Filiph Engsund.

SSK avgjorde i förlängningen mot Kristianstad

Matchen mellan hemmalaget SSK och gästande Kristianstad i Hockeyallsvenskan var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde SSK avgöra till 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev Filiph Engsund, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Första perioden var jämn. Kristianstad inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Jack Kopacka efter 1.26, men SSK kvitterade genom Henrik Malmström i slutet av perioden.

Andra perioden blev mållös. Efter 3.24 gjorde Kristianstad 1-2 genom Dennis Svensson.

SSK kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Albin Carlson med 03.36 kvar att spela i tredje perioden. I förlängningen tog det 1.23 innan SSK också avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Filiph Engsund, framspelad av Nikola Pasic och Linus Videll.

SSK:s Linus Videll hade tre assists.

SSK har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Kristianstad har en vinst och fyra förluster. Förlusten var Kristianstads fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Kristianstad ligger på sjunde plats i tabellen, och SSK är på åttonde plats.

På fredag 21 oktober 19.00 spelar SSK hemma mot Vita Hästen, och Kristianstad borta mot Almtuna.