Joakim Lindströms svar på petningarna – tre assist i jättevändning

I fjol dominerade han i SHL och belönades med ett NHL-kontrakt med St. Louis Blues. I den nya klubben har poängen inte kommit i någon vidare rask takt och senaste tiden har Joakim Lindström till och med stått utanför laguppställningen.

Men på lördagskvällen var han tillbaka efter att Alexander Steen tvingats lämna återbud och spelade en viktig roll när Blues lyckades reda ut en tuff situation i bortamötet med New York Islanders. Gästerna låg nämligen under med 0-3 efter första perioden och bytte ut den startande målvakten Jake Allen till förmån för Martin Brodeur. Det blev början på en imponerande vändning.

Blues gick fram till 3-3 i den andra perioden innan John Tavares satte 4-3 med mindre än minuten kvar att spela. I den tredje perioden pangade Blues dock in tre raka mål och vann med 6-4.

Joakim Lindström lämnade isen med tre assist – paradoxalt nog hans tre första passningspoäng den här säsongen. Patrik Berglund, som också har haft en tung höst poängmässigt, sköt ett av målen för Blues. Hans tredje för säsongen. Dessvärre tvingades backen Carl Gunnarsson lämna matchen efter att ha fått en armbåge i huvudet från Islanders forward Anders Lee.

N Y Islanders – St. Louis 4-6 (3-0, 1-3, 0-3)
N Y Islanders:
Frans Nielsen (6), Ryan Strome (6), Michael Grabner (1), John Tavares (11).
St. Louis: Paul Stastny 2 (5) (Joakim Lindström), Patrik Berglund (3), Kevin Shattenkirk (3) (Lindström), T.J. Oshie (3) (Lindström), Vladimir Tarasenko (17).

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: