150924 FŠrjestads Tomas Skogs, John Persson, Milan Gulas och Jonas Holšs jublar efter mŒl under ishockeymatchen i SHL mellan FŠrjestad och VŠxjš den 24 september 2015 i Karlstad. Foto: Anna-Lena Bergqvist/ BILDBYRN / Cop 137 …
SHL

Mora på jakt efter FBK-duo

ANNONS

John Persson ser inte ut att bli kvar i Färjestad nu när hans tvåårskontrakt med klubben går ut.
Även om hans spelstil uppskattats av fansen under de två säsongerna han gjort i klubben så är det möjligt att Färjestad förväntat sig att få ut mer offensivt av den NHL-meriterade värvningen man gjorde.

Det blev bara 29 poäng på 104 SHL-matcher i Karlstad för honom och nu kan det bli en SHL-fortsättning i Mora, där han spelade fram till han lämnade klubben 2009 för juniorspel i Kanada innan han fick NHL-kontrakt 2012.
Mora ska enligt NWT jobba hårt på att sajna upp Persson.
– Det avfärdar jag förstås inte. Allt är intressant nu om jag inte blir kvar i FBK och det är jättekul att Mora gick upp. Jag gick hockeygym där och spelade i J18- och J20-lagen. Jag har inte hört något från FBK och det har gått lång tid så det lutar förstås åt att jag inte blir kvar. Jag vet mer i slutet av veckan, säger han till tidningen.

NWT skriver även att ‘det mesta talar för’ att Tomas Skogs, som även han spelat i FBK de två senaste säsongerna, återvänder till Mora.
Precis som John Persson har Skogs Mora som moderklubb och spelade för klubben under samtliga de fyra SHL-säsongerna man gjorde senast man var där.
Sedan lämnade han klubben vid degraderingen och skrev på för Timrå och har därefter även spelat för Skellefteå och Örebro i SHL.

Den här artikeln handlar om: