BIK Karlskoga förlorade mot Leksands IF

Leksand vann efter avgörande i förlängningen mot BIK Karlskoga

Leksands väg till seger mot BIK Karlskoga borta i J18 Region väst herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Leksand avgöra till 4-3 (0-2, 1-0, 2-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Noah Wolf blev matchhjälte för Leksand med sitt mål med bara åtta sekunder kvar i förlängningen.

– Vi visar en bra inställning, attityd och hjärta i vår prestation för att vinna matchen, som vi bygger vidare och tar med oss. Vi behöver fortsatt bli än mer noggrannare i detaljer i spelet för att vinna, vi straffar oss själva idag tyvärr! Tar med oss det positiva och fortsätter jobba med det som måste höjas, kommenterade BIK Karlskogas tränare Markus Karlsson efter matchen.

Segern var Leksands femte på de senaste sex matcherna, och sjätte raka segern på bortaplan.

I början av matchen var BIK Karlskoga starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Agust Kittel och Anton Edström. Efter 9.51 i andra perioden slog Viktor Skoglund till, framspelad av Colin Sean Lindemann och Lucas Nordström och reducerade åt Leksand. 18 sekunder in i tredje perioden nätade BIK Karlskogas Ludwig Sundström framspelad av Viktor Nylén och William Pettersson och ökade ledningen för BIK Karlskoga.

1.26 in i perioden slog Leksands Adam Lorentzi till på pass av Måns Dufva och reducerade åt Leksand.

Efter 9.25 nätade Daniel Floryk framspelad av Måns Dufva och kvitterade för Leksand.

I förlängningen tog det 4.52 innan Leksand också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Noah Wolf.

BIK Karlskoga har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna. Det här var BIK Karlskogas fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Leksands tredje uddamålsseger.

Det här betyder att BIK Karlskoga är kvar på nionde plats, och Leksand stannar på fjärde plats, i tabellen.

BIK Karlskoga tar sig an Valbo J18 i nästa match borta söndag 30 oktober 13.00. Leksand möter Falu IF hemma onsdag 26 oktober 19.00.