Sök
Henrik Tallinder.
Schweiziska ligan

Tallinder: ”Ville inte tillbaka till Buffalo”

NHL-karriären tycks vara över för den OS-meriterade, och VM-guldvinnande, backen. Nu väntar ett äventyr i Schweiz för veteranen Henrik Tallinder, trots att AIK försökte värva hem honom.
– AIK har varit på mig hela säsongen. AIK kommer alltid betyda mycket för mig och det är kanske den klubb jag skulle prata med först om jag skulle komma hem till Sverige, säger Tallinder till hockeysverige.se.

Det tog några vändningar under inledningen av säsongen innan OS-backen Henrik Tallinder hittade rätt klubbadress. Via try-out med Toronto Maple Leafs och spel i New York Rangers skrev han i dagarna på för Zürich där han blir lagkamrat med bland andra Robert Nilsson.
Förra säsongen blev inte heller vad Tallinder hade hoppats på då han trejdades från New Jersey till hans gamla klubb Buffalo. Ett Buffalo som gjorde ånyo en mycket svag säsong i NHL och var ligans sämsta lag.
– Det var en jobbig säsong på alla sätt och vis. Dels var det väldigt turbulent inom föreningen vad det gäller vem som skulle vara hockeypresident, ”GM” (General Manager) och tränare. Det blev skifte på alla positioner vilket nog smittade av sig på hela föreningen, berättar Henrik Tallinder för hockeysverige.se från sin nya hemstad Zürich och fortsätter:
– Vi gjorde inte heller vad vi skulle göra på isen, men Buffalo har nog några år framför sig innan man kommer att bli bra igen.

Varför lyckas inte Buffalo ta det här klivet i utvecklingen av laget så man kan börja slåss om slutspelsplatserna?
– Bra fråga (Skratt). Jag vet faktiskt inte. Buffalo har tidigare varit i två finaler (1975 och 1999) så man har ju haft en någorlunda framgång tidigare.
– Just nu måste man söka kontinuitet, hitta någon som styr rodret och får skutan åt rätt håll. När jag var där senast kändes det som att det inte var riktig koll på alla grejer.

Ville du stanna kvar i organisationen ytterligare en säsong?
– Nej, jag var inte intresserad av att komma tillbaka dit.

Årets försäsong blev annorlunda för Henrik Tallinder med en lyckad try-out med Toronto innan han blev skadad i axeln. Därpå följde en chans till spel med New York Rangers som slutade med fyra matcher med organisationens farmarlag i Hartford.
– Tyvärr skadade jag mig i Toronto vilket var en av dom riktigt olyckliga grejerna den här säsongen. När jag sedan blev friskförklarad från axelskadan frågade Rangers om jag ville komma dit och köra. Absolut, det ville jag eftersom jag bodde på andra sidan floden. Man ville att jag först skulle ner och spela matcher i farmarlaget, vilket jag gick med på under en viss tid.
– Sedan visste jag inte att Rangers redan hade 50 kontrakt, vilket jag tror är antalet man får ha i NHL. Efter att jag spelat fyra matcher var det i princip ett beslut som skulle fattas om man skulle ha kvar mig eller inte. Rangers ville ha lite mer tid på grund av det här med antalet kontrakt.
– Jag sa då att jag inte kunde hålla på så här utan måste ha någon annan typ av säsong. Vi kom då överens om att vi kanske kör vid ett annat tillfälle, närmare playoff, men vi får se vad som händer.

Har du och New York Rangers en dialog fortfarande om eventuellt spel där redan den här säsongen?
– Det var ett sätt som man kanske säger. Vi får se när säsongen här i Zürich är över och ta ett beslut då. Jag har fortfarande chansen att skriva ett kontrakt med ett NHL-lag den här säsongen. Jag vet inte vad som kommer att hända, men nu är det i första hand Zürich som gäller.

Känner du en besvikelse över att det inte blev NHL-spel den här säsongen?
– Ja, absolut. Det var vad jag hade riktat in mig på och jag vet att jag kan spela i NHL.

Marc Crawford

Den legendariske tränaren Marc Crawford.

Nu blev det alltså spel i Zürich där han blir lagkamrat med Robert Nilsson och även får tidigare NHL-legendaren Marc Crawford som coach.
– Jag hade lite förslag hemifrån från moderklubben (AIK) och så vidare. Jag siktade på NHL och, som jag sa, blev det en besvikelse att det inte blev något spel där, speciellt eftersom jag kände att jag spelade bra på trainingcampen med Toronto. Sedan kom den här skadan vid den här värsta tajming som man kan ha. Samtidigt kan man inte se allt för mycket tillbaka. Du måste se framåt.
– När vi kom överens med Rangers så kände jag att jag måste söka mig utåt för att hitta någon klubb. Jag ville till Schweiz så vi lade ut några krokar där. Då nappade Zürich och det lät väldigt bra.

Var AIK heta på att få hem dig?
– Jo, men det är klart. AIK har varit på mig hela säsongen. AIK kommer alltid betyda mycket för mig och det är kanske den klubb jag skulle prata med först om jag skulle komma hem till Sverige.

Vad vet du om din nya coach, kontroversielle Marc Crawford?
– Hans största bedrift är när han vann Stanley Cup med Colorado 1996. Dessutom har han varit coach länge och har en stor erfarenhet av det.
– Sedan finns det alltid dom här bra historierna och dom dåliga historierna. Det är oftast dom man får höra, men man ska nog skaffa sig en egen uppfattning om vad han är för typ av coach. Under dom här två dagarna jag har varit här har han varit väldigt avslappnad.

Robert Nilsson går nu in på sin andra säsong i Zürich. Så här långt den här säsongen har han svarat för åtta mål och totalt 20 poäng på 30 matcher. Trots att både Tallinder och Nilsson har en hel del matcher i Tre Kronor på sin  CV så har dom aldrig spelat tillsammans.
– Nej, det har vi aldrig gjort. Jag har träffat Robban från och till hemma i Stockholm. Han är en fantastisk hockeyspelare och jättebra kille.
– Jag pratade faktiskt aldrig med honom innan jag skrev på. Man var på mig och menade att jag skulle ringa honom, men jag kände hela tiden att det här kändes rätt bra med tanke på min situation och inte behövde ringa med honom.

Vilka förväntningar har du på den här säsongen i Zürich?
– Jag vill komma hit och vinna. Det är vad man går för. Sedan tycker jag att hockey är otroligt roligt och det här vill jag hålla på med så länge jag kan.

När debuterar du för Zürich?
– Jag kommer nog lira första matchen efter juluppehållet, alltså den 2:a januari.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten