Bodens HF vann mot Vännäs HC

Bodens HF besegrade Vännäs och toppar nu tabellen

Segern mot Vännäs på hemmaplan innebär att Bodens HF nu är serieledare i HockeyEttan norra, tre poäng före Hudiksvall. Hudiksvall har dock två matcher mindre spelade. Bodens HF vann med 8-1 (2-1, 1-0, 5-0). Vännäs ligger på åttonde plats i tabellen.

– Vi började matchen lite trevande, men efter hand kunde vi ta andelar i matchen när vi ökade intensiteten i spelet, både med och utan puck. Och det ser vi ser resultatet av i tredje perioden, framförallt när Vännäs blir tröttare och vi får energi av att det lossnar målmässigt. En bra genomförd match till slut, tyckte Bodens HF:s tränare Roger Forsberg, efter matchen.

Efter segern står det klart att Bodens HF efter en bra säsong i HockeyEttan norra är klart för kval.

Segern var Bodens HF:s nionde på de senaste tio matcherna, och sjätte hemmasegern i rad.

Bodens HF tog ledningen efter 2.13, genom Robin Höglund assisterad av Fredrik Granberg.

Vännäs kvitterade till 1-1 efter 9.03, genom Filip Nordin.

Bodens HF tog ledningen på nytt efter 14.48, genom Pontus Johansson framspelad av Christian Nyman och Joel Wahlgren. Efter 6.26 i andra perioden slog Christian Nyman till, på pass av Felix Dahlroth och Pontus Johansson och gjorde 3-1. 5.33 in i tredje perioden slog Joel Wahlgren till framspelad av Pontus Johansson och Christian Nyman och ökade ledningen.

Efter 10.50 nätade Robin Höglund ännu en gång på pass av Fredrik Granberg och ökade ledningen för Bodens HF.

Efter 11.57 nätade Pontus Johansson på nytt framspelad av Fredrik Granberg och Joel Wahlgren och ökade ledningen för Bodens HF.

Efter 15.54 fick Max Wahlgren in pucken framspelad av Kevin Arvidsson och Linus Hedman och ökade ledningen för Bodens HF.

Laget punkterade matchen med ett 8-1-mål med 18 sekunder kvar att spela genom Andreas Nilsson framspelad av Fabian Nilsson och Marcus Sandström. Det fastställde slutresultatet till 8-1.

Bodens HF har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Vännäs har fem förluster.

I nästa match, onsdag 30 november 19.00, har Bodens HF Kiruna AIF borta i Lombiahallen, medan Vännäs spelar borta mot Hudiksvall.

TV: Så minns Stig Salming lillebror Börje