Buffalo Sabres trejdar Matthew Savoie till Edmonton Oilers

För två år sedan valde Buffalo Sabres Matthew Savoie som nionde spelare i NHL-draften. Nu trejdar de honom till Edmonton Oilers i utbyte för Ryan McLeod och Tyler Tullio.

Matthew Savoie är född och uppvuxen i Edmonton. Nu får han chansen att spela NHL-hockey i hemstaden.

Natten mot lördag trejdades han nämligen från Buffalo Sabres organisation till Oilers i utbyte för Ryan McLeod och Tyler Tullio.

Savoie, som spelade JVM för Kanada i Göteborg, draftades som nionde spelare av Sabres i Montréal 2022. Han NHL-debuterade under den gångna säsongen, men spelade framför allt i juniorligan WHL där det blev 71 poäng (30+41) på 34 matcher med Wenatchee Wild och Moose Jaw Warriors.

Matthew Savoie blev WHL-mästare

20-åringen blev WHL-mästare med Warriors efter att ha gjort 24 poäng på 19 matcher i slutspelet och deltog även i det stora kanadensiska juniormästerskapet Memorial Cup med laget. 

Hans äldre bror Carter Savoie har tillhört Oilers organisation de senaste säsongerna, men erbjöds inget nytt kontrakt med klubben i sommar.

Ryan McLeod, 24, har varit ordinarie i NHL senaste åren. Den här säsongen stod forwarden för personbästa 30 poäng (12+18) på 81 matcher och ytterligare fyra mål på 24 matcher i slutspelet.

McLeod, draftad i andra rundan 2018 av Edmonton Oilers, har gjort 75 poäng på 219 NHL-matcher.

Tyler Tullio, 22, draftades av Oilers i femte rundan 2020. De två senaste säsongerna har han spelat i deras farmarlag Bakersfield Condors i AHL. Där svarade han för 21 poäng (9+12) på 54 matcher senaste säsongen.


TV: Alla svenskar som valdes i NHL-draften 2024

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: