Vimmerby HC vann mot Tyringe SoSS

Vimmerby vann efter avgörande i förlängningen mot Tyringe

Vimmerbys väg till seger mot Tyringe hemma i Vårettan södra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Vimmerby avgöra till 4-3 (2-2, 1-0, 0-1, 1-0) och ta bonuspoängen.

Hugo Ollila blev matchhjälte för Vimmerby med sitt mål i förlängningen.

Därmed har Vimmerby vunnit sex matcher i rad i Vårettan södra herr, och har åtta raka segrar på hemmaplan.

Vimmerby startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 1.33 slog David Thomson till på pass av Adam Bäckstrand och William Dageryd.

Laget ökade också ledningen till 2-0 efter 11.59, genom Eddie Levin framspelad av Jakob Karlsson och Anton Carlsson.

Efter 13.34 i första perioden slog Lucas Käkelä till, framspelad av Melker Bergman och Axel Björnkvist och reducerade åt Tyringe.

Tyringe kvitterade till 2-2 efter 14.36, genom Jesper Ahlgren assisterad av Max Kroon och Jonatan Blücher.

Efter 19.28 i andra perioden slog Ludvig Vännström till, på pass av Pelle Ström och William Dageryd och gav Vimmerby ledningen.

21 sekunder in i tredje perioden nätade Tyringes Jesper Ahlgren återigen framspelad av Melker Bergman och Ludvig Jansson Blomquist och kvitterade.

I förlängningen tog det 2.33 innan Vimmerby avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Hugo Ollila.

Vimmerby imponerar med fem segrar och 24–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tyringe har tre vinster och två förluster och 13–13 i målskillnad. Det här var Vimmerbys andra uddamålsseger den här säsongen.

Med fyra omgångar kvar är Vimmerby i serieledning, medan Tyringe är på sjätte plats.

Vimmerby tar sig an Mörrum i nästa match borta onsdag 15 februari 19.00. Tyringe möter Eskilstuna Linden hemma fredag 17 februari 19.00.

TV: Saros om Komarovs vana: “Måste ha en lägenhet full med klubbor”