Foto: Bildbyrån
SHL

Simon Ryfors återvänder till Rögle

ANNONS

Efter två år i Nordamerika flyttar Simon Ryfors hem. Den tidigare SHL-skyttekungen har skrivit på för Rögle.
– Att få tillbaka honom vid den här punkten i hans karriär är stort, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

Simon Ryfors slog igenom med dunder och brak säsongen 20/21, då han sköt 25 mål och vann SHL:s skytteliga. Det gav honom ett NHL-kontrakt med Tampa Bay.

Efter två år i Nordamerika, med uteslutande spel i farmarligan, flyttar skyttekungen nu hem igen. Han har skrivit på ett fyraårsavtal med tidigare klubben Rögle.

– Att få tillbaka honom vid den här punkten i hans karriär är stort. Vi är väldigt medvetna om utvecklingen han hade här för några år sedan och steget han tog med att skriva kontrakt med Tampa Bay Lightning. Han hade flera alternativ nu, men beslutade sig för att komma tillbaka hit och försöka vinna ett mästerskap med oss. Jag är väldigt exalterad över att få tillbaka honom. Jag vet hur mycket han vill hjälpa det här laget att vinna, säger Rögles sportchef Chris Abbott i ett pressmeddelande.

“Ängelholm är hemma”

I AHL har han varit en av Syracuse Crunch mest framträdande spelare. Under sin första säsong gjorde han 35 poäng (11+24) på 72 matcher.  Den här säsongen tog han ytterligare ett kliv och producerade 59 poäng (27+32) på 72 matcher. I slutspelet gjorde Ryfors sju poäng (4+3) på fem matcher.

– Det är ett långt kontrakt. Men Ängelholm är hemma. Det kändes givet att ge det här en ordentlig chans att ta SM-guldet till Ängelholm. Jag vet hur bra jag trivs och hur bra jag blir omhändertagen i föreningen och stan. Det ska bli fantastiskt kul att få komma hem och spela framför landets bästa fans i flera år, säger Ryfors.

Rögle har nu tre målvakter, sju backar och 15 forwards på kontrakt till kommande säsong.


TV: Summering av Växjös säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL