där som ett ljus i en mörk tid.
– Det är precis vad vi behöver fortsätta att göra, att få folk att tänka på annat och få dem att känna att deras liv kan återgå till det normala, säger Engelland.

Matchen startar 04.00 svensk tid i natt.

Den här artikeln handlar om: