IK Oskarshamn vann mot Linköping HC

Utklassning när Oskarshamn besegrade Linköping i Be-Ge Hockey Center

Oskarshamn hade inga problem med Linköping i J20 Nationell södra herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 8-3 (3-1, 4-1, 1-1). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Linköping vann med 5-1.

– Linköping kommer ut lite hårdare än oss och gör första målet ganska snabbt men vi kvitterar snabbt och sedan tycker jag vi har ganska bra kontroll över matchen. Skönt att få lite islossning gällande målskyttet vilket ställde till för oss förra helgen, kommenterade Oskarshamns tränare Johan Jönsson.

Linköpings coach Andreas Melin:

– Fruktansvärt besviken. Vi har spelat bättre de senaste matcherna och det kändes som att vi var på gång. Tyvärr vinner man inga matcher på det som varit innan utan det gäller att vara ödmjuk inför uppgiften varje match. Absolut sämsta matchen för säsongen och inte ok.

Linköping tog ledningen efter 1.02, genom Rasmus Leijonhielm framspelad av Alexander Fredriksson och Andreas Wagner.

Oskarshamn kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.01 gjorde Winston Frimmel mål på pass av Adam Petersson och Oskar Carlzohn.

Laget tog ledningen snabbt. Efter 5.59 slog Leo Johansen-Halmrast till assisterad av Adam Petersson och Nace Langus.

Oskarshamn ökade ledningen till 3-1 efter 14.33, genom Axel Blom på pass av Borna Kopac. Efter 4.00 i andra perioden slog Alvin Munther till, framspelad av Max Forsell och reducerade åt Linköping.

Oskarshamns Axel Blom gjorde 4-2 efter 5.23 på pass av Emil Grimlund och Nace Langus.

Borna Kopac gjorde dessutom 5-2 efter 8.04 på pass av Adam Petersson och Oskar Carlzohn.

Melvin Oredsson gjorde dessutom 6-2 efter 8.21 framspelad av Hampus Johannesson.

Liam Svensson gjorde dessutom 7-2 efter 9.51 framspelad av Hampus Johannesson och Viggo Söderberg. 2.16 in i tredje perioden slog Adam Petersson till på pass av Emil Grimlund och Leo Johansen-Halmrast och ökade ledningen.

9.40 in i perioden nätade Linköpings Olle Lockström på pass av Oscar Karlsson och Arvid Westlin och reducerade. Men mer än så orkade Linköping inte med.

Oskarshamn har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Linköping har tre vinster och två förluster.

Det här betyder att Oskarshamn är kvar på tionde plats, och Linköping stannar på åttonde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Oskarshamn är SSK J20. Lagen möts söndag 27 november 16.00 i Be-Ge Hockey Center. Linköping tar sig an VIK Hockey J20 hemma lördag 26 november 15.30.

TV: Puljujärvi kör över Arvidsson – får stryk