Sök
Anton Strålman.
Tampa Bay

Strålman besviken på Rangers: ”Väldigt arg och frustrerad”

Det nya kontraktet med Tampa Bay Lightning är värt 160 miljoner kronor. Men det är ändå med en dålig eftersmak som Anton Strålman lämnar New York Rangers bakom sig. Han är besviken på klubben han fick sitt stora genombrott i.
– Man blir väldigt frustrerad och arg, säger han till hockeysverige.se om reaktionen på Rangers hantering av hans kontraktsförhandling.

Anton Strålman gick från en back som jagade speltid till en av finallaget New York Rangers bästa backar under förra säsongen. Den bilden bekräftade Henrik Lundqvist i en tidigare intervju med hockeysverige.se:
– Anton var väldigt bra för oss, inget snack om den saken. Han var väldigt stabil och jag tycker att han var en av våra bättre backar i slutet av säsongen.

Foto: Ronnie Rönnkvist

Nu blev det ingen fortsättning i Rangers. När Strålmans kontrakt var på väg att löpa ut i somras kunde parterna inte enas om en fortsättning. I stället skrev 28-åringen ett lukrativt femårskontrakt med Tampa Bay Lightning värt totalt 160 miljoner kronor. Trots att allt löste sig till det bättre för Strålman över att det inte gick att komma överens med Rangers.
– Jag ville vara kvar och det verkade som att Rangers ville ha kvar mig också. Jag var fullt inställd på att vara kvar och drömmen var också att få stanna där. Vi, både jag och familjen, har flyttat runt tillräckligt. Nu bodde vi i New York och vi ville stanna där, säger Anton Strålman när hockeysverige.se får fatt på honom i sin nya hemvist i Florida.
– New York kom med ett bud och vi kom med ett motbud och efter det var vi beredda på att förhandla, men det blev ingenting. Dom kom inte ens tillbaka till mig.
– Jag är otroligt besviken över hur det gick till. Sedan värvade Rangers till sig Dan Boyle och då förstod jag vad dom höll på med. Klart att man då blir väldigt frustrerad och arg. Jag tycker att man kunde ha respekten att berätta redan tidigare att man ville gå en annan väg. Det hade gjort beslutet lite enklare för oss att veta var vi skulle ta vägen än det nu blev.
– Nu har det löst sig bra ändå med Tampa och vi har varit här nere under en månad nu. Vi har just köpt ett hus och fått nyckeln till det, så det känns bra.

”SOM ATT HÖRA EN BRA LÅT – OCH SÅ STÄNGS DEN AV”

Säsongen i Rangers är ändå en säsong som Anton Strålman kommer att minnas som hans kanske största under åren i NHL.
– Det var en fantastiskt kul och speciell säsong för hela laget. Även om att vi inte vann Stanley Cup så var finalserien den roligaste upplevelsen jag har haft inom hockeyn.

Foto: Bildbyrån/Robert Laberge

– Det är svårt att beskriva känslan att spela en Stanley Cup-final. När man var inne i det kände jag mera att det bara var en till hockeymatch. I alla fall är det lite så som jag ser på det. Annars kan man börja tycka att pressen är jobbig i stället.
– Samtidigt är det inte speciellt svårt att motivera sig direkt. Man behöver inte leta efter någonting som motiverar dig kan man väl säga. Det kommer ganska naturligt och man vet hela tiden vad det handlar om. Man är förväntansfull och går och det känns som att man väntar på någonting hela tiden.
– När det sedan är slut blir det bara tomt. Det är en konstig känsla. Man kan beskriva det med att man hör på en bra låt och helt plötsligt stängs den bara av. Det blir bara tomt, tyst och tråkigt.

Strålman svarade för ett mål och totalt 13 poäng på 81 matcher i grundserien, men framför allt hyllades svensken för sin defensiva insats i slutspelet där han var en nyckelspelare när Rangers gick hela vägen till Stanley Cup-final.
– Det handlar väl om en blandning av att få förtroende och en utveckling hos mig som spelare. Jag fick lite mer förtroende i framför allt boxplay. Jag har fått lära mig spela boxplay på ett bättre sätt. Tidigare var jag mer på den andra sidan, det vill säga att jag spelade powerplay. Nu kan jag till och med tycka att det är roligare att spela boxplay faktiskt. Det är mer en utmaning på något sätt.
– Gör man mål i powerplay så är det mer att man förväntas att göra det. Om man nu har ett bra boxplay, som vi hade, så är det verkligen kul att göra det här hårda jobbet för laget och en skön känsla när man får en klapp på ryggen då man kommer till båset.

Det finns indikationer från Tampas klubbledning om att Strålman ska få spela i samma backpar som Victor Hedman, något som Strålman ser fram mycket emot.
– Det är inget vi har pratat om, men jag har hört ryktas om det. Det vore kul om vi fick chansen att spela tillsammans i alla fall, men blir det inte så är det heller inte hela världen. Självklart vore det ändå en rolig erfarenhet och det kanske skulle fungera riktigt bra.

Du har varit en månad i Tampa nu, har du hunnit komma in i allt utanför hockeyn redan?
– Det har fungerat bra. När vi kom hit började vi med att försöka köpa hus. Det tar alltid lite tid, men nu fick vi nycklarna till vårt nya hus i fredags. Innan det bodde vi på hotell under några veckor. Vi hade velat komma in i huset och förbereda än vi har kunnat göra.
– Det är som det är och det är lite tid kvar innan allt börjar och som vi nu kommit in i huset hinner vi ändå fixa till en del.

Jag antar att ni inte behöver packa upp några vinterkläder?
– (Skratt) Nej, den lådan har vi inte packat upp ännu. Det kommer nog inte att behövas heller.


Foto: All Over Press

ÅTERFÖRENAS MED GAMLA POLARE

Lagkapten för Tampa Bay är en av NHL:s riktigt stora spelare, Steven Stamkos.
– Stamkos kom i mitten av förra veckan och han har varit med lite grann. Nu har han inte varit på is så mycket så jag har inte hunnit prata med honom speciellt mycket.
– Alla har inte kommit ännu, men killarna som är här redan verkar väldigt bra och det ska inte vara några problem att komma in i det här laget. Det är också lite skönt att alla inte kommer hit samtidigt. Jag var här först och sedan har man fått träffa och lära känna killarna lite pö om pö. Jag och (Brendan) Morrow var här två veckor innan dom andra började komma och det är skönt att man känner någon lite mer innan man träffar allihop.

I laget finns även Anton Strålmans lagkompis från New York Rangers, Ryan Callahan.
– Det ska bli kul att spela med Ryan igen. Han är en bra kille. Även Brian Boyle kommer ju in från Rangers så det är i alla fall två killar som jag känner bra sedan tidigare. Det är alltid skönt att känna några killar innan man börjar köra.

Om du tittar på Tampas laguppställning, hur ser du på lagets möjligheter att gå långt den här säsongen?
– Det där är alltid svårt att säga. Ser man på stegen man klivit senaste säsongerna så ser det lagbygget man har verkligen intressant ut. Vi har ändå ett ganska ungt lag och man har en filosofi inom organisationen att man vill satsa på unga killar.
– Sedan är det där alltid svårt veta. Exempelvis vet man ju inte om killarna som slog igenom förra säsongen håller lika bra den här säsongen. Sådana frågetecken blir det ju alltid när man har en ung trupp.

Kraven på dig ökar i och med din fina säsong i Rangers samtidigt som du får en lite högre lönecheck den här säsongen. Hur tänker du kring det?
– Nu har jag inte fått klart vilken roll jag kommer att få, om den är liknande den jag hade i Rangers. Jag känner att den defensiva biten som jag jobbat på i några år nu sitter ganska bra.
– Jag hoppas att hitta tillbaka lite till den gamla spelstilen med den offensiv som jag hade och då kombinera den med den offensiva biten som jag utvecklat senaste säsongerna.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten