Anton Holm.
Södertälje SK

Gick med på en lön på 26000 kronor – men SSK ville inte betala skyttekungens reseersättning

ANNONS

Han bar Södertälje på sina axlar, vann skytteligan i HockeyAllsvenskan – och spelade för en i sammanhanget extremt billig peng. Trots det ville Södertälje inte behålla Anton Holm.
– Det enda jag sa att jag ville ha var reseersättning, säger han till LT.

Han sköt 28 mål i HockeyAllsvenskan och blev hela seriens skyttekung i ett lag som var solklar jumbo och behövde kvala sig kvar. I kvalet dunkade han sedan in fem mål på de sex matcherna.

Trots det lämnar Anton Holm Södertälje. Och han gör det på ett minst sagt märkligt sätt. Tidigare har det sagts att parterna inte kunnat enats kring en lön. Nu slår skyttekungen tillbaka mot uppgifterna. Enligt honom var han beredd att ta en lön långt under den marknadsmässiga.

Dessutom meddelade SSK att de diskuterat en förlängning med skyttekungen redan i januari, och att kontraktsförslaget sedan reviderats vid flera tillfällen. Något som också är fel, säger Holm.
– Jag vill inte kasta någon under bussen, men jag blir väldigt besviken när jag ser vad SSK går ut med. Det stämmer inte alls, säger han till LT.

Holm säger att löneökningen som diskuterades låg runt 1000 kronor per månad. LT skriver att skyttekungen förra säsongen hade en inkomst på 25 000 kronor i månaden, vilket ligger under snittlönen i HockeyAllsvenskan. Det som gjorde att affären sprack var att Södertälje inte ville betala Holms reseersättning.
– Det enda jag sa att jag ville ha var reseersättning. Jag pratade med Pernhem (Mats, klubbdirektör) om det och då sa han att han skulle kolla det och återkomma. Sedan fick jag ett sms i onsdags där han skrev att jag inte skulle erbjudas något nytt kontraktsförslag.

Hej Anton! Sportgruppen har nu diskuterat dig som spelare och vi kommer inte ge dig kontrakt för nästa år”, ska det ha stått i SMS:et.

Holm säger att han var beredd att skriva på det kontraktsförslag som SSK erbjöd – men att de senare drog tillbaka det.

KARLSSON: Ett agerande som smutsar ned en fin sportklubb

Den här artikeln handlar om: