Timothy Liljegren, Rickard Hugg och Jesper Bratt var tre av svenskarna som valdes i CHL:s importdraft.
WHL

Åtta svenskar valdes i importdraften – samtliga val

ANNONS

I dag höll de kanadensiska juniorklubbarna i CHL sin årliga importdraft. Något du kunde följa med hjälp av Elite Prospects.  Nu är det hela klart och inte mindre än åtta svenskar valdes av de olika lagen i QMJHL, OHL och WHL.

För att som europé spela i någon av de kanadensiska juniorligorna som faller under CHL:s paraply måste man väljas i den så kallade importdraften. Idag genomfördes den och hela åtta svenskar valdes.

Fem av dessa i den första rundan av två och först av de blågula valdes Rögles Timothy Liljegren.  Niagara IceDogs lade beslag på 18-åringen som valdes som 17:e spelare totalt av Toronto i helgens NHL-draft.
En annan Röglespelare, Rasmus Sandin, valdes av Sault Ste. Marie Greyhounds. Sandin bytte från Brynäs till Rögle för en tid sedan.

Linköpings Hugo Leufvenius (Sarnia Sting), Frölundas Samuel Fagemo (Portland Winterhawks) och Jesper Bratt (London Knights) var de övriga svenskarna som valdes i den första rundan. Värt att notera är att Frölundas finländare Joni Ikonen valdes av Hamilton som nummer 28 totalt. I NHL-draften plockades han av Montreal i den andra rundan.

I den andra och avslutande rundan draftades ytterligare tre svenskar. Leksands Rickard Hugg valdes av Kitchener Rangers, Brynäs Adam Boqvist valdes, likt Jesper Bratt, av London Knights och som 119:e spelare valdes Luleås Linus Nässén av Medicine Hat Tigers.

Den här artikeln handlar om: