HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

CHL Slutspel

Luleå och Mountfield närmare CHL-final

Under tisdagens kväll spelades det första mötet i semifinalerna i Champions Hockey League. Frölunda tog emot Luleå hemma i svenskmötet medan Djurgården tog emot tjeckiska Mountfield. Det var två tuffa matcher där Luleå och Mountfield tog ett steg närmare CHL-finalen. 

Frölunda - Luleå 

Frölunda - Luleå: 2-3 (0-2, 2-0, 0-1)

Det första mötet mellan Frölunda - Luleå slutade med knapp bortaseger då slutresultatet skrevs in till 2-3. Frölunda som var favoriter att vinna matchen lyckades inte med bedriften och måste nu vinna mot Luleå i returen som spelas den 14 januari.

Frölunda och JVM-bronsmedaljören Simon Fagemo fick ett drömläge och kunde gjort 1-0 i början på matchen, men istället skulle kvällens bortalag göra 1-0 genom Einar Emanuelsson. Innan första perioden var slut lyckades Luelå öka på sin ledning till 2-0.

I matchens andra period skulle dock hemmalaget för kvällen reducera för att sedan kvittera och utjämna matchen helt. Efter två spelade perioder stod matchen 2-2 och många trodde nog att Frölunda skulle lösa en seger, men så blev det inte. I den sista perioden kunde Luleå göra 3-2 med sju minuter kvar vilket också blev slutresultatet och ett steg närmare en final för bortalaget. 

Tippa på returmatchen den 14 januari:Djurgården – Mountfield

Djurgården – Mountfield: 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

Djurgården som var klara favoriter att vinna den första semifinalen kom inte riktigt upp i sitt spel trots en tidig ledning. Redan efter 2 minuter kunde hemmapubliken på Hovet jubla när Gustav Possler tryckte in 1-1, men därefter fanns det inte mycket att hurra för. 

Innan den första perioden var färdigspelad lyckades Mountfield kvittera matchen. I den andra perioden gjorde Mountfield ytterligare ett mål och i den tredje perioden tryckte man in 3-1 som också blev slutresultatet.  

För Djurgården väntar en tuff uppgift nere i Tjeckien när det krävs en tvåmålsseger för att ta sig till final. Kommer Mountfield med sin fördel hålla undan eller blir det en svensk final i CHL 2020? 

Tippa på returmatchen den 14 januari:


Snabbare Sport
100 kr gratis bet.
Bankidentifiering
| regler & villkor gäller | Endast nya spelare. Få 100 kr bonus på din första insättning. Omsättningskravet är 1x.

HockeySverige

Ansvarig utgivare: Max Andersson

Support: Kontakta kundtjänst