161126 HV71:s Ted BrithŽn under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och LuleŒ den 26 november 2016 i Jšnkšping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRN / Cop 107 …
SHL

Tillbaka för en nytändning: ”Att vara med om en sådan sak tyckte jag var riktigt häftigt”

ANNONS

Han lämnade moderklubben för fyra år sedan för etablerade SHL-laget HV71. Nu är han tillbaka i Ängelholm och Rögle BK för att etablera klubben i högsta serien – och Ted Brithén trivs än så länge med återkomsten till Skåne.
— Jag älskar Rögle, så är det ju, säger han i en intervju med hockeysverige.se om varför valet föll på klubben som fostrade honom.

Ted Brithén lämnade moderklubben Rögle efter det att de åkt ur SHL 2013. Efter fyra säsonger i HV71, där avslutningen resulterade i SM-guld, vänder han nu hemåt igen.
— Känslan är att det är jättekul att komma tillbaka och hjälpa till att nå ännu mera framgång för föreningen. Jag är uppväxt i hallarna där och jag har sprungit runt väldigt mycket i korridorerna, berättar han för hockeysverige.se.
— Det går ju tillbaka till min familj och släkt som varit involverade i Rögle. Det är helt naturligt för mig att spela i den dressen, fortsätter forwarden.
Ted Brithéns far, Jim, spelade under sin aktiva karriär i Rögle och har dessutom tränat klubben. Storebrorsan Tim har spelat i klubbens juniorlag och var förövrigt assisterande tränare bakom Johan Lindbom i HV71 säsongen 2015/2016.

MÅNGA SOM BRYR SIG

Ted Brithén säger också att han tycker det är kul att så många bryr sig om Rögle nere i Ängelholm med omnejd. Det är något som förstärkt den goda känslan av att komma hem.
— Det är många som bryr sig och tycker att det är väldigt roligt att jag kommer hem. Det är klart att det triggar lite extra.
Bryr sig Röglefansen mer om Rögle än vad andra fans bryr sig om sina klubbar?
— Nu har jag varit uppe i HV och de fansen har varit helt fantastiska. Jag är uppväxt här och känner många. Det blir lite så att ju fler egna produkter en klubb har, desto fler tycker att det är roligt att komma och titta på dem. Det var samma sak i HV. Det är mest det jag har märkt.
— I Ängelholm är det ju Rögle som man ska hålla på och det lag man åker ut och tittar på. Det är en naturlig grej för folk som är uppväxta och har bott i Ängelholm att verkligen hålla på Rögle.

Ted Brithén i Rögletröjan 2012. Foto: Bildbyrån

Ted Brithén fick några strömatcher med Rögle i SHL som junior. Men det var i Hockeyallsvenskan säsongen 2009/2010 han gjorde sin första hela seniorsäsong och etablerade sig i a-laget. Totalt under två säsonger i andradivisionen spelade han 91 matcher och gjorde 69 poäng. Med det var han en högst bidragande orsak till att klubben tog steget upp i SHL våren 2012.

SHL-kostymen passade inte Rögle då, de åkte ur direkt, men den passade Brithén som gjorde en stark första säsong i högsta serien. Efter degraderingen valde han att skriva på för HV71 där han fortsatte sin utveckling som ishockeyspelare och under de fyra säsonger han spelade i Jönköping hann han med att både vara lagkapten och landslagsdebutera i tre kronor.

TILLBAKA SOM EN MER RUTINERAD SPELARE

När han nu vänder åter till Ängelholm gör han det som fyra år äldre och en betydligt mer rutinerad spelare och känslan utifrån är att han kommer tillbaka för att både vara en ledande person och ledande spelare.
— Jag har inte ens tänkt så långt, säger han när hans roll kommer på tal.
— Jag har mer tänkt att det är ett härligt gäng och väldigt stor utvecklingspotential på de grabbarna som är i laget. Det är väl egentligen det som triggar också; att kunna vara med om en utveckling som kanske kan bli lite överraskande. Det var jag med om i år i HV, det var väldigt många unga killar som tog mycket steg och att vara med om en sådan sak tyckte jag var riktigt häftigt.
— Sen att jag är mer rutinerad nu… Visst, man känner att man börjar komma till åren på vissa saker. Men jag är ändå bara 26 år. Jag försöker bara bidra med det jag är bra på och det folk vill att jag ska göra.

Uppdraget som lagkapten i Rögle är ledigt efter att Christopher Liljewall, som varit kapten de två senaste säsongerna, lämnat för Brynäs.
Så du ger mig inte avslöjandet här då att du kommer bära ”C:et” i Rögle nästa säsong?
— Jag har faktiskt inte pratat med coacherna alls. Men som jag ser det så kommer jag ner nu, och vi har många killar i laget som varit här några år och är ledare i gruppen sedan tidigare.
— Skulle frågan komma upp får jag ta det då och se hur jag ställer mig till det. Men det är inget som jag ser någon prestige i eller något sånt. Är det så att jag skulle få frågan, så skulle det vara ett ärofyllt uppdrag så klart, men det är absolut ingenting jag förväntar mig. Det får komma om det kommer, och kommer det inte så är det någon annan som kommer bära det där ”C:et” väldigt bra.

VANN SM-GULD

Tiden i Jönköping och HV71 kröntes med att Ted Brithén fick ikläda sig hjälm och medalj av guld när hans lag kunde besegra Brynäs i finalen. Centern stod personligen för en stark säsong med 31 poäng i grundserien, som han följde upp med tio nya i det lyckosamma slutspelet. Spekulationerna om var han skulle spela nästa säsong var många från fans och media och dessutom dröjde han med beskedet i över en månad.
— Jag tog väldigt lång tid på mig att landa SM-guldet, det är inte ofta man får vara med om något sådant, berättar han om varför beslutet dröjde.
Vad var det som lockade med Rögle förutom att det är din moderklubb och att du kommer hem till din uppväxtstad?
— Det var mycket det att komma hem faktiskt och egentligen komma någonstans där det blir en nytändning på något sätt. Men samtidigt en trygg miljö för mig att spela i. Det var den blandningen.
— Jag tänkte också så här att; om det är en hockeyspelare som ska spela i Sverige, och jag tror att det är väldigt många som, om de nu trivs i sin hemstad de är uppväxta i, då tror jag att det är många som hade velat spela där. Varför ska inte jag göra det då? berättar Ted Brithén om sina funderingar över klubbvalet.

Foto: Bildbyrån

HADE EN HEL DEL ANBUD

Den nygamle Röglespelaren berättar att han hade en hel del anbud från andra klubbar att ta ställning till. Men att han sållade bort dem efter hand.
— Det är mycket såna bitar som spelar in som vad det är för lag och tränare. Jag hade lite tankar på att sticka utomlands. Men beslutet var något jag kände fick växa fram. Magkänslan.
Vad kan vi förvänta oss av Rögle kommande säsong?
— Först och främst vara bättre än förra året, slår han fast och hänvisar till att Rögle då fick kvala sig kvar i SHL.
— Vad jag förstått det som så var det rätt mycket skador och sånt förra säsongen på viktiga kuggar. Kan vi hålla oss skadefria en hel säsong så är det klart vi kommer vara bättre än fjolåret.

Någon målsättning för laget är ännu inte satt.
— Det är ingenting vi har gått igenom än. Det är något vi kommer gå igenom i början av försäsongen här. Innan dess kan jag inte säga vad vår målsättning är. Det kommer säkerligen bli en underhållande och spännande hockey att se på. Vi har några lirare som kommit in i laget som är rätt roliga att titta på.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 25 mars
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten