Valbo J20 förlorade mot Grums IK Hockey

Grums vann toppmötet mot Valbo J20 med 4-3

Grums tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Valbo J20 i J20 Region väst herr på lördagen med 4-3 (1-1, 1-1, 2-1). En viktig seger i toppen av tabellen.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Valbo J20 ligger kvar på andra plats i tabellen, och Grums på tredje plats.

– Efter en mycket jämn första period, tycker jag att vi tar över, och är det bättre laget i period två. Sista perioden spelar vi också bra, men men två snabba mål bakåt i slutet av sista perioden, gör att Grums drar det längsta strået idag. Jag tycker ändå att vårt lag gör en bra insats idag som helhet, kommenterade Valbo J20:s lagledare Johan Melin.

Teo Nilsson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 17.22 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Grums inledde bäst och tog ledningen genom Theo Johansson efter 9.41, men Valbo J20 kvitterade genom Liam Melin efter 13.35. Grums tog ledningen med 1-2 genom Simon Peteri efter 1.07 i andra perioden.

Valbo J20 kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Tim Hedström med 02.01 kvar att spela. 4.36 in i tredje perioden slog Liam Melin till på nytt på pass av Ville Jonsson och gav laget ledningen.

16.48 in i perioden nätade Grums Lowe Carlmark framspelad av Theo Johansson och Jakob Palmqvist och kvitterade.

Efter 17.22 slog Teo Nilsson till på pass av William Hagenmarck och Lucas Liljestrand och avgjorde matchen.

Valbo J20 har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Grums har tre vinster och två förluster. Det här var Valbo J20:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Grums femte uddamålsseger.

På tisdag 31 januari 19.00 spelar Valbo J20 borta mot Malung, och Grums borta mot BIK Karlskoga J20.

TV: Dråpliga självmålet får kommentatorerna att häpna