HV 71 vann mot Växjö

HV 71 avgjorde i förlängningen mot Växjö

Matchen mellan hemmalaget HV 71 och gästande Växjö i J20 Nationell södra herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde HV 71 avgöra till 5-4 (2-2, 2-1, 0-1, 1-0). Stor matchhjälte 23 sekunder in i förlängningen blev Hugo Fransson som gjorde det avgörande målet.

HV 71 började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 01.57 slog Alexander Sandberg till på pass av Love Green och Herman Träff.

Växjö kvitterade till 1-1 efter 8.07, genom Anton Davidsson framspelad av Oskar Larsson.

Laget tog också ledningen efter 13.34, genom Albin Pedersen assisterad av Matteus Söderbom och Anton Davidsson.

HV 71 kvitterade till 2-2 efter 15.34, genom Erik Påhlsson på pass av Oscar Fisker Molgaard och Hugo Fransson.

Efter 6.36 i andra perioden nätade Oskar Larsson, på pass av Anton Davidsson och gav Växjö ledningen.

HV 71:s Hugo Pettersson gjorde 3-3 efter 8.27 på pass av Egor Polin och Oscar Fisker Molgaard.

Egor Polin gjorde dessutom 4-3 efter 17.57 framspelad av Oscar Fisker Molgaard.

Växjö kvitterade till 4-4 med 32 sekunder kvar att spela i tredje perioden åter igen genom Anton Davidsson framspelad av Oskar Cederqvist och Oskar Larsson. I förlängningen tog det 23 sekunder innan HV 71 avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Hugo Fransson, på pass av Erik Påhlsson.

Noterbart är att Anton Davidsson gjorde två mål för Växjö och spelade fram till två mål och Oskar Larsson stod för tre poäng, varav ett mål. Dessutom att HV 71:s Oscar Fisker Molgaard hade tre assists.

HV 71 har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Växjö har fyra vinster och en förlust. Det här var HV 71:s andra uddamålsseger den här säsongen.

För HV 71 gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Växjö är på andra plats.

Söndag 25 september spelar HV 71 hemma mot Frölunda 14.00 och Växjö mot LHC J20 borta 12.00 i Stångebro Ishall.