Örnsköldsvik Hockey förlorade mot Borlänge HF

Målfest när Borlänge krossade Örnsköldsvik Hockey i Skyttishallen

Borlänge hade inga problem med Örnsköldsvik Hockey i Vårettan norra herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 7-1 (6-0, 1-1, 0-0).

Borlänges tränare Stefan Gustafsson om matchen:

– Vi fick utdelning i första perioden. I andra perioden gick vi ner oss, vilket kanske är naturligt, men vi avslutade på ett bra sätt i tredje.

Det här innebär att Borlänge nu har fyra segrar i följd i Vårettan norra herr.

I början av matchen var Borlänge starkast och gick från 0-1 till 0-6 genom två mål av William Danielsen, ett mål av Emil Rangedal, ett mål av Adam Bäckehag och ett mål av Charles Eklund. Efter 14.05 i andra perioden ökade Borlänge på till 0-7 genom Ludvig Westerlund.

Alexander Naskov reducerade förvisso, men närmare än 1-7 kom inte Örnsköldsvik Hockey. Tredje perioden blev mållös och Borlänge tog därmed en stabil seger. I tredje perioden höll Borlänge i sin 7-1-ledning och vann.

Borlänges Joel Myrberg Andersson hade tre assists.

Örnsköldsvik Hockey har en vinst och fyra förluster och 10–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

I tabellen innebär det här att Borlänge nu ligger på fjärde plats. Örnsköldsvik Hockey är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Örnsköldsvik Hockey är Vännäs. Lagen möts onsdag 8 februari 19.00 i Vännäs Ishall. Borlänge tar sig an Teg hemma lördag 11 februari 16.00.

TV: Det bästa från Erik Karlsson och Elias Pettersson under All-Star-helgen