Notification

Hemfakta har testat flera massagepistoler i sitt senaste bäst i test

Något allt fler använder för att mjuka upp ömmande muskler är en massagepistol. Detta är en produkt som är väldigt skön att använda efter ett väldigt hårt träningspass och det är också en produkt som blir allt mer populär.

Det finns många massagepistoler på marknaden och det är inte helt lätt för den som vill köpa en ny massagepistol att veta vilken man ska välja. Då är det ju väldigt skönt att Hemfakta har testat flera massagepistoler i sitt senaste bäst i test och levererar färska omdömen om en mängd olika massagepistoler. Tack vare detta test är det lite enklare för alla kunder att hitta rätt.

En massagepistol är ett verktyg som har väldigt många fördelar och en sådan kan också användas över flera områden. En massagepistol kan användas till allt ifrån att lindra smärta till att stimulera fascia och minska muskelbesvär. En massagepistol kan också användas för att påskynda återhämtning vilket är ett väldigt vanligt användningsområde bland idrottare.

Det finns flera saker som är viktigt att tänka på när man ska köpa en massagepistol. Med tanke på att utbudet på marknaden är så stort är det inte helt enkelt att veta vilka massagepistoler som är bäst för stunden. Det är också en marknad som hela tiden utvecklas då det hela tiden dyker upp nya och förbättrade massagepistoler. Den senaste trenden är att massagepistolerna går att koppla upp via Bluetooth vilket gör det möjligt att länka massagepistolen till appar där man kan analysera data från sin träning. Denna funktion finns bland annat hos märken som Theragun och Hyperice, för att nämna två av de mer framstående aktörerna på marknaden.

Det finns flera andra faktorer som är viktiga att hålla koll på när det gäller inköp av massagepistoler. En sådan sak är hur länge dess batteri räcker. Ju längre batteritid massagepistolen har desto bättre är det och detta kan tyckas vara en självklarhet. Ju längre batteriet räcker ju mer sällan behöver man ladda upp det och ju mindre risk är det att massagepistolen får slut på batteri mitt i en session. Vanligtvis ligger batteritiden på någonstans mellan tre och sex timmar.

En bra massagepistol har också en nivå-funktion vilket gör att man kan ställa in den på olika frekvenser. Denna funktion finns för att man ska kunna variera massagen och ge flera eller färre slag per sekund. Ju större variation massagepistolen tillåter ju bättre möjlighet har man att själv styra sin massage.

Något annat som en bra massagepistol har är munstycken som går att byta. Detta gör att man kan variera mellan olika munstycken och därmed anpassa valet av munstycke efter vilken effekt man vill att massagen ska ha.

Ytterligare en faktor som är viktig hos en bra massagepistol är att den ska vara så tystlåten som möjligt. Vissa massagepistoler låter högt vilket kan vara något som stör under massagen. Det ger inte alls samma rofyllda upplevelse som när man använder en massagepistol som är tystare.

Något väldigt positivt med en bra massagepistol är att den har flera olika användningsområden. Huvudområdet är såklart massage, vilket namnet antyder. Dagens massagepistoler är så bra att de nästan känns som en riktig massage. Effekten är i princip densamma. Den största skillnaden är förstås att man kan använda massagepistolen på sig själv, vilket innebär att man kan använda den var och när man vill och därmed inte är beroende av att en annan människa ska ha tid och möjlighet att ge en massage.

Något som är värt att ha i åtanke är att en massagepistol inte är någon särskilt dyr investering. Kostnaden för pistolen blir betydligt lägre i längden om man jämför med kostnaden för flera olika besök hos en professionell massör. För den som använder massagepistolen ofta betalar sig investeringen med all sannolikhet av sig väldigt fort.

En annan sak som är väldigt bra med en massagepistol är att den är väldigt lätt att ta med sig. En idrottare har väldigt lätt att plocka med massagepistolen när han eller hon åker på bortamatch, träningsläger eller cup. Det är också väldigt lätt att ta med en massagepistol om man ska iväg på resa.

En annan stor fördel med massagepistoler är att de i regel är väldigt enkla att använda. Normalt sett har en massagepistol bara ett par knappar och det är väldigt enkelt att förstå dess funktioner. En startknapp och en stoppknapp finns alltid. Sedan finns det ofta också knappar som höjer och sänker intensiteten på massagen.

Hockey PÅ TV
tisdag 26 mars
17:30 Helsingfors IFK - Pelicans Liiga
17:30 TPS Åbo - Tappara Liiga
17:30 Jukurit - Kärpät Liiga
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - Skellefteå SHL
19:00 Leksand - Frölunda SHL
19:30 Oskarshamn - HV71 SHL
00:00 Washington Capitals - Detroit Red Wings NHL
00:00 New York Rangers - Philadelphia Flyers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
00:30 Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils NHL
onsdag 27 mars
01:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Winnipeg Jets - Edmonton Oilers NHL
01:30 Chicago Blackhawks - Calgary Flames NHL
02:00 Colorado Avalanche - Montreal Canadiens NHL
03:00 Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets NHL
03:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
03:30 San Jose Sharks - Dallas Stars NHL
17:30 KalPa - Ilves Liiga
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
00:00 Buffalo Sabres - Ottawa Senators NHL
00:30 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
torsdag 28 mars
17:30 Tappara - TPS Åbo Liiga
19:00 Linköping - Skellefteå SHL
19:00 Leksand - Frölunda SHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Florida Panthers - New York Islanders NHL
00:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
00:00 Ottawa Senators - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers NHL
00:30 Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings NHL
fredag 29 mars
01:00 Minnesota Wild - San Jose Sharks NHL
01:00 St Louis Blues - Calgary Flames NHL
01:00 Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Colorado Avalanche - New York Rangers NHL
02:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
03:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
03:00 Vancouver Canucks - Dallas Stars NHL
03:00 Arizona Coyotes - Nashville Predators NHL
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
lördag 30 mars
15:15 Frölunda - Leksand SHL
17:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
20:30 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
21:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
23:00 Colorado Avalanche - Nashville Predators NHL
23:00 Arizona Coyotes - New York Rangers NHL
00:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
00:00 Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Winnipeg Jets - Ottawa Senators NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins NHL
söndag 31 mars
01:00 St Louis Blues - San Jose Sharks NHL
05:00 Seattle Kraken - Dallas Stars NHL
05:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
21:30 Vancouver Canucks - Anaheim Ducks NHL