Joel Mustonen.
SHL

Örebro har hittat sin matchvinnare – andra övertidsmålet på en vecka: ”Ser mig som en målskytt”

ANNONS

Han förde Örebro till den viktiga segern mot Djurgården förra veckan. I kväll fortsatte Joel Mustonen att göra viktiga mål när han sköt laget till en ny tvåpoängare mot Karlskrona.
– Jag har ett självförtroende jag inte har haft på hela säsongen, säger Mustonen till C More efter 3–2-segern.

Är Joel Mustonen spelaren som håller på att skaka liv i Örebro Hockey? Finländaren, som gjorde en stark debutsäsong i SHL i fjol, har verkligen vaknat till liv efter en i övrigt anonym säsong. I lördags sköt han två poäng till Örebro när man lyckades vända underläge till seger i hemmamötet med Djurgården.

I kväll var det dags igen. Mustonen låg bakom alla tre målen och satte själv övertidsmålet som innebar 3–2-seger i bortamötet med Karlskrona.
– Det är jätteskönt, speciellt när jag ser mig själv som en målskytt och det är en stor del av mitt spel, säger Mustonen till C More.
– Det har gått lite segt i år och jag har lite sämre snitt än i fjol, även om jag tycker att jag har bättre förutsättningar fysiskt och allting. Så det är kul att det börjar lossna och det känns som jag har ett självförtroende jag inte har haft på hela säsongen.

Mustonen stod för framspelningen till Johan Wiklanders 1–0-mål i powerplay och satte själv 2–0 efter att ha norpat pucken av KHK-backen Mattias Karlsson och överlistade Johannes Jönsson. Hemmalaget bjöds in i matchen i tredje perioden och gick ikapp via mål av Mattias Guter och Joachim Rohdin. Mustonen såg dock till att ge Örebro sin tredje seger på de fyra senaste matcherna genom att skjuta segermålet på en retur efter Martin Johanssons fina uppåkning i förlängningen.
– Det är lite segt att de kommer ikapp, det är något som fattas, för när vi har dem där vi har dem och har totaldominerat i slutet av andra perioden och har 2–0, då ska vi kunna stänga matchen bättre. Speciellt när det här är ett av lagen vi vill jaga ikapp, säger Mustonen självkritiskt om KHK:s comeback in i matchen.

Två poäng blev det i alla fall och Örebro ser ut att ha hittat rätt under nya tränarkonstellationen Niklas Sundblad och Petri Liimatainens ledning.
– Det tog ett tag efter tränarbytet innan vi fick stenkoll på allt vi skulle göra. Det är ganska mycket nytt i spelet, men nu börjar de grejerna sitta och det syns på resultatet och vårt sätt att spela på isen. Vi vet vad vi ska göra och hur vi ska backa upp varandra på isen. Det ser bra ut, tycker Joel Mustonen.

För KHK var det tionde förlusten i rad. Djurgårdens förlust mot Linköping gör dock att man utökade avståndet ned till stockholmarna under slutspelsstrecket. Det skiljer tre poäng lagen emellan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL