Thomas ”Bulan” Berglund.
SHL

Bekräftat: ”Bulan” lämnar Brynäs – ”Beslutet tagit utifrån familjeskäl”

ANNONS

Nu är det bekräftat. Thomas ”Bulan” Berglund gör sin sista säsong i Brynäs och kommer att flytta hem till Norrbotten när säsongen är färdigspelad.
– Beslutet att flytta norrut är taget utifrån familjeskäl, säger ”Bulan”.

De senaste veckorna har präglats av ovisshet i Brynäs. Tränaren Thomas ”Bulan” Berglunds vara eller icke vara i Gävle nästa säsong har varit den stora snackisen kring laget och på måndagen lämnade 47-åringen slutligen ett besked.

Det här blir ”Bulans” sista säsong i Brynäs. Efter en längre tids fundering har han meddelat klubben att han kommer att gå vidare.
– Det har inte varit ett lätt beslut då jag verkligen trivs i klubben och har fått möjlighet att arbeta med fantastiska kollegor, där vi tillsammans har utvecklat spelet i en positiv riktning, säger han i ett pressmeddelande.
– Beslutet att flytta norrut är taget utifrån familjeskäl. Vi har dock haft två fina år i Gävle som alltid kommer att finnas med oss i våra minnen.

Luleå Hockey har tidigare bekräftat att de visat intresse för ”Bulan”. Han har ett förflutet i föreningen både som spelare under 17 säsonger och som assisterande tränare till Jonas Rönnkvist under fyra säsonger.

Thomas Berglund ersatte sparkade Tommy Jonsson som tränare i Brynäs under säsongen 2014/15 och har lett laget sedan dess.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL